Ako ovi smanjuju isporuku sta ce biti ? I molim vas bez glupsoti Fan boy style i ostalo.Mene ovo iskreno brine Pre 2 meseca je AMD reko slicnu stvar ..Ne mirise na dobro
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
1. Koje žensko će danas kupiti klasičan `statični` desktop komp, kad može da kupi tablet/fon sa ekranom visoke rezolucije koji može da nosa okolo i `kljuca` po Fejsbuku i lupeta po Twitteru po ceo dan?
2. Moderni tableti/fonovi sa jakim karakteristikama (1280x720 ili full HD ekran, quad core ili brz dual core) koštaju VIŠE STOTINA EUR/DOLARA, i kad ih ljudi kupe (najčešće na ugovornu obavezu), dugo su `vezani u kreditu` dok to ne otplate, tako da ne ostaje para za investicije u desktop komp. Osim toga, svi su pokupovali LCD/LED televizore velikih dijagonala, koji koštaju po 350/400/500/600EUR, a i to treba da se otplati, pre nego što se investira u nadogradnju kompa.
Desktop komp. je danas postao maltene svima zadnja rupa na svirali. Čak i za igrice - svi znaju da daleko više kvalitetnijih igrica ima za konzole (zbog toga što MI, IGRAČI, ništa ne kupujemo - nego sve skidamo sa neta, i studiji koji razvijaju igrice polako bankrotiraju i propadaju, redom) - tako da će i konzolu pre odabrati umesto da ulože u PC.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Zimus, u jednoj raspravi odrzanoj na Guru3D, tvrdio sam da...
17.04.2013. 20:51
status: user broj poruka: 10998
je banda Velikog Zlog Bilija arhikrivac za gusenje trzista. Neposredan povod za ovu raspravu bila je arogancija Bilijevog klona-hizmecara Steve-a Ball(less)mer-a izrazena u najavi ``novih, Win8 based tableta``, koji su bili i ostali NENORMALNO skupi (a normalno bedni). Kromanolo-looking Stevica je `ladno izjavio da bi ovakav tablet, prosecnih karakteristika trebalo da kosta oko OSAM STOTINA $! Moj prvi komentar je bio: evo do kavog kretenizovanja i razlaza sa stvarnoscu covek dolazise kada ne mora da brine o placanju racuna za struju i komunalije...
i za smrt vaše privatnosti (praktično je pa nemoguće koristiti Google Android smartfon - bez da na svakom koraku Google od vas traži sve moguće lične informacije - a i većina aplikacija sa Marketa vršlja po telefonu, po kontaktima/imeniku, porukama i ostalom samo tako), i za smrt PC/Windows kompova.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
@Fet: To je samo jedna u nizu slicnih pojava, zapocetih ``internetizacijom``
17.04.2013. 20:58
status: user broj poruka: 10998
nasega zivljenja svagdanjeg. Ne zaboravimo da je najkritikovaniji u tom smislu bio Iphone (pre par godina se bila digla velika prasina tim povodom - nacin na koji je Iphone neovlasteno slao podatke o svojim korisnicima i ``tajno`` cuvao logove)...
@kolega Vlada - okreni se ti na glavu (stav ``sveća``), da se malo supstance vrati iz gooze. Pitaj kolege, ovde prisutne, zasto... Dakle, ne sabirajmo babe i zabe (dok im ne nadjemo zajednicki imenilac)... Ne zamenjujmo teze (izgleda mi da si TI dobio neku zutu banku od Bilija, a on se vec DOOBRO pobrinuo da plate i oni koji MISLE da mu nisu platili)...
