Dobio sam ovaj proc na poklon :D Pa kontam da uzmem neku bolju plocu ako ga budem nekad menjao. Jeli samo Z77 chipset ima podrsku za gpu procesora ili može i neki drugi chipset?
To nekad bolje da bude jos koliko sutra jer intel menja platforme kao carape, dok ukapiras da ti treba jaci cpu moci ces jos samo na oglasima da ga kupis po tradicionalno nerealnoj ceni. Ja bih uzeo neku najspljosteniju plocu i komplet novu platformu kada se javi potreba.
Nisam neki zahtevan korisnik, niti sam imao neku high-end konfu. Kontam da ce ovaj i3 raditi posao, uglavnom koristice se za filmove, muziku , internet i ponekad PES. Vrlo bitno je da komp bude tih, uzeo bih u razmatranje i neku jeftiniju ploču a ostatak da uzmem neki cpu kuler. Budzet je 12.000
Jako dobra ploča i sasvim bi ti lepo išla uz taj CPU je AsRock B75-Pro3M, pola tvog bužeta.
Imaš i HDMI i DVI i VGA tako da si za grafiku pokriven, imaš i SATA3 i optički izlaz za zvuk, savršeno stabilno radi - meni jedna takva radi u kućnom serveru 24/7 bez ikakvih problema.
Taj i3 će ti lepo služiti, nemaš potrebe da bacaš pare na Z77 čipset, B75 je puna kapa za i3. Kad budeš hteo da zameniš procesor uzećeš nekog Haswell-a i ploču za njega.
Z77 se od B75 razlikuje po OC mogućnostima - što tebi ne treba jer i3 ima zaključan množilac i po tome što nema RAID kontroler - ne znam da li ti to nešto znači. Ostalo je isto.
mighty hvala na predlogu uzecu je u razmatranje, i kod mene je komp stalno upaljen sluzi mi kao tv i za download :) SaleT88
:: Jako dobra ploča i sasvim bi ti lepo išla uz taj CPU je AsRock B75-Pro3M, pola tvog bužeta :: :: Imaš i HDMI i DVI i VGA tako da si za grafiku pokriven, imaš i SATA3 i optički izlaz za zvuk, savršeno stabilno radi - meni jedna takva radi u kućnom serveru 24/7 bez ikakvih problema :: :: Taj i3 će ti lepo služiti, nemaš potrebe da bacaš pare na Z77 čipset, B75 je puna kapa za i3. Kad budeš hteo da zameniš procesor uzećeš nekog Haswell-a i ploču za njega :: :: Z77 se od B75 razlikuje po OC mogućnostima - što tebi ne treba jer i3 ima zaključan množilac i po tome što nema RAID kontroler - ne znam da li ti to nešto znači. Ostalo je isto.
sa i3 nema potrebe da ides na z77 chipset jer on je dizajniran da pruzi jos neke mogucnosti jacim arhitekturama poput i7, tako da ti to neces ni osetiti. takodje unapredjenja od z68 do z77 su neznatna, ja bi uzeo z68 plocu jer su jeftinije I vise testirane
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.