Jel ima neko iskustva sa ovim procesorom? Juce sam sklopio konfiguraciju i na idle u bios pokazuje 56 C, sto smatram da je malo mnogo. Ploca je GA-F2A85XM a kuciste je LC power i ima dosta prostora. Kuler je dosao uz procesor i namesten je dobro i ima paste. Ako jos neko ima ovaj proc sa box kulerom nek javi na kojoj temperaturi radi.
Pipao sam i kad je na idle, oseti se vruce na dodnjem delu kulera i samoj ploci oko postolja, dok je gornji deo kulera prilicno hladan. Kada se optereti pod windowsom ventilator podivlja. Racunar nije vise kod mene, kupac se zali na mnogo buke kad potera igru. Ja znam da je moguce resiti visoku temperaturu dodatnim ventovima i drugim kulerom na procesoru ali mi je malo bezveze da mi neko proda procesor koji nemoze da radi ni na idle kako treba sa box kulerom.
:: Naprzi ga u windowsu pa pipni prstom kuler, :: moguce da senzor laze i da pokazuje mnogo vece temperature nego sto zaista jesu :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Ako je pozadi kod backplate-a na dodir prsta vrelo a kuler hladan, zakljucak je prost, toplota se ne prenosi na kuler, tj kuler nije dobro namesten. Sredi to pre nego sto tvoj kupac ubije procesor. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
@bobi kuler je namesten i nacentriran, uostalom kod AMD ako stavis zabice kako treba nema mrdanja i fiksiran je kako treba, a ove stoje bas kako treba
@dexter
konfa je bez grafike, napajanje je LC power 500w sto je vise nego dovoljno za sve, mislim da jednostavno box kuler nije dovoljan za 3.8 ghz + gpu, zato sam i pitao ako ima neko sa ovim procesorom da mi kaze iskustva, pa ako mora dodatna hladjenja da znam ubuduce
:: Ako je pozadi kod backplate-a na dodir prsta vrelo a kuler hladan, zakljucak je prost, toplota se ne prenosi na kuler, tj kuler nije dobro namesten. Sredi to pre nego sto tvoj kupac ubije procesor :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
A procesor APU trosi i greje se k`o sveca. Proveri ti druze kuler opet i stavi neku bolju pastu, tipa zrno graska pa lepo, ravnomerno razmazi po cpu plocici, pa javi desavanja sa temperaturama. Druga stvar ako izuzmemo kuler, moze biti ploca felericna, ali moj prvi pik je lose namesten kuler tj nema dobar kontakt sa cpu. Da si stavio dosta paste i napravio kontra efekat, tj grejanje, opet ne bi mogao da napuca 56c na idle. Sa tom temp. u idle, on u full loadu gori i trotluje. Ako si savestan prodavac, sredi kupcu problem dok mu APU nije otisao u vecna lovista. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
sama pasta je vec na BOX kuleru, kolicina iste je uvek nanesena bas koliko treba. ali nikad se ne zna, mozda je i to u pitanju. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
Ne mora znaciti da je dobro namesten ako tebi na oko izgleda ok. Ja sam sa pojedinim kulerima i snalama muku mucio. Lepo legne, nategnem, ali temp. u biosu isto oko 55-56, sto nije nikako dobro i definitivno ne leze celom povrsinom na proc. Ako kuciste polozis na bok i stavis malo paste i kuler ne stegnes stipaljkom, videces da je temp ok. Pokusaj da okrenes kuler kontra (za 180) ili stipaljka da se kaci na drugu stranu pa pogledaj temp. Mora u BIOS-u da pokaze 37-38 konstantno i to je ok.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: @bob :: kuler je namesten i nacentriran, uostalom kod AMD ako stavis zabice kako treba nema mrdanja i fiksiran je kako treba, a ove stoje bas kako treba
@bobi da nisam 3 puta skidao i stavljao kuler zbog iste sumnje napisao bih i sam da je to verovatno, ali jednostavno prokletinja stoji bas kako treba. Pasta je dosla fabricka ofc. Ugradicu mu ventilator na kuciste pa cemo videti. Uostalom ima 3 godine garanciju.
