Pozdrav svima. Imam ovu moju kofiguraciju iz potpisa i nameracio sam se ovih dana da odem i da kupim jos jednu ATI 7950 (Gigabyte ili ASUS, videcu vec) pa da ih stavim u CF (ima da pociste GTX680).. Kolika bi bila razlika u igricama kada bi menjao ovaj moj procesor za FX-8350 (koji bi radio na 4.5 GHz)? Kontam da ce napajanje izdrzati ovo opterecenje. Plocu mislim da nema potrebe da menjam..
Pozdrav
P.S. Zamislite, jacha mashina od Sky-ove i to jos AMD..
Antec 900 AMD FX 6300@4GHz+Xigmatek Balder1283 Gigabyte GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ballistix Tracer LED Samsung SSD 128GB 830+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 3GB DDR5 Dell U2412M Seasonic SS-750 W Logitech G105+MX518
Sa 8350 bi imao bolju iskoriscenost CF-a, a da li ti se isplati apgrejd proceni sam (pogledaj malo testove po netu da vidis kolika je razlika). Napajanje bi trebalo da bude dovoljno, a ni ploca ne bi trebalo da bude problem.
P.S. Sad ce odmah da ti preporuce prelazak na neki Core i5/i7/i13, jer jelte AMD nije ni za onu stvar.
Imao je isti problem da tako kazem, FX 8150 nije mogao da gura CF 7950 kako treba. Ali je promenio platformu i sa i7 3770k karte su progledale. Eh, sad, koliko ti se isplati kockanje sa 8350 i CF, vidi sam. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
I manite me sad sa krajsisom 3, ili withcerom sa uMber sampelingom i slicno.
99% igara ima da leti s jednom 7950, kad ubacis dve i to ce da radi dosta bolje nego jedna karta sa x8 cpu, e sad sa i7 bi imao 120 frejmova sa fx x8 ces da imas 100 frejmova...
A ti svejedno ces da ih zaposlis da kopaju a ne za igre, ili gresim? + Ubice te zena
Re: Kolega sa drugog foruma - - -al` samo na jedno oko...
18.03.2013. 09:55
status: user broj poruka: 10998
(no, bolje i jedno oko nego slepilo)... Kolega JEZA, medjutim, resio da, kad vec nema vida, da barem kupi duple djozluke, zatamnjene...
:: Imao je isti problem da tako kazem, FX 8150 nije mogao da gura CF 7950 kako treba :: Ali je promenio platformu i sa i7 3770k karte su progledale :: Eh, sad, koliko ti se isplati kockanje sa 8350 i CF, vidi sam :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Da ne otvaram novu temu, i mene interesuje crosfire, stim sto ja imam 7870 pa bih ubacio jos jednu, procesor je I5 3570K trenutno klokovan na 4200, maticna Asrock z77 extreme 4, i da li bi napajanje chieftec CFT-600w bio dovoljan ili bi morao da menjam napajanje,
@DmasteRNo1 Kako to mislis ne bi imao jacu mashinu? Umesto FX sa 6 jezgara na 4GHz imao bi FX sa 8 jezgara i 4.5GHz. I to bi bila razlika verujem..
@Bobi4ever Pazi, ovako bi mi doplata bila oko 50e, a sad sve da menjam da bih imao 20 frejmova vise, a 3770k ce me izaci koliko moja ploca i 8350.. To mi je jos dodatni trosak od 150e. Pride, Intel menja socket-e ko carape (zato su ih tako i nazvali! ) pa cu onda opet za 6 meseci morati opet sve da menjam. Ne moram imati 120 frejmova, zadovoljan sam i 20% manje performansi (150e razlike u dzep pa da kupim nesto zeni).
@MaliAbner Znam, vanredni izbori!
@Dexter013 Ma radi sve lepo na jednoj 7950, nisam to napisao. Ti sa tvojim srecnim brojem 013 citaj, nemoj ja da dolazim za PA.. Meni je dosta i tih 100 frejmova, a kad sve lepo sklopim ima da slika i slike da vam prikazem, a testove da uradim, da vidimo kako ce da se cupaju.. Da budem iskren, sinteticki testovi me ne interesuju, bitno mi je kako se ponasa sistem u igricama (pogotovo u FIFA 11, ako me razumes (znam da i ovako to gura u maximali, a sad ce u dve maximale)). Da, kod mene ce da kopaju (ima da vicem na njih `Djiha kamilo, djihaaaaaa!` (http://www.youtube.com/watch?v=IYHu2F3BgIU najbolji crtani sa Duskom Dugouskom, pogledaj kad lupa slona! ), retko kad za igre jer ih igram sat vremena najvise dnevno. Savet kad se budes ozenio: ne mora zena sve da zna, nekad je pametno i precutati (nisam rekao slagati). Polako, videces.. Nece me ubiti, dobra je ona.
