Susreo sam se sa starom m. pločom qdi via kt400 i bartonom 2500+. Ono što ne mogu dokučiti su podešavanja izmedju cpu i ram frekvencije. Kada postavim jumper za 166mhz, procesor radi na default frekvenciji, dok ram 266mhz bude overklokovan pa radi na 333mhz tj. 2x166mhz i ne mogu ga spustiti u biosu na 266mhz. Kada postavim na 133mhz, naravno cpu bude downclockovan dok ram bude kako treba 266mhz. Najčudnije je što tada ploča dozvoljava da u biosu mogu menjati ram od 266mhz do 400mhz. Isto se ponaša i sa sempron 2400+... Kada ubacim ram 333mhz, i jumper postavim da cpu i ram rade na svojim default brzinama, memtest 86+ kao i drugi programi izbacuju greške! Ploča nema 4 pin priključak i nervira me jako. Stavio bih Bartona, pa opet i semprona samo da rade na 166mhz fsb a da ne sprzim ram. TREBA MI POMOĆ!
Koliko se ja sećam, ostavi džamper na 133Mhz, a u biosu ručno ukucaj frekvenciju za procesor na 166Mhz. Bile su i neke šugave MSI (kao sad nisu, al ajde) KT400 ploče na koje si morao da ubaciš DDR400 ram ako hoćeš da koristiš Bartona da radi kako treba. Suma sumarum, radoi ti taj barton na 133, 166 ili 200Mhz radiće ko kilavi Radovan sa današnjim aplikacijama. Imaj u vidu da je bila ogromna količina soket A procesora koji nisu hteli da rade na nazivnim frekvencijama (npr neće fsb 133 al oće fsb 100) pa može biti i to da zeza. Nije samo famozni Sajrix (Cyrix) dotakao dno....
Ne prozivaj mi ljutu zverku bre! Tera on youtube ali samo u 360p i to 4:3 klipove, a ove razvucene nece ni pod razno (Firefox 20.0, flash 10.3). Al zato sto rastura youtube u IE 10.0 preko HTML5... :) Jedino mi malo redtube pokazuje artefakte, koji izgledaju kao greske prilikom prenosa satelitske televizije, ono fazon kockice i sto raznih cuda. BTW, za Jebivetra, mani se corava posla, to je neupotrebljiva mashina danas, uskoro nece moci da tera ni najnoviji Office a kamo li nesto ozbiljnije. Sto se komotnog koriscenja neta tice - takodje... Bacaj u staro gvozdje ili valjaj budzasto, ta konfa je valjala 2003. ali danas... Bez iole pristojnog dualcore CPU-a ne mozhesh ni fejs da gledash ko chovek a da ti ne presedne... I jos nesto, cisto sumnjam da na tim konfama moze da se manipulishe sa FSB:RAM ratiom, tako da jebem li ga, ili mu turi neku deklarisanu na 333mhz ili ga drzhi underclockovanog i dodatno uspori vec ionako spor i jadan CPU (za danasnje pojmove)... Btw, stangla DDR1 na 400 MHz velicine 1 GB kosta 2500 din dok za iste pare mozes uzeti 4 GB DDR3 memorije, tako da i to razmotri u obzir, jer kako god da okrenes ne mozes da od babe napravis devojku... Ovaj moj krsh vozi Win7 32bit al tako jezivo sporo radi pogotovo sa antivirusom koji ne smem da iskljucim, da je to za ne verovati.
:: Taj krsh ni youtube ne moze da tera bez da se cpu usage zakuca na 100% pa onda seckanje i kocenje, dzaba ti bilo kakav oc.. ::
Samo da napomenem da sam skinuo socket 478 sa 1.7 celeronom tako da je ovo sigurno bolje... sada sam spakovao i ne vadim Bartona da stavim Sempron 2400+ ostavicu na 11x133Mhz zbog ram-a dok ne protumacim uputtstvo ploce, inace imam i ddr 333 i ddr 400, ali probao opet i sa sempronom izbacuje greske u testovima sa 166mhz cpu/ 166mhz ram, a ram ne mogu da spustim na 133mhz tj. 266mhz.
