I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Amd 965 nov je 83e,ja nikad ne bih dao 70 za polovan :: :: Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno.. :: :: ::
Ne bi ni ja više od 50. Plocu nebi vise od 30. Memoriju nebi vise od 20.
Mož da prica svako kolko bi dao il kolko traži al ovo nikako nije realno. Ploce su uvek bile 20 ili 30 za one bolje kakva god da je. Memorija 4 gb nova ti je 40 evra. E sad druga stvar je što za mnogo starije stvari traže isto pa cak i više.Prodaceš je onoliko za kolko neko hoce da isto kupi.Nisam reko da ovo vredi kolko sam ti reko al ja za to nebi dao više od 100 evra skupa.. Bez uvrede forever :) Inace ja se tim ne bavim mislim prodajom polovnih samo iznosim svoje mišljenje. Polovne stvari su daleko precenjene ovde u srbiji.
Druze nema razloga niko da se vredja. Ti si rekao svoju procenu i to je ok. Ja se takodje ne bavim prodajom-preprodajom polovnih komponenata vec uvek prodajem svoje koje sam kupio nove i koristio odredjen vremenski period (2-5 godina). Kada uradim upgrade novim komponentama, ja `stare-polovne` naravno hocu da prodam. Zato ovde i trazim procenu. Kada cujem vise misljenja ja formiram cenu od prilike u proseku a nekada cak i ispod proseka precena. Nikada duzi vremenski period ne drzim jace cene. Mislim ipak da neki ljudi daju nerealne procene, ili prejake ili preslabe. Svako ko prodaje bilo sta ima utisak da je stavi nisku cenu i obratno, onaj ko nesto kupuje cena bi uvek mogla biti jos niza. To je jednostavno tako.
Imam jos jedan komplet: MBO Asus Commando CPU C2D 6600 RAM KHX 4X1GB DDR2 800 koji prodajem vec oko mesec dana. Nekoliko puta sam revidirao cenu, mada ni u pocetku nisam stavio prejaku, i nista, niko ni da zovne. Sada bih ja u nameri da privucem potencijalne kupce mogao da skidam cenu do poklanjanja i to ne bi bilo realno. Recimo za tu memoriju imam pisanu garanciju na 10 godina i ostalo je jos oko 6 godina. Danas ni za jednu novu ne mozes dobiti vise od 3 godine. Nema pravila. Negde ces nesto prodati jevtinije a nekada skuplje.
ljudi su u pravu. Nov 965 je 9300 din, dati 70 e za polovan je precenjeno, da ne kažem uvaljivanje. Biću fin :D
Sve zavisi šta ima, a šta nema garanciju, jer garancija pomaže da se sve bržé i lakše proda. Mislim da je treća procena stvarnija, opet, sve zavisi od dogovora.
Ok druze slazem se da je 70 jaka cena i ne pada mi na pamet da se bavim `uvaljivanjem`. Kada god prodajem neku komponentu gldedam da to bude na obostrano zadovoljstvo. Sto se tice garancije baci pogled na moj prethodni post. Nekada nije sve ni u garanciji. Za to poslednje si u pravu, daje sve stvar dogovora. Osim toga zavisi da li potencijalni kupac kupuje komponente za licno koriscenje ili se bavi preprodajom pa gleda sto vise da obori cenu da bi mu kasnije zarada bila veca.
@forever posto znam da si ogranicen nisam se tebi ni obracao. @bomid cpu-50 realno a da kazemo da 60e nije bezobrazno ploca-30-35e ram-25-30e e sad naravno ima likova koji prodaju po vecim cenama pa se ti uglavi u sredinu. Razmisli ovako,tvoja sansa je upgrade i cpu i ram ce lakse otici.A sve u kompletu teze jer nova platforma ima za 130e.Neki athlon x4,osrednja ploca i ram.Mislim da ces najlakse prodati cpu ali ne za 70e,daj boze da gresim.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
Druze koja je prica sa tim `limundom`. Drugari su mi vec nekoliko puta sasvetovali da to ucinim sa komponentama koje prodajem. Sta dobijam time? @djuroue1 Ok i moje neko formiranje cena u glavi je tu negde, Kazem opet najradije bih dao sve u kompletu po cenu drasticnijeg spustanja nego da prodam recimo CPU i RAM a onda da mi MBO ostane da se s njom `slikam` s njom.
U kompletu 120e ne verujem da ces vise izvuci.Stavi ti na oglas obe opcije u kompletu recimo 120 a pojedinacno 65+40+30 pa sta prodje.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
:: Druze koja je prica sa tim `limundom`. Drugari su mi vec nekoliko puta sasvetovali da to ucinim sa komponentama koje prodajem. Sta dobijam time :: @djuroue1 Ok i moje neko formiranje cena u glavi je tu negde, Kazem opet najradije bih dao sve u kompletu po cenu drasticnijeg spustanja nego da prodam recimo CPU i RAM a onda da mi MBO ostane da se s njom `slikam` s njom.
