Interesantno je kako ove kretenčine, u usta ih *ebem...
12.04.2013. 16:51
status: user broj poruka: 1886
koji sebe vole da zovu `IT profesionalcima`, `testerima`, `entuzijastima` - kad govore o AMD-u, govore kao da je u pitanju čip koji po performansama parira Pentium D `Presler` furunama, ono, `to je za smeće`, `ništa ne valja`, `niko to ne kupuje` - a ovamo JASNO u najnovijim igricama, tipa Crysis 3, koje su u stanju da koriste više od 4 jezgra, AMD FX serija BRILJIRA koliko dobro radi - s` obzirom na to koliko košta...
`Crysis 3: AMD FX CPUs dominate, INTEL left behind Hey, this was/is very surprising: AMDs new FX CPUs outclass even the current Intel CPUs. Only the SNB-E 6-core CPU is able to perform better than the FX-8350. Seems to be highly multi-threaded. Maybe we`ll see more of this with games optimized for the upcoming console generation.`
Takođe sam APSOLUTNO siguran da, na primer, u vreme kada se Intel blamirao Pentium D furunama u odnosu na AMD PRAVE dual core Athlone X2 socket 939, koji su RAZVALJIVALI Intel uzduž i popreko - iste ove kretenčine, koji sada govore o AMD-u kao da je u pitanju potpuno smeće od procesora, NISU ISTO TAKO GOVORILI O TADAŠNJIM PENTIUMIMA D, NITI O PENTIUMIMA 4, koje je isto Athlon XP razvaljivao uzduž i popreko, pogotovo kada se uzme u obzir i cena.
Bukvalno je fora, ono - pokloni im Intel par komada 3930X za njihove test-mašine, i oni posle hvale Intel svako jutro čim sednu na WC šolju... `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: Nema potrebe da se sekiras i nabijas secer bezveze :: FX serija ce tek da pokaze zube :: Samo polako
Brate, posle će ti isti smradovi, ako NE DAJ BOŽE AMD prekine sa proizvodnjom enthusiast 8-core i jačih procesora, da KUKUMAVČE i STENJU kako su `cene Intel procesora otišle u nebesa`, a upravo su ti GOVNARI koji NEOPRAVDANO i ČINJENIČNO-NEUTEMELJENO seru o AMD-u i nipodaštavaju sve od AMD-a - odgovorni za smanjenje prodaje AMD čipova, jer NAIVNI i NEUPUĆENI klinci čitaju njihove `testove` i `prikaze`, i bukvalno poveruju da je `sve osim Core i7 neupotrebljivo i presporo`.
Kao što reče Public Enemy: DON`T BELIEVE THE HYPE. A ako je nešto sada `u modi` među tim kurtonima kojima Intel pokloni po par 3930X procesora - to je kenjanje po AMD-u u svakoj prilici i za bilo šta.... Ono, `wow, brate, Intel nam dade 2 komada procesora koji koštaju po 1000$, nećemo valjda da ih ne hvalimo na svakom koraku i uvek`...
... to što je Intel NA SVE MOGUĆE NAČINE gledao da onesposobi i zaključa overklok - i JOŠ OD PENTIUMA 3 INTEL VODI RAT PROTIV OBIČNIH KORISNIKA, ZAKLJUČAVANJEM OPCIJA ZA OVERKLOK (PRVI je Intel zaključao množilac, a ne AMD) - OPET je sada Intel `pionir` u onesposobljavanju overkloka, sa zaključavanjem BCLK-a... ... to što se Intel MASIVNO izblamirao sa jeftinom `žvakom` ispod heatspreadera u Ivy Bridge procesorima... ... to što je Intel problematičan sa voltažom DDR3 memorije... ... to što Intel ploče skoro UVEK imaju ograničenu nadogradljivost, to jest, Intel menja sockete brže nego ja čarape...
Ništa to `ne smeta`, ništa njima to ne umanjuje vrednost Intela... Intel je uvek `do jaja`, a AMD FX je `smeće`, `promašaj`, itd, itd...
Ovo je primer šta smrdljivo indijsko fanbojevsko govedo piše u gorepomenutom članku: `With attention directed elsewhere, AMD`s beleaguered FX processors have, it seems, been consigned to the ash heap of history.` (`AMD FX procesori su osuđeni na smetlište istorije.`)
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Intel jeste globalni dzin,slazem se. Ali realno gledano sa moje tacke i sa tacke 80% ljudi koji racunare koriste za sve osim nekih izuzetno slozenih programa,AMD extra zavrsava posao. Ja sam neko vreme ziveo u inostranstvu [ geografski zapadno ],tamo ljudi koriste masine dok se ne raspadnu. Mislite li vi da oni znaju sta je unutra ?? Ne.Niti ih interesuje. Svaka polemika na tu temu je bez ikakvog smisla. Forumi nisu adekvatno sredstvo edukacije nekog o IT svetu. Daju samo neke smernice,ali mnogo ljudi ovde radi za odredjene firme i fingiraju neke nerealne stvari koje nemaju veze sa zivotom. Kad cujem ovde neke budale koje pisu pesme i ode plastici dodje mi da placem. Toliko.
