To su ti isti procesori, razlika je samo u kloku jedan radi na 3GHz, a drugi na 3,2GHz. 960T ima Turbo, sto ti i ne znaci puno ako planiras da overkokujes. 960T mozda mozes da otkljucas u X6.
U pitanju je Zosma, tj Thuban X6 sa zakljucanim jezgrima i kao takav je X4 sa TDP-om od 95w. Malo bolje radi sa memorijama od Phenoma 955 i svaki se lepo klokuje, ne greje puno i vecina se otkljucava u X5 ili X6. Ako mozes da biras, idi na 960T. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Ma ne, nisam u fazi izbora izmedju jednog i drugog. 955 imam a 960T sam video na oglasima za 90 Eura sto mi se ucinilo kao mnogo, pa cisto me interesuje kakvi su jedan protiv drugog u igrama.
Kao sto rekoh 955 imam I radi sa GTX460 Hawk na loci M4A77. Najvise me zaintrigirala cena. 955 sam nedavno kupio nov za 78 Eura a ovaj 960T je polovan 90 Eura na oglasima
To sa otkljucavanjem je kako sam razumeo cista lutrija a ja nisam neki kockar. 955 sam nedavno uzeo I zamenio Athlon II X2 250 i mislim da je taj upgrade na datoj ploci i uz navedenu grafiku sasvim dovoljan.
Jeste cena ako se otkljuca,to je ok,ali koja je svrha menjeti 955 za 960t??msm ima prednosti,ako se otkljuca to je sigurno,ali trositi i vreme i novac(jeste da nije veliki)za takav upgrade,po meni nema smisla.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
FX-6300 ima tri modula. U svakom modulu, po dva jezgra. Svaki modul deli FPU jedinicu i L2 kesh.
Thuban ima dosta drugaciju arhitekturu.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Koja je razlika izmedju Thuban i Vishera? Negde pročitah da Vishera FX-6300 nema baš sva fizička jezgra kao Thuban X6 1090T? Ili sam pogrešno shvatio :: :: onda nije ni čudo što u video obradi isto prolaz :: ___________________________________ :: :: MSI 870A-G54 (Bios spreman za AM3+ :: AMD Phenom II X4 95 :: Kingston HyperX 10 G :: Samsung SyncMaster P2770H :: ATI Saphirre 5670 DDR5 512M :: resto .... :: ::
:: Jeste cena ako se otkljuca,to je ok,ali koja je svrha menjeti 955 za 960t??msm ima prednosti,ako se otkljuca to je sigurno,ali trositi i vreme i novac(jeste da nije veliki)za takav upgrade,po meni nema smisla :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Nisam ja u fazonu da se svadjam, a jos manje preko tastature, nisam sajber/facebook klinac. P.S. Bez `hobotnice` nemoj ni da slikas, nije to tvoj stil. :-) br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Imam jednu, ono slikano uz put na brzaka :: :: http://www.dodaj.rs/?1I/gH/Zv0SESj/2.jp :: :: , ali navukao sam se na ona creva/burzir :: pa cu cisto kabal dva koji vire da uvucem u njih pa slikam lepo iz profila :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.