Prvo i osnovno..Sluzio bi mi iskljucivo za igrice..drugo imam 10.000din na raspolaganju(u cekovima) i mislim da sam sa tim ogranicen i da necu moci da dodam jos para.E sad konf je 970A-G43,8GB DDR3,MSI HD7850 1GB,x3 440 i LC power 600W. Maticnu sam uzeo bas zbog toga,da bi mogao da mu ubacim FX-a(ovo spominjem zbog onog x4 965).Ali ne znam sta mi je najbolje da kupim za te pare?Razmisljao sam o FX4100,x4 965 ili FX6100 neki cetvrti koji bi se dobro uklopio sa mojim kompom?Bilo bi lepo kad bi mogao da ukombinujem neki da imam lufta i za OC..Ne znam kakvi su oni fx4130,4170..?U trilemi sam :)
x6 polako postaje jako jako koristan i upotrebljiv, a tek ce tek biti milina malo kasnije kad izadju konzole sa x8 cpu jezgara a maltene ista arhitektura kao i pc.
Moj savet, ustedi jos jako malo, stvarno nije mnogo i uzmi 100% provereni fx 6300 - > http://goo.gl/4jxlL
Ja inace ne dajem savete da se probija budzet nikada ali ovo je greota jer ne uzimas cpu na par meseci pa kao ustedeces.
A ako vec nesmes ni pod razno da predjes 10 000 din moj glas ide na fx 6100
Jeza mozda proda svoj fx 6300 pa vidi sa njim, ako prima na rate.
I ja se slazem,ali sta cu kad su meni pare problem :)..Ma mogao bi da se ustekam jos par h,ali bi se kupovina onda otegla na 4-5 meseci..i pritom bi mi pokrenula neke nove troskove i probleme(ovo mi je idealan period).Ok. Ne znam koliko bi Jeza trazio za svoj FX,mozda bi mogao odma da mu isplatim,u kesu?Naravno ako bi ga prodavao?
To je lepa vest :) Ali dal ce biti tako,i koliko ce pasti cene..nesto sumnjam u nase prodavce,da ce toliko spustiti cene dole?Ja i ovako planiram od 1.maja da pazarim procesor,pa mozda se do tada i promene cene?
Fx6300 je isto na 95W,sto je dobro..Ali kako ce izgurati ovo moje napajanje LC Power 600W,ako ga malo klokujem..I da li je prejak za hd7850 1gb(mislim izvuci ce max iz nje,to stoji)..Video sam na youtub-u da je lik sa FX4100 i hd7850 1GB igrao BF3 na max fullhd sa 30fps min avg45 i max75..Jel bi sa ovim fx6300 imao znatno veci min fps ili bi to bio neki maximum?
Ako nisi primetio ja imam taj cpu i ne koci mi gtx 670, nema igre gde nemam 55/60 frejmova.
A ti sa 7850 1gb ces morati malo samo da skreses detalje i imaces takodje dobar prosecan fps ne kapiram potrebu da nesto sto fizicki ne vidite i ne primecujete odvrcete na maximum, cisto da je sve na desno, a fps je najbitniji za multiplayer igre, pogotovo pucacine, zar ne?
Ne,ne,ok je to..nisam mislio da ce da me zeza taj fx6300,nego sam spominjao za graficku,da ce ona biti slabija za fx6300 :)..Jbg sve to jedno drugo vuce :).Resio sam definitivno da sacekam taj `pad` cena,pa cemo da vidimo..Vidim da svaki fx6300 ide bez problema na 4GHz..pa gledam dal cu i ja moci da ga nateram na 4GHz,sa ovom mojom maticnom,i da li bi to imalo nekog dodatnog efekta?
P.S. da dodam,naravno i ja ne stavljam sve na max(zbog 1gb na 7850)..uglavnom su mi senke i AA i jos par nebitnih stavki na low-medium
Neces imati ni jedan frejm vise ako igras na tim setovanjima bioshock kao i bilo koju drugu igru. Nije ti procesor problem u ovom slucaju.
Texture ako stavis na ultra jedu preko giga ipo rama, kod mene 1850 mb, dakle dzaba ti i besni i7 cpu kad karta nema dovoljno rama. Smanji na high (ne very high, texture) a filtriranje textura stavi takodje na high. Ostalo ostavi kako ti je trenutno.
Vizuelno neces mnogo izgubiti ali ces videti i osetiti jako tecniji gameplay.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.