Podesio sam prema uputstvu, u biosu mogu da podignem fsb na 150 ali da se i PCI podigne na 38mhz, druge opcije ne postoje, ovako su napravili, jumpera koliko zelis
Ovo verovatno vazi samo za Bartona 3200+ ciji je klok 2.2 GHz (11x200) i FSB 400 MHz, za njega ti vec treba nForce 2 chipset da bi radio kako treba tj. da bi CPU radio na deklarisanih 2.2 GHz odnosno da bi ram radio na 400 MHz sto se ne moze postici na KT400 ploci koja radi na max. 333MHz magistrali. Svi ostali bartoni su na 333 magistrali i savrseno lepo rade sa KT400 chipsetom. A sta te briga sto memtest izbacuje greske, btw kad ga vec pomenuh da ti nije ram mozda felerican? U svakom slucaju prostudiraj malo to uputstvo, evo npr kod mene je situacija da na ploci imam jedan mikroprekidac, kad je na ON onda je magistrala na 100(200) i cpu radi na 11x100 odnosno na 1.1 GHz (Barton 2500+) bez mogucnosti daljeg dizanja tj. moze da se dize do 132mhz u BIOSu ali onda se zbuni ploca i ne radi kako valja i trebuje tj nece da se bootuje, dok kad je na off (default) onda je FSB na 333 a cpu se vrti na 11x166 sto mu dodje 1.83 GHz a memorija se sama setuje na 333 iako su dve stangle rama 400MHz a ova jedna 333 MHz. Znaci opet ponavljam KT400 iako ima 400 u sebi radi zabravo na 333 MHz FSB. FSB sam dizao do 182(364) na kome je cpu stabilan ali nista se ne dobija u performansama, mada kazu da ovaj moj Barton 2500+ lagano radi na 2.2 GHz (kao 3200+) ali za to mi treba kao sto sam rekao NF2 ploca i svemirski kuler, a iskreno me zabole da je trazim jerbo ova kanta ce uskoro u vecna lovista ili nekome na poklon :) Od uze rodbine :) Mada ni oni verovatno ne znam sta ce s njom, jer za 20000 kupis u prodavnici bele tehnike gotov racunar koji jede ovu starudiju i uzduz i popreko .)
:: :: kt400 i barton nisu kompatibilni bas ... ni sa zadnjim biosom . :: :: treba ti nf2 ploca .. 10e .. mojne zajebavas . :: :: min. kt60 :: :: ::
Ako imas memoriju koja radi na 333 MHz zasto bi je spustao na 266 MHz? Ne vidim poentu. Jebo te greske u memtestu, moguce da ti je neispravan ram. A drugo, nije ti to neka novija ploca da ti sam podesavas FSB:RAM ratio, pa da ti procesor radi na magistrali od 166(333) a ram na 133(266), to batali. Opcija 1. ti je da ti i memorija i cpu rade na 333 Opcija 2. ti je da ti i memorija i cpu rade na 266 Opcija 3. ti je da ti rade na 200 The end.
:: Samo da napomenem da sam skinuo socket 478 sa 1.7 celeronom tako da je ovo sigurno bolje.. :: sada sam spakovao i ne vadim Bartona da stavim Sempron 2400 :: ostavicu na 11x133Mhz zbog ram-a dok ne protumacim uputtstvo ploce, inace imam i ddr 333 i ddr 400, ali probao opet i sa sempronom izbacuje greske u testovima sa 166mhz cpu/ 166mhz ram, a ram ne mogu da spustim na 133mhz tj. 266mhz :: :: http://www.dodaj.rs/f/2A/qd/1KTzZxUA/capture.jp :: :: :: Podesio sam prema uputstvu, u biosu mogu da podignem fsb na 150 ali da se i PCI podigne na 38mhz, druge opcije ne postoje :: ovako su napravili, jumpera koliko zeli :: :: http://www.dodaj.rs/f/1U/PC/4MOv4Bjg/1/capture2.jp :: http://www.dodaj.rs/f/G/v2/2Fs3r6SH/capture3.jp :: :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: ::
Kada istu memoriju 333Mhz stavim na 266mhz, ne izbacuju greske, dva modula su u pitanju...probao je dan po jedan, moze da se spusta i dize u rasponu 100mhz-133mhz-166mhz 200mhz sto je normalno... A, kada stavim ove od 266Mhz ne mogu da baratam frekvencijama, ponekad kada forsiram promene jumpera prikaze da moze da se promeni i izaberem 133mhz ali ne prihvati i posle se `zamagli` DRAM clock na 166mhz.