A i MS je zasro sa Win8 .Na redu je i suzavanje laptop trzista ,a za racun tableta cije su cene povoljnije u odnosu na ove gore pomenute.O cemu se zapravo radi ?.Gro IT trzista upotebljava racunare za net,office ,mp3 video ,email.Tablet sve to nudi i plus recimo varijante sa mini hdmi ukljucis na TV kada hoces veci ekran.Plus recimo Android 4 xxx je kompatibilan preko mini USB-a sa PC tastaturom i misom ,sve lepo radi (licno proverio). Fakticki tablet moze da bude i kucni i mobilni racunar u jednom. Kada poredis tablet i laptop ,Laptop pravi temp do 90 C plus tezak ,treba ti torbetina da ga nosis ,a tablet ladan ko spricer i lagan .
Ovo nikako nije dobro ...Konzole nove generacije ce zadati dobar udarac a ovi smanjuju isporuke,optuzuju se medju sobom...Steam se integrise u Linux ?? Apple Izbacuje nove modle proizvoda kao lud..... Ko se bre to igra sa prekidacima ? Ipad 1 kad je izaso brutalno je ubio Laptop prosecnog korisnika ...Osecam Da ce sledeci biti Ipad 5 moci da podrzi Final Cut Auto CaD i ostale jake programe a proizvodjaci lap topova mogu u penziju uzas..
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Za razliku od Google ,Microsoft OS kosta oko 100-200 E ,dok je Android besplatan, sto utice na cenu tableta.Microsoft je kasno uleteo na trziste tableta.Jedino sto Microsoftu ostaje da bi osvojio sto vise tablet trzista to je da svoj OS daje za dz. ili po bagatelnoj ceni oem-prozivodjacima sto radi Google sa Androidom.Microsoft surface je doziveo fijasko zbog ovih razloga,prvo sto je skup abnormalno,a vrlo malo O.S je prepusteno oem proizvodjacima.
Projektovanje na telefonu/tabletu? Neće da može...Meni je čak teško i na laptopu da radim, jednostavno sam limitiran dijagonalom ekrana i snagom hw-a i koliko god poboljšali performanse samog hw-a u tabletu, on nije predviđen za ozbiljan rad, već za edukaciju, zabavu i web.
::Da ce sledeci biti Ipad 5 moci da podrzi Final Cut Auto CaD i ostale jake programe a proizvodjaci lap topova mogu u penziju uzas. :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: ::
ali gro populacije shvata komp kao zabavu net,mp3 video ,email. eventualno office. Naravno da autocad ,adobe paketi itd.. zahtevaju mis i tastaturu ,ali kao sto sam naveo Android 4xxx ima podrsku za PC tastaturu i mis.Kada prikjucis tastaturu automatski se ukloni ono pola ekrana za unos teksta ,dok mis reaguje kao na windowsima.
slazem se da ne placamo igre i da ih skidamo sa neta al da ima daleko vise kvalitetnijih naslova to ne mogu jer nije bas tako. jeste ima ekskluziva koje su bas dobre na konzolama al bar za sad grafika na pc je dosta bolja u vecini slucajeva(pricu sad ne gledamo posto je ista i na pc i na konzoli),a jbg sto studiji bankrotiraju to nije samo zbog torrenta vec i zbog alavosti pojedinih izdavaca, eto kako npr ftp igre lepo idu tipa LoL,WoT pa ljudi ako oce bas oni daju evre al mogu i bez njih svakako igrati,cinjenica je da mi ne placamo al takodje je i cinjenica da ljudi van srbije mogu sebi slobodno da priuste igre koje vole da imaju kao vlasnici pa samim tim bez problema kupuju orginale i za pc i za konzole, ne cudi i sto se proda velik broj collectors edition paketa igre jer neko ipak voli to da ima i on ce i sad kupovati ko i pre,igre lete sto hard kopy sto preko steam-a i ostalih servisa jer eto imaju vise mogucnosti nego mi da pazare ,ima zarade sigurno i prodajom igre uz hardver nista oni brate ne daju za dzabe. Inteli5-3570k@3,4GHz CMStorm Enforcer ASUSMaximus V Gene MSIGTX660Ti PE OC PATRIOTIEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W INTELSSD 5
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.