@tortojed Za mojih 30 godina sam shvatio ovako: Imam vid, pa sad iako cu da imam zatamnjene djozluke (u striptiz-baru ), bolje i to nego da sam slepac.
@dovla83 Mislim da bi ti napajanje bilo OK jer te dve grafe ce da ti vuku 300W max, a napajanje moze da izdrzi oko 570W, tako da opusteno (jos pogotovo ako je novo napajanje)..
Antec 900 AMD FX 6300@4GHz+Xigmatek Balder1283 Gigabyte GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ballistix Tracer LED Samsung SSD 128GB 830+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 3GB DDR5 Dell U2412M Seasonic SS-750 W Logitech G105+MX518
Jedino isplatio ako radis bitcoin,onda bi mogao i da zaradis i taman da ti se karte otplate za neko vreme.. Ako igras igre ne isplati se nikako iz vise razloga..
1.Procesor je za te dve karte ekstremno mnogo slab,znaci mrtvo puvalo. 2.Da ga promenis za osmojezgarca situaciju si samo malo ublazio,znaci imaces samo manje puvalo 3.Osudjen si na jako slabu CF podrsku tj profile,vecinu igara ces igrati samo sa jednom kartom. 4.Budi siguran da ces zapatiti microsttutering i to se oseti vidno sto smeta tokom gaminga.
U soluciji da napravis setup sa osmojezgarcem,koliko god da ga nasviras imaces opasno usko grlo,Bobi ti je naveo primer coveka sa bencha ,ziv primer situacije koja je potrkepljena delom!
Napajanje bi trebalo da izdrzi ,videces i sam da li ce
E sad scenario koji te ceka,sa sistemom na osmojezgarcu imaces odredjen skok ali u okvirima kao kad bi tvoju single kartu overklokova,recimo da bi bilo ovako.. Ako imas sad 50 fps-a ,tamo gde ti radi CF profil imaces 65-70 fps-a,u grubo sam ti naveo primer..
Jedina solucija je da ides na Intel (3770K) i to i njega da nasviras ljudski jer karte traze dosta procesorske snage!
Eto,dao sam ti najobjektivnije moguce objasnjenje bez trunke prenemaganja,samo cinjenice i istina..
E sad,tebe niko ne odvraca da budes entuzijast pa makar na AMD-u,ali bar da budes upucen sta te ceka
P.S.Sky ide na SLI za koji dan - Smooth gaming -
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
e da jos jedna stvar na YT sam gledao klipove lika koji je ima FX 6100 na 4.3GHZ i nije mogao da izvuce max iz 7850 CF, tek sa i5 na 4.5GHz mu je CF progledao u BF3 MP...
ASUS M5A78L ATHLON II X3 455 -> PHENOM B55 W/O L3 + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
@Dexter Pazi, ovaj moj FX-6300 radi na 4GHz bez dizanja napona (nisam hteo da ga silim vec sam hteo konstantnih 4GHz jer sam mislio da cu biti miran sa njim bar godinu dana, a i nema potrebe, ne silim i ne volim da silim hardware), tako da ce mi FX-8350 raditi na 4.2 GHz ili 4.5GHz ako bude moglo bez dizanja napona. Moracu da menjam CPU jer cu sad imati dve 7950, a mozda cak i tri! (videcu vec do kraja nedelje)
@DmasteRNo1 Ma boli me uvo za Skajovu mashinu, covek ima svoj zivot i svoje potrebe, ja samo zezam i provociram Preshjednika da vidim dokle je spreman da ide. Meni je sto se igara tice dovoljna i ova jedna 7950. Retko kad i igram igrice u poslednje vreme (a i sto igram to je FIFA 11, NFS.. mrzi me vec i da igram, nego cisto kad mi dodje drugar pa onda igramo FIFU,zajebancija..).
@Jamire Vazi druze,javljam ti. Samo da znas da je procesor star oko tri meseca, fiskalni, racun, garancija (kompletno sve), nije overklokovan mnogo vec ga drzim na 4 GHz koliko bi inace radio u turbo modu.
@Skyfire Pa zato i uzimam jos jednu ili dve kartice. Ma zadovoljan sam ja sa igricama, vise volim da se igram sa mojom zenom.
1. Nije bas ekstremno mnogo slab ali za dve kartice jeste slab. 2. Zato cu i da uzmem FX-8350. Nema veze sto je puvalo za razliku od Intela, ustekacu 150e u razlici procesor+ploca. 3. A garant necu moci da igram igre u CF sa ovim FX-8350, to je bzvz. Ne trazim da kao Intel gura 150 frejmova, bicu zadovoljan i sa 100 (u procentima 30% slabije). Kontam da je bolje CF nego singl. 4. Sta ce biti razlog microsttuteringa? Je l` vidis Sky sta je AMD smislio-microsttutering!, a ne kao Intel da imas tecan gameplay (pa da puknes 400e za plocu i proc) i da nemas problema.