Deder, protumaci mi prvu sliku za jumper sett. koju sam postavio, ne razumem oznaku `X`?
sto se grbo rodi vreme neispravi
:: Ako imas memoriju koja radi na 333 MHz zasto bi je spustao na 266 MHz? Ne vidim poentu. Jebo te greske u memtestu, moguce da ti je neispravan ram.
:: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: :: :: ::
Ovo sam poklonio i odneo veceras rodjaci, da moze igrati puzzle games i surfovati koliko toliko...dodao ram, zamenio graficku...
Da li znas za 2500+ XP, ima li otkljucan mnozilac? Ako nema onda dzaba setovanja sa druge i trece slike... I da li smeta PCI slotu clock od 38MHz? Posto ploca dozvoljava da podignem FSB na 150mhz ali sa PCI clock 38Mhz...
:: FSB sam dizao do 182(364) na kome je cpu stabilan ali nista se ne dobija u performansama, mada kazu da ovaj moj Barton 2500+ lagano radi na 2.2 GHz (kao 3200+) ali za to mi treba kao sto sam rekao NF2 ploca i svemirski kuler, a iskreno me zabole da je trazim jerbo ova kanta ce uskoro u vecna lovista ili nekome na poklon :) Od uze rodbine :) Mada ni oni verovatno ne znam sta ce s njom, jer za 20000 kupis u prodavnici bele tehnike gotov racunar koji jede ovu starudiju i uzduz i popreko .
Nema otključan množilac :( Ja kada ga dižem na 182 pci clock ode na lupam 36/37 i radi stabilno, al opet ništa ne dobijaš na performansama, ipak su to stari računari koje je vreme izgazilo i uzduž i popreko. Drži ga na stabilnih 133, em će biti hladniji cpu (provereno) em će ta memara da ti radi kako valja. I za kraj, opet mi nije jasno, ako je deklarisana na 333 zašto ne radi na 333, ili je feler u ramu ili u ploči... Uglavnom drži se ti gorepomenutih 133(266) i zahebi, jer kako god da okreneš, ulagaćeš u đubrivo od kompa a u svakoj većoj prodavnici bele tehnike za 15-20 iljada na kredit ili rate imaš nešto što je ZVERINA u poređenju sa Bartonom 2500+...
:: Ovo sam poklonio i odneo veceras rodjaci, da moze igrati puzzle games i surfovati koliko toliko...dodao ram, zamenio graficku.. :: :: Da li znas za 2500+ XP, ima li otkljucan mnozilac? Ako nema onda dzaba setovanja sa druge i trece slike.. :: I da li smeta PCI slotu clock od 38MHz? Posto ploca dozvoljava da podignem FSB na 150mhz ali sa PCI clock 38Mhz.. :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: :: :: FSB sam dizao do 182(364) na kome je cpu stabilan ali nista se ne dobija u performansama, mada kazu da ovaj moj Barton 2500+ lagano radi na 2.2 GHz (kao 3200+) ali za to mi treba kao sto sam rekao NF2 ploca i svemirski kuler, a iskreno me zabole da je trazim jerbo ova kanta ce uskoro u vecna lovista ili nekome na poklon :) Od uze rodbine :) Mada ni oni verovatno ne znam sta ce s njom, jer za 20000 kupis u prodavnici bele tehnike gotov racunar koji jede ovu starudiju i uzduz i popreko . ::
Stvrno davno bese, ali, da li si siguran da ta ploca podrzava FSB 166, na kome radi taj AMD Barton?
