Ajmo ljudi na brzinu da mi preporucite nesto :) Posle opseznog razmisljanja, definitivno sam odlucio da prodam sledece komponente:
AMD Phenom quad core 9550 asus M2N68-AM SE 4 gbb ddr2 memorija
(ako neko zeli da kupi neka se javi)
Posto ste mi preporucili da je pametnije da kupim AM3+ i dd3 memoriju onda neka bude tako. Budzet mi je od 20k do 30k pa izvolite dajte predloge za ove tri komponente u okviru tih mogucnosti. Kompjuter mi je potreban za kucu (dakle od office-a, do gaminga).
Imam graficku ATI Radeon HD 4650 i nju za sad ne bih menjao, jer nemam bas toliko para. Pa uklopite nju u tu konfiguraciju. Hard takodje imam odlican. .)
mozes i jeftinije ,razmisli treba li ti bolji hladnjak od fabrickog za proc,trebali ti bolje napajanje,.Ovo preporucujem iz licnog iskustva ploca i proc (fx 6300 i m5a97 pro)uzeo skoro i rade extra,jedino sam memoriju da kazem stavio napamet ali moze da sljaka ako ces bas neku siguricu ti kupi kingstona za nijansu mozda skuplji,ali i ova ce da radi bez problema
U ovom slucaju bih pre isao na Gigabyte, mislim da ima malo bolju naponsku i koji konektor vise, a i sa njima sam uvek imao dobra iskustva! :) Sto se memorije tice, ako si u mogucnosti, kupuj 4x4gb (2x8) i ne razmisljaj, u svakom slucaju bolje od 2x2gb, kako trenutno, tako i za ubuduce! .) Poz
Ako gledas ipak malo blize 20 nego 30 hiljada onda mozes slobodno uzeti ovu plocu http://www.msi.com/product/mb/970A-G46.html i da je uparis sa amd fx 6300 i patriot 2x4gb 2133 mhz. To sam ja uradio i cepammmmm stsa god pozelim. Pozdrav.
Posto ovde svi proteziraju Emmi odnosno Alti, zeleo bih da se pridruzim tom trendu. Za tu priliku cu navesti sledece argumente (iz vlastitog iskustva) koje cete zaista ubediti da treba da pazaris od/kod njih:
Protivzakonito neuvazavaju garanciju za konfiguracije. (gubis je ako otvoris kuciste makar i prasinu da obrises, sto saznas tek kada to uradis). Polovinu delova narucenog proizvoda ne posalju nego zadrze za sebe. Ono sto posalju bude otvoreno i izdrpano kao da je korisceno. Ne salju pratecu dokumentaciju, ukljucujuci i fiskalni racun. Prodaju trash komponente koje ne rade out of the box. Na reklamacije ne odgovaraju na telefon i na mejl. Ako i uspes da vratis nesto, karaju te mesec i po dana kao majmuna pre nego sto ista saznas.
Sve zavisi , ja imam odlicna iskustva sa emmi-jem. Uvek su mi izlazili u susret i uvek odgovore na mail .
