Imam CPU * Intel Pentium 4 541 3.2 GHz , hteo bih za malo para da ga zamenim za *Intel Pentium D 820. Da li ce biti znatne razlike u brzini ,ipak ovaj je sa dva jezgra i 2x1mb cesa? isplati li se da menjam?
i za sta bi ga koristio? nece biti znatne al ce biti razlike, oba su zastarela procesora,prednost d je dual core sto je bitno kod nekih stvari kao sto su igre npr,mada ovo nije dovoljno ni za jednu igru u poslednjih 5+ godina kolko ja znam Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel
Ploča je od PC HP DX2200 (mislim da je to MSI) a bio je procesor Intel Celeron D 341 2.93 GHz. Ovaj Intel Pentium 4 541 3.2 GHz sam imao i probao ga bolje je ali sa Hp ovog sajta ima preporuke koji idu fabrički pa je na spisku i Intel Pentium D 820 dual cor. Komp treba za piskaranje i surf, fejsbuk itd . Za igrice ne. Za procesor Intel Pentium D 820 tip mi trazi 1.000 dinara!
Jer Dual Core E serije možeš da nadješ već od 15 evra, tipa E2140,2160... Plus su se neki od tih procesora D serije ludački grejali. Nećeš dobiti ništa što bi bilo baš primetno. Bolje juri neki komplet E serije ili lepo predji na novo.
Sve je relativno. 1000 RSD je manje-vise posteno. Za Fejsbuk, pisanje itd., definitivno ce biti bolji od Intel 541.
Instalirao sam w7 na tom procesoru skoro, i mogu ti reci da sasvim OK radi.
Taj CPU je i dalje baziran na Netburst arhitekturi, sto znaci da on nije `pravi` dual-core, vec dva spojena Preskota, koja komuniciraju preko FSB-a.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: Imam CPU * Intel Pentium 4 541 3.2 GHz , hteo bih za malo para da ga zamenim za *Intel Pentium D 820 :: Da li ce biti znatne razlike u brzini ,ipak ovaj je sa dva jezgra i 2x1mb cesa :: isplati li se da menjam?
seriju na tvoju plocu, nego da ti se vise isplati uzeti plocu i E proc da ne bi bacao lovu na prastare delove. A najvise ti se isplati da lepo predjes na 1155
prashinar ! Preporuci neku ploču ,procesor i mem sa soscketom 1155 do 15.000 dinara. Znaci nije za igrice ,ali da komp samo klkce brzo i negusi , kada hocu da otvorim nesto ,program explorer da to radi brzo. Da bude poslusan :)
MB FM2 A55 MSI FM2-A55M-E33 5.215 APU FM2 AMD A4-5300 4.480 Memorija DIMM DDR3 2x2GB 1600MHz Kingston HyperX 2.598 eto pod uslovom da imas grafu koja moze ovde i ok napajanje i miran si za manje od 15k mada bi ti i integirisana radila posao
Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel
Ti za 10 000 din imaš g1610 i h61 plocu + 4gb ram-a ali je sad ovde problem hard disk ako ti je pata a ovde može samo sata.Inace mislim da to poso zavrsava bilo koji sa 2 jezgra. ovo gore predloženo ti je još bolje naravno a pride imaš 3x3 standard tj sata3 usb3 pci expres 3.
Ja sam nekako bio za Intel ,a sada vidim podeljenja misljenja... tek sam sada neodlučan...?
Koji procesori imaju bolju grafiku na sebi? to sam skapirao da imaju , i ploča ima svoju grafiku...kako se to usinhronizuje? :)
nece biti problem za 1 -2 dinara sto se tiče memorije racimo od 8gb. (patim od toga da nema manjka..:) )
Mislim da je sada vazno da odaberem pravu i adekvatnu ploču (modernu ) kako da kazem koja ce moci da se kasnije nadogradi da ima graf na sebi da ima HDMI izlaz i USB 3.0. Pa zar ne to je sada IN :)
Ti vidim imas taj matori krsh koji vuces jako dugo, sa ovim ces biti prezadovoljan + kazem ti imas mesta za upgrade kasnije ako ti zatreba, i bas upgrade da osetis ne ova sitna zajebancija.
AMD integrisane graficke brisu patos sa intelovim integrisanim grafickama.
U principu sve ti jedno. Intel ima bolje procesore a amd bolje integrisane grafike. http://is.gd/KKMwhQ ovo ako neceš asrock plocu http://is.gd/9A9jKA ovde štediš 1500 dinara jer razliku da osetiš neceš memoriju sve jedno koju najjeftiniju Reko si da ti ne treba za igre Ili prašinar što ti preporucio ili dekster.Sve ti jedno.Sve ce isto da radi za ono što tebi treba.
To oko sata III ti marketing nece osetiš ništa. Usb 3 ti je možda dobra stvar.Problem je što to nema nigde a nece ni biti jer ce to biti brzo zamenjeno necim drugim.Dakle ponovo nepotrebno.Pci Expres III glupost isto. To je razlika izmedju h61 i b75 ploca kod intela.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.