Koliko se ja secam, samo je KT600 podrzavao oficijalno Bartone, tok su Palomino i oni na T, sa 256 KB L2 kesha radili i na KT400.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Susreo sam se sa starom m. pločom qdi via kt400 i bartonom 2500+ :: Ono što ne mogu dokučiti su podešavanja izmedju cpu i ram frekvencije :: Kada postavim jumper za 166mhz, procesor radi na default frekvenciji, dok ram 266mhz bude overklokovan pa radi na 333mhz tj. 2x166mhz i ne mogu ga spustiti u biosu na 266mhz :: Kada postavim na 133mhz, naravno cpu bude downclockovan dok ram bude kako treba 266mhz :: Najčudnije je što tada ploča dozvoljava da u biosu mogu menjati ram od 266mhz do 400mhz :: Isto se ponaša i sa sempron 2400+.. :: Kada ubacim ram 333mhz, i jumper postavim da cpu i ram rade na svojim default brzinama, memtest 86+ kao i drugi programi izbacuju greške! :: Ploča nema 4 pin priključak i nervira me jako :: Stavio bih Bartona, pa opet i semprona samo da rade na 166mhz fsb a da ne sprzim ram :: TREBA MI POMOĆ! :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi
podrzava i ddr 400 uz overclock. isto se deshava i sa sempronom. Ma necu da gubim vreme na kante, ko zna koja je verzija biosa, ploča je qdi kudoz 7x ver.1.0, slabo podataka na netu. rodjaka je zadovoljna jer sa celerabom i grafikom od 32mb komp se mučio sa zuma revenge, a brickshooter egypt nije mogla da instalira...768mb ram sam ostavio, xp sp2... Sada ČAK ima usb2.0! Ludilo mašina. :-D
:: Stvrno davno bese, ali, da li si siguran da ta ploca podrzava FSB 166, na kome radi taj AMD Barton :: :: Koliko se ja secam, samo je KT600 podrzavao oficijalno Bartone, tok su Palomino i oni na T, sa 256 KB L2 kesha radili i na KT400 :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Susreo sam se sa starom m. pločom qdi via kt400 i bartonom 2500+ :: :: Ono što ne mogu dokučiti su podešavanja izmedju cpu i ram frekvencije :: :: Kada postavim jumper za 166mhz, procesor radi na default frekvenciji, dok ram 266mhz bude overklokovan pa radi na 333mhz tj. 2x166mhz i ne mogu ga spustiti u biosu na 266mhz :: :: Kada postavim na 133mhz, naravno cpu bude downclockovan dok ram bude kako treba 266mhz :: :: Najčudnije je što tada ploča dozvoljava da u biosu mogu menjati ram od 266mhz do 400mhz :: :: Isto se ponaša i sa sempron 2400+.. :: :: Kada ubacim ram 333mhz, i jumper postavim da cpu i ram rade na svojim default brzinama, memtest 86+ kao i drugi programi izbacuju greške! :: :: Ploča nema 4 pin priključak i nervira me jako :: :: Stavio bih Bartona, pa opet i semprona samo da rade na 166mhz fsb a da ne sprzim ram :: :: TREBA MI POMOĆ! :: :: :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: podrzava i ddr 400 uz overclock. :: isto se deshava i sa sempronom :: Ma necu da gubim vreme na kante, ko zna koja je verzija biosa, ploča je qdi kudoz 7x ver.1.0, slabo podataka na netu :: rodjaka je zadovoljna jer sa celerabom i grafikom od 32mb komp se mučio sa zuma revenge, a brickshooter egypt nije mogla da instalira...768mb ram sam ostavio, xp sp2.. :: Sada ČAK ima usb2.0! :: Ludilo mašina. :- :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: :: :: Stvrno davno bese, ali, da li si siguran da ta ploca podrzava FSB 166, na kome radi taj AMD Barton :: :: :: :: Koliko se ja secam, samo je KT600 podrzavao oficijalno Bartone, tok su Palomino i oni na T, sa 256 KB L2 kesha radili i na KT400 :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Susreo sam se sa starom m. pločom qdi via kt400 i bartonom 2500+ :: :: :: Ono što ne mogu dokučiti su podešavanja izmedju cpu i ram frekvencije :: :: :: Kada postavim jumper za 166mhz, procesor radi na default frekvenciji, dok ram 266mhz bude overklokovan pa radi na 333mhz tj. 2x166mhz i ne mogu ga spustiti u biosu na 266mhz :: :: :: Kada postavim na 133mhz, naravno cpu bude downclockovan dok ram bude kako treba 266mhz :: :: :: Najčudnije je što tada ploča dozvoljava da u biosu mogu menjati ram od 266mhz do 400mhz :: :: :: Isto se ponaša i sa sempron 2400+.. :: :: :: Kada ubacim ram 333mhz, i jumper postavim da cpu i ram rade na svojim default brzinama, memtest 86+ kao i drugi programi izbacuju greške! :: :: :: Ploča nema 4 pin priključak i nervira me jako :: :: :: Stavio bih Bartona, pa opet i semprona samo da rade na 166mhz fsb a da ne sprzim ram :: :: :: TREBA MI POMOĆ! :: :: :: :: :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.