Here`s the kicker. our sources indicate that this limited-edition chip is set to cost a whopping 5
795 dolara, ili u našem slučaju verovatno € neću davati za procesor, bez obzira da li je Intel ili AMD. Prodavaće se verovatno koliko i Intel Extreme :)
Re: Re Predvedi ti to Fetiju, Majti - gorke suze su ga oblile pa ne
12.04.2013. 19:24
status: user broj poruka: 10998
vidi ni svoj lik u ogledalu pred kojim stoji sve ponavljajuci: ``ko me je vukao za jezik...ko me je vukao za jezik....``... Sta ono rece o cenama Intelovih procesora? Novo ime za Fetija: PhatPhail. Ili, mozda, PhatRacist (``šta smrdljivo indijsko fanbojevsko govedo piše u gorepomenutom članku...``)? Rumour? Naravno: SVE sto ima veze i sto je ikada veze imalo sa AMD-om je ``rumour``, ``marketing tricks``, ``lies``, ``wild guessing``...
:: Iz teksta :: :: Here`s the kicker. our sources indicate that this limited-edition chip is set to cost a whopping :: :: 795 dolara, ili u našem slučaju verovatno € neću davati za procesor, bez obzira da li je Intel ili AMD. Prodavaće se verovatno koliko i Intel Extreme : :: :: ::
Bilo je potrebno samo pomenuti onu furunu od Pentiuma D sa mlaznom turbinom od kulera koja je bila potrebna da ih hladi (setite se usisnih cevi - `specijalno za intel` rupa na kućištu i fijaska zvanog BTX redizajn matičnih) - i eto ga, došao da nam otvori oči svima :)
Pridruži se ovoj pič*etini Trndranam Brndaram Sadhu-u, koji je pisao članak gore u kome `on, pametni on`, otpisuje AMD pravo na `smetlište istorije`, ne uzimajući u obzir da će OBE KONZOLE IMATI AMD ARHITEKTURU, i PS4 i XBOX - pa idite zajedno kupite lekiće :)
:: vidi ni svoj lik u ogledalu pred kojim stoji sve ponavljajuci: ``ko me je vukao za jezik...ko me je vukao za jezik....``... Sta ono rece o cenama Intelovih procesora :: Novo ime za Fetija: PhatPhail. Ili, mozda, PhatRacist (``šta smrdljivo indijsko fanbojevsko govedo piše u gorepomenutom članku...``) :: Rumour? Naravno: SVE sto ima veze i sto je ikada veze imalo sa AMD-om je ``rumour``, ``marketing tricks``, ``lies``, ``wild guessing``.. :: :: :: :: Iz teksta :: :: :: :: Here`s the kicker. our sources indicate that this limited-edition chip is set to cost a whopping :: :: :: :: 795 dolara, ili u našem slučaju verovatno € neću davati za procesor, bez obzira da li je Intel ili AMD. Prodavaće se verovatno koliko i Intel Extreme : :: :: :: :: :: ::
Da batalimo stranacke, verske i druge pripadnosti, i okrenemo se bitnom:
12.04.2013. 20:09
status: user broj poruka: 1272
A bitno je da AMD nikako da napravi nesto sto je dovoljno da parira Intelu ...
Ako postigne dovoljno jaku frekvenciju, i omoguci sva ta `otkljucavanja` , riskantno opadne stabilnost sto dovodi do kvarova naponskih jedinica na ploci, ili pregorevanja samog procesora... Da samo znate koliko ima mrtvih Vishera...
Prvi bih zeleo da AMD konacno , kad vec tako moram da se izrazim, UTERA Intelu neku seriju procesora koji ce ga dotuci do nogu, jer bi to dovelo do zaostravanja konkurencije, porasta kvaliteta, i mozda bi se konacno prekinuo trend abnormalnih poskupljenja pri smeni generacija, kako mainstream, tako i high end proizvoda...
Eto , nek AMD napravi nesto, sto ce me ubediti da ne kupim Intel. A ako se negde gadjaju 39XX procesorima,`ocu i ja jedan... Sto da ne... nece mi biti problem uopste ni da ih hvalim. Jer valjaju.