Mozesh na pcberzi prodati , ja licno za M4A79 Deluxe+965BE+2X2GB ne bih dao vishe od 100e, cenim da bi na limundu dobio vishe, nista te ne kosta isprati neke aukcije pa vidi kakvo je raspolozenje.\
Znam da cpu i ram ide ko alva, maticne bash i ne... Na limundu bolje je rasprodati u delovima, ako pak zelish komplet stavi neku cenu tipa 13.000 pa ko da vishe...
Kad sam prodavao intel q9550 za 140e govorili bezobrazno, prodah ga na limundu za 140e - nekom nije bitna cena jednostavno zeli da uzme i to je to...
Na benchu bio neki lik koji je hteo q9550 po ceni koja se njemu svidja pa je smarao/srao/psovao i jeo govna za cenu koju trazim, kasnije je poceo i da vredja(stavljen je na ignore listu) zato mislim da je pametnije staviti na limuno kako bi izbegao nepotrebno natezanje/neprijatnosti itd...
Mada, ako imash zivce/vremena za prodaju ti se natezi/cenkaj , ja to jednostavno ne zelim zato i stavim na limundo cenu ispod koje ne bih isao a ako dobijem koji dinar vishe ok...
Tako sam nesto i ja razmisljao. Da probam komplet za 120 a pojedinacno CPU 60, MBO 40 i RAM 30. @solaja777 Ok cu probam mozda i na Limundu. Hvala na savetu.
Druze tvoj post mi je bas prijao i nekako me ohrabrio da ne spustam cene. U jednom trenutku sam pomislio da ce buljuk kupaca da nagrne da zove i salje SMS-ove i e-Mail-ove. Medjutim situacija je sasvim drugacija. do duse ovaj komplet o kome govorimo jos nisam zvanicno nigde izbacio (oglasi i kupprodaja oda kolege clana) ali zato imam negativno iskustvo sa kompletom Commando+6600+4X1GB. Ima sigurno mesec dana kako ga vrtim na berzi a niko nista. Cenu sam spustio maksimalno. 90 Eura za komplet. Ispod toga bi bilo poklanjanje. Sta da se radi, valjda neka kriza i oskudacija Mislim da je ovaj komplet o kome pricamo bolji od ovog koji sam naveo. Posto sam resio da ne idem ispod 90 Eura za taj, nekako mi je realno da M4A79 Deluxe+965+KHX 2x2GB bude 120Eura.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Druze tvoj post mi je bas prijao i nekako me ohrabrio da ne spustam cene. U jednom trenutku sam pomislio da ce buljuk kupaca da nagrne da zove i salje SMS-ove i e-Mail-ove. Medjutim situacija je sasvim drugacija. do duse ovaj komplet o kome govorimo jos nisam zvanicno nigde izbacio (oglasi i kupprodaja oda kolege clana) ali zato imam negativno iskustvo sa kompletom Commando+6600+4X1GB. Ima sigurno mesec dana kako ga vrtim na berzi a niko nista. Cenu sam spustio maksimalno. 90 Eura za komplet. Ispod toga bi bilo poklanjanje. Sta da se radi, valjda neka kriza i oskudacij :: Mislim da je ovaj komplet o kome pricamo bolji od ovog koji sam naveo. Posto sam resio da ne idem ispod 90 Eura za taj, nekako mi je realno da M4A79 Deluxe+965+KHX 2x2GB bude 120Eura :: :: ::
Ja sam tu memu danas prodao za 40e i imao sam bar jedno 4-5 kupaca za tu memoriju ali jbg ko pre devojci ....:) Cpu realno 50e ali sigurno izvlacis 60e Ploca 30-35e Za te cene ti garantujem brzu prodaju!
Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K Silver Arrow SB-E Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W Fractal design Arc Midi Dell U2312HM
Druze na Limundu sam se registrovao ali nisam jos postavio. Reci mi kako funkcionise Kupujem-Prodajem? Da li je isti princip kao na Limundu ili se nesto razlikuje? @Millance82 To je tu negde druze. Vrtimo se izmedju 120 i 130 Eura za komplet a pojedinacno 5 Eura gore-dole. @imarkovic U potpunosti bi bio zadovoljan da uzmem 120 Eura za komplet odnosno pojedinacno CPU 60, MBO 40 i RAM 30. Ispod toga ne bih ni isao. @solaja777 druze na Limundu sam se registrovao a vidim da imaju neku proviziju samo ne znam kako je naplacuju. Probacu i na Kupujem-prodajem pa cemo da vidimo.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.