:: A procesor APU trosi i greje se k`o sveca :: Proveri ti druze kuler opet i stavi neku bolju pastu, tipa zrno graska pa lepo, ravnomerno razmazi po cpu plocici, pa javi desavanja sa temperaturama :: Druga stvar ako izuzmemo kuler, moze biti ploca felericna, ali moj prvi pik je lose namesten kuler tj nema dobar kontakt sa cpu. Da si stavio dosta paste i napravio kontra efekat, tj grejanje, opet ne bi mogao da napuca 56c na idle. Sa tom temp. u idle, on u full loadu gori i trotluje. Ako si savestan prodavac, sredi kupcu problem dok mu APU nije otisao u vecna lovista :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Ako je kuler 100% legao kako treba i ventilator je ok, ploca jede govna i nabija napon i przi taj cpu, i poslednja opcija je da je taj cpu jednostavno felerican...
Ventilator na bocnoj stranici nece nsita da promeni, mozda max 2-3c dole, a to je opet jako malo...
Deci sam uzeo taj procesor na asusovoj ploci i lc napajanjem kuciste je nzxt hades. Box kuler sam stavio sa sa pastom koja je dosla uz njega temperatura je 30c fejs surf u igrama wot wow ide do 56c doduse rade svih 5 ventilatora na kucistu, probao sam sa manje ali onda i temperatura raste za 3-4 stepena
Kao i u drugim aspektima, i kada je rec o temperaturama, Deka je konfuzan
26.03.2013. 14:48
status: user broj poruka: 10998
do bola:
http://goo.gl/Q9noy - - - - - - - - - - - - - - ``It is known that every CPU since Phenom II X6 from AMD has had erroneous temperature sensors...
Phenom II X6`s sensors were 10-15c below real... AMD FX-4/6/8 -100 series CPUs were 15-20c below real... AMD FX -300 series CPUs probably do not change that from X100 series... AMD Llano also reports idle temperatures below ambient, probably 10-15c off real temperatures too. I`ve noticed also the last few Phenom II X4`s I`ve had from 2012 seemingly reading a bit low as well.``
@zbunjeni hvala ti na odgovoru, kod tebe pokazuje normalne temperature
@tortojed i svi ostali Malo sam istrazivao po netu kao i tortojed, i cini se da nisam jedini koji ima ovaj problem. Najverovatnije je do senzora koji ne ocitavaju realnu temperaturu. Sutra cu za svaki slucaj da postavim jednu 12-icu da izvlaci vazduh, pa ako se sredi ili crkne postavicu update.
:: Deci sam uzeo taj procesor na asusovoj ploci i lc napajanje :: kuciste je nzxt hades. Box kuler sam stavio sa sa pastom koja je dosla uz njeg :: temperatura je 30c fejs surf u igrama wot wow ide do 56c doduse rade svi :: 5 ventilatora na kucistu, probao sam sa manje ali onda i temperatura raste z :: 3-4 stepen :: :: :: ::
Ovako, imam ja taj procesor od novembra prošle godine i meni je u biosu kad uđem ista tolika temperatura 57c, ali kad se digne Win7 temperatura se spusti na 27-30c u idle.Igrao sam u zadnje vreme sve najnovije igre i pratio sam temperaturu procesora, ona skače i na 80c, ali nikakav problem nisam imao čak ni BSOD. Ja imam drugu ploču MSI-FM2-A75MA-E35 i neko krš napajanje tako da nije to neki problem u vezi temperature u biosu (napisao si temperatura u biosu), pogledaj temperature u HW monitoru ili u Control centru od ploče, kod mene je tu temperatura ok 27-30c sa stock kulerom.Nemoj da te buni temperatura `package` to je temperatura hladnjaka, gledaj temperaturu procesora `TMPIN0`, evo sad dok ovo pišem , meni je temperatura u HW monitoru TMPIN0 26c TMPIN1 26c , a temperatura `package` 42c .Čačkaj malo nemoj samo da montiraš i kao to je to, zato i postoji taj bios da se polako prouči i našteluje sve ok.Namesti u biosu `cool`n`quiet` da ti ventilator ne bruji bez preke potrebe,ja sam namestio da se broj obrtaja vrti na 24% do 50c.
@Bobi4ever Prestanite vise da se iznosite na temu pasti...
Moze da stavi koju zeli cak i `zirodent` i nece biti problema...
A to razmaizvanje po celoj povrsini CPU-a je kontraproduktivno posto ostaju vazdusni dzepovi tako da je zrno (manje) graska najbolja metoda posto se poasta prilikom stavljanja hladnjaka sama ravnomerno razvlaci po povrsini CPU-a...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.