Lepo je to kad je Apple u stanju da te ubedi da si `u dobitku`, kad u 13. godini XXI veka furaš dual core procesor, a čak i mobilni danas imaju octa-core :) Šta će ti jače od dual core :)
Al` lepo svetli plava jabuka, trendy je, hipster-must-have, a i devojke više vole lep dizajn nego funkcionalnost :) Pravi izbor za laptop, ono, kad izađeš na splav, posadiš se u neki separe, i šupiš po Meku, dok plava jabuka svetli a ribice lože se i množe se :)
Urban dictionary:
`1. Macs 151 up, 69 down Overpriced pieces of shit that cost 0+ more then a computer with the same specs, can`t play games, non upgradable, can`t use 90 percent of general software, does less.
Used by the 8 year old, elderly, ignorant hipsters. Macs, the reason why they dont get most viruses is that nobody gives a shit about them.`
Pa ne znam sta ce mi jace od dual kora, doduse uz hajper treding ima 4 a uposleno mi je nikad vise od 5%, temperatura lapa ne prelazi 35 stepeni. Uopstalom, malo vas palim sta se odmah brecate... Ja sam u vreme Bartona pravio samo masine sa AMDom, a one koji su kupavali Prehota smatrao budalama. Vec dobre 4 godine unazad radim potpuno suprotno. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
`Typical Mac user is a freckly, glasses-wearing gal Statistics and surveys meld together to form an unscientific composite of data showing what the typical Mac user looks like. Spoiler alert: Bangs aren`t popular.
When you think of a typical Mac user, you may imagine a young Silicon Valley go-getter type with hipster glasses and a tongue-tying Starbucks order involving half-caff, soy milk, and foam. According to an unscientific composite created by app maker BlueStacks, you`d be way off base. BlueStacks compiled data from Nielsen and 1.1 million Facebook fans to determine what the typical Mac lover looks like. It turns out that Ms. Mac 2012 is a freckled, T-shirt wearing lady with long, black hair. Ms. Mac also happens to be from North America. She`s under 20, has OS X Lion installed on her Mac, wears jeans, and rocks a pair of sneakers. There are no geek hoodies to be found anywhere on the infographic, though.
BlueStacks for Mac quietly moves to beta `It turns out the average Mac user is pretty cute, if awkwardly dressed,` John Gargiulo, BlueStacks vice president of marketing, said in a release about the findings. In case you were wondering if Ms. Mac is single, you`re probably out of luck. BlueStacks has figured out that 62 percent of Mac fans already have a significant other. This could be sad news for Mr. Android 2011 - except that Mr. Android and Ms. Mac would probably bicker all the time.`
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
sve vise dolazi do izrazaja GPU i opencl to ce se videti i u najnovijem Adobe premiere ,a tu je AMD jaci od Intela ,igrice i ne racunam glupo je porediti uopste kada jedna firma kao sto je Intel za 10 godina ne moze da napise kulturni driver za igrice o cemu pricamo.Jedina Intelova prednost je manji proces proizvodnje kod CPU,mada i to nece biti dugo jer i TMSC i Glofo idu uskoro u manje finfet procese.
Apple je za tvoju informaciju razmatrao da kupi ceo AMD jos pre 7-8 godina .Ali je odustao jer mu je intel dao posao koji nije mogao da odbije.Pritom 7950 ti je u ponudi za Mac Pro kao i EVGA 680 znaci izbor nude prvi put .Inace zapitaj se zasto se nudi HD3000 HD4000 a ne AMD ili Nvidia ? Odgovor je prost kao i za procesore.Slazem se da je intel bolji za ozbiljniji rad ali ne toliko koliko ga cene .
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Cuj, nije kupio `jer mu je Intel dao posao koji nije mogao da odbije`
13.04.2013. 02:31
status: user broj poruka: 9421
Koji je to posao? Da placa procesore koji su skuplji umesto da ne placa procesore koji su jeftiniji? Za tvoju informaciju, Epl nije kupio AMD jer nije imao para za njega, oni su postali namocnija kompanija na svetu tek kada su izbacili iPhone. U vise navrata su razmatrali ubacivanje AMD platformi u Macove, ali su uvek iz ko zna kog :-) razloga odustali.