Ne razumes Sky, mozda ce dve grafike moci da izbace i 150 frejmova u nekoj igrici ali meni je dosta i 80. Ponekad odigram koju igricu, a vecinu vremena ce kartice provesti burgijajuci bitcoin. :) Kad me bude bolelo uvo za plocu i proc, onda cu da iskeshiram za Intel (ali opet se i tu postavlja pitanje koji, jer ovi ludaci na svakih 6 meseci do godinu dana izbacuju uvek nesto novo i uvek na razlici pucas minimum 100e kad kupis i kasnije prodas).
Verujem da ce napajanje da izdrzi dve kartice ali za tri nisam siguran..
Ma OK je to ako ce tako raditi u CF, 30% vise mi odgovara trenutno. Hvala puno na savetu druze, kasnije cu preci na Intel. za sada ce ovo biti OK ako bude radilo kao sto kazes. Cak se razmisljam i da menjam kuciste jer na ovom Antecu napajanje moze da bude samo dole i onda sam u manjku sa jednim PCI-E mesto za karticu.
Mozda da uzmem HAF 932, valjda bi hladilo kao ovo cudo (dobro je kuciste samo nije big tower, a stavio sam mu i sudjere za prasinu, lepo sam ih napravio i sad je stvarno super..)
P.S. Cool, nadam se da ce procesor moci da isprati dve GTX680 u SLI. I ne brini, ti ces uvek biti Preshjednik (sto kazu u Montenegru ).
@slashdance Ma izvucice te dve kartice i FX-8350 moje napajanje ali ako stavim tri nisam bas siguran.. Taj lik sa bencha ima dve GT680 koje srcu vise struje nego 3 kom. 7950..zato je imao problem i zato mu treba jace napajanje. Ma kasnije cu uzeti plocu i Intel proc., bice mi dosta za sada FX-8350. Ipak ce to biti vece ulaganje (ako uzmem jos dve kartice).
@Jamire Vazi druze, javljam!
@tortojed Dabome torto, dabome. Meni kad bude trebao Intel ja cu ga kupiti ali necu kupiti Intel da bih ga imao po svaku cenu. Bice ti jasno kad budes resio da kupis stan, pa kad dodju zena, deca.. Moras da odredis prioritete u zivotu. Nije sve u Intel-u, AMD-u..
Ne znam samo sta bi neki ljudi od sebe i kako bi ziveli sa sobom kad bi svi racunari na svetu pocrkali.. Face i ta s**nja, camis u kuci, klikces misem.. Brate, izadjes napolje, druzis se, igras basket, fudbal, vijas ribe, zajebancija.. A ne da ti viri USB kabl iz bulje..
Hvala svima na odgovorima, trudu, komentarima, bili ste od pomoci kao i uvek!
Pozdrav svima!
Ja cu da probam cisto iz zajebancije jer imam jak procesor a i malo da uposlim nV koja i nije bas podobna ,ali eto,radoznao sam da vidim ..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Naravno, kasnije cu ja lako da uradim upgrade i da kupim Intel koji ce mi terati sve tri grafike u full-u. Znam za litecoin, na to cu preci kasnije (sad radim ovo sto je jednostavno jer sam jos nov u tim vodama i ne mogu jos da razmisljam o tome. to cu za koji mesec dok resim neke druge muke i nadam se ne budem jos dugo podstanar).. Ne znam kako ce ti raditi sa nVidiom, probaj, meni je krenulo OK, a poceo sam skoro (valjda nece jos krenuti sa ASIC-om, mada sam cuo da je to strasna prevara). Brinem se jedino za napajanje, ne znam da li ce izdrzaci FX-8350 i tri 7950.. Jeste to Seasonic od 750W ali ove tri azdaje srchu za Djerdap :).. Koristi to sto ne moras da placas struju,znaci mnogo.
Good luck my friend!
kupis jos jednu 7950 vozis je i vidis kako se sve to ponasa. Ako imas bottleneck/nisi zadovoljan/whatever the fuck, imas sansu da to lepo vratis u prodavnicu 2 nedelje od dana kupovine...
Da ne bude zabune.. Tebi za Bitcoin nije bitan procesor tako da ces imati onoliko koliko graficka moze da izvrsi zadate kalkulacije.. Evo recimo nekog poredjenja,sta koja graficka/procesor donosi :
A sto se tice uskog grla to ces imati samo u igrama i za to ti treba Intel,ne vredi drugacije. Minimum 3770K i to i njega da nasviras na jedno 4.5 Ghz,znaci racunaj i dobar cooler!
Napajanje gledaj negde preko da uzmes. Ako ne nadjes onda Seasonic X850 ti ne gine,to mozes ovde da kupis!
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.