Mi ovde ne pricamo o grafikama, vec o procesorima. Meni su u masinama graficke do 100€ UVEK AMD, dok su preko 100€ UVEK nV. Osim ako kupac drugacije ne insistira... Procesori su uvek Intel, ukoliko kupac ne zeli drugacije. AMD procesori me toliko ne zanimaju, da se cak i ne razumem u njihovu klasifikaciju. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Re: Cuj, nije kupio `jer mu je Intel dao posao koji nije mogao da odbije`
13.04.2013. 02:58
status: user broj poruka: 3730
Da si ti meni ziv i zdrav Apple ti je najjaca kompanija na svetu u zadnjih 10 godina...Profit imaju veci i od same kokakole....Intel im dao cenu procesora od koje ti ne bi bilo dobro....Jer znaju koliko se vise prodaju Apple racunari u odnosu na ostale mislim poslovan svet. Kod tebe je tako kod mene se preferiralo pre 2 godine dok sam jos uvek radio striktno Intel i Nvidia .Naravno da kupac ima pravo da bira ali realno od serjie HD5000 Nvida jedva da stoji na nogama...Naravno opet svako uzima sta voli i sta mu lezi.Ja sam licno prodao preko 10 komada 9800 dok za ati nisam ni cuo. Utisci ,potrosnja,povoljna klima trgovine sve je to zacarani krug :) Ali upamti jedno Aplle ima toliko para da moze da preuzme celu Spaniju,Italiju,.. Slazem se da su 2007 doziveli jos veci boost ali samo Itunes im zaradjuje ko lud :) Sto ne rece koliko Ipad zaradjuje ? :D :D :D I ja sam ti u fazonu cena kvalitet Nvidia nudi vrhunske performanse sad pre nije bila ni do kolena na starim mecovima kao sto sad Ati nije u stanju da pridje .Videcemo sta ce da nudi Mac Pro novi za 3 meseca izlazi :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Koji je to posao? Da placa procesore koji su skuplji umesto da ne placa procesore koji su jeftiniji? Za tvoju informaciju, Epl nije kupio AMD jer nije imao para za njega, oni su postali namocnije kompanija na svetu tek kada su izbacili iPhone. U vise navrata su razmatrali ubacivanje AMD platformi u Macove, ali su uvek iz ko zna kog :-) razloga odustali :: :: Mi ovde ne pricamo o grafikama, vec o procesorima. Meni su u masinama graficke do 100€ UVEK AMD, dok su preko 100€ UVEK nV. Osim ako kupac drugacije ne insistira... Procesori su uvek Intel, ukoliko kupac ne zeli drugacije. AMD procesori me toliko ne zanimaju, da se cak i ne razumem u njihovu klasifikaciju :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Re: Re: Cuj, nije kupio `jer mu je Intel dao posao koji nije mogao da odbije`
13.04.2013. 03:08
status: user broj poruka: 9421
Brate, gotivim ja tebe, super si ti decko, ali mislim da ti trenutno nije bas najbolje, idi malo odspavaj. Kasno je mnogo.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Da si ti meni ziv i zdrav Apple ti je najjaca kompanija na svetu u zadnjih 10 godina... Intel im dao cenu procesora od koje ti ne bi bilo dobro....Jer znaju koliko se vise prodaju Apple racunari u odnosu na ostale mislim poslovan svet :: ... ali realno od serjie HD5000 Nvida jedva da stoji na nogama.. :: ... Itunes im zaradjuje ko lud : :: Aplle...
Re: Re: Re: Cuj, nije kupio `jer mu je Intel dao posao koji nije mogao da odbije`
13.04.2013. 04:20
status: user broj poruka: 3730
isto vazi i za tebe i pogledaj graficke karte koje su se ugradjivale u mekove .
:: Brate, gotivim ja tebe, super si ti decko, ali mislim da ti trenutno nije bas najbolje, idi malo odspavaj. Kasno je mnogo :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: Da si ti meni ziv i zdrav Apple ti je najjaca kompanija na svetu u zadnjih 10 godina... Intel im dao cenu procesora od koje ti ne bi bilo dobro....Jer znaju koliko se vise prodaju Apple racunari u odnosu na ostale mislim poslovan svet :: :: ... ali realno od serjie HD5000 Nvida jedva da stoji na nogama.. :: :: ... Itunes im zaradjuje ko lud : :: :: Aplle...
O tome ovde pricamo, ne o grafickim kartama. Ja sam imao Mekove i sa ATI i nV, a sada i sa Intel grafikom, tako da vrlo dobro znam sta je ugradjivano i u Motorola i i Intel based Macove. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Za procesore ok to se slazemo ali sam pomenuo za karte jel covek ispod tebe rece da ih izbacise :D Opusteno nesporazum :) Inace valja li taj HD4000 ? bolji za 30% od HD3000?
:: O tome ovde pricamo, ne o grafickim kartama. Ja sam imao Mekove i sa ATI i nV, a sada i sa Intel grafikom, tako da vrlo dobro znam sta je ugradjivano i u Motorola i i Intel based Macove :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.