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: :: Posto ovde svi proteziraju Emmi odnosno Alti, zeleo bih da se pridruzim tom trendu. Za tu priliku cu navesti sledece argumente (iz vlastitog iskustva) koje cete zaista ubediti da treba da pazaris od/kod njih: :: :: Protivzakonito neuvazavaju garanciju za konfiguracije :: (gubis je ako otvoris kuciste makar i prasinu da obrises, sto saznas tek kada to uradis) :: Polovinu delova narucenog proizvoda ne posalju nego zadrze za sebe :: Ono sto posalju bude otvoreno i izdrpano kao da je korisceno :: Ne salju pratecu dokumentaciju, ukljucujuci i fiskalni racun :: Prodaju trash komponente koje ne rade out of the box :: Na reklamacije ne odgovaraju na telefon i na mejl :: Ako i uspes da vratis nesto, karaju te mesec i po dana kao majmuna pre nego sto ista saznas :: :: Tako ste najjeftiniji. Gonite se u tri lepe. ::
Isto. Dve reparirane 5850 su mi zamenili. Ova treća šljaka ko blesava :D Ali su me u Win WIn-u vozali za medalju. Kada sam uzimao komp, sklopio sam konfu kod njih nisam dobio kutiju od grafike, dve garancije su bile za ploču, a nijedna za grafiku, Sve ostalo sam, Bogu hvala, dobio ako izuzmemo SITAN propust u vidu kačenja nekog kabla, ne mogu se setiti tačno kojega, ortak je to spazio pre nego što smo krenuli da dižemo sistem, za kuler od procesora. Mogla je da bude havarija odmah na početku :D
@Pokretač teme
Intel ne dolazi u obzir ili...? Vidim da ideš po preporuci na AMD, za slične pare i5, ploča + memorija...
E pa Gligo, jel` mogu da te zamolim da im posaljes mejl u moje ime da mi zamene kuciste koje deluje kao da su orgijali u njemu, a usb mu ne radi. Mozda tebi odgovore.
@Jamire I PC Practic je njihova cerka firma. Sve su uzeli. Situacija pocinje da lici na Miskovica.
Nije isto al to nije ni bitno (pogledaj samo cene emmi - win win).Uvek korekni,nikad me za nista nisu pitali za razliku od ostalih nego samo `poslacemo kurira` i sve mi menjali u roku od 4-5 dana pa cak i graficku kartu (gtx460) kojoj je puko ventilator - ne pitajte kako (mislio sam da nema nista od zamene iskreno ili da ce da me cimaju do besvesti).
Od komponenti nema potrebe za nista više od fx 6300 i am3+ 970 ili eventualno neku 990 (jeftiniju) sa bilo kojom memorijom a resto daš na grafiku ako si i to imao u planu a za 10 000 dinara imaš 7770 ili neki ssd od 128 gb. Ili i5 sa nekom plocom (srednje klase) i odgovarajucom memorijom.Iimaš u ovome i za to novca iako po meni za tim nema potrebe.
Druze, ja sam kupio racunar od 400e na koji nemam garanciju. Ploca (MSI djubre) je crkla, a ostalo kad i ako ode, zamene NEMA. Da li je to posteno? Kazu `mi smo za to najmanje krivi`. Pa ko je kriv? Jel` ja? Jel` ih ja sprecavam da mi priznaju garanciju? Ne bih rekao.
Sto se cena tice, naravno da su niske kad ustede na takvim lopovlucima kakav su izveli u mom slucaju. Pa sta mislite, kako su jeftini? Vole da poklanjaju? Imaju Crveni krst sindrom? Ne bih rekao. I u Maxiju su najnize cene, ali da li to znaci da je sve u redu? Sta ce onda onaj tamo?
To sto si ti prosao dobro, to je tvoje iskustvo. Ovo je moje.
Znam. Sem ovoga za Uspon. Zato i napisah to sve, jer kako u jednom preduzeću koje drži više podmalih imaš dve različite situacije? :]
@ Alrad jesi ti sklapao ili si kupio sklopljenu konfiguraciju? Ja sam svoju sklapao pa sam na svaku komponentu dobio posebnu garanciju, dok je rodjaka uzela sklopljenu i pustila je nekog lika da VIDI šta ima u kućištu, a lik je pri zdravoj pameti skinuo nalepnicu za kućišta da bi posle nekoliko meseci crkla grafika. Naravno, win win je odbio svaku vrstu otklanjanja kvara u garanciji jer je ista narušena skidanjem nalepnice. A koliko si ti pre pisao, i ti si sam otvarao kućište da bi zamenio grafiku, zar ne?
Koliko kapiram Uspon je uglavnom zadužen za KV, Ča i okolinu?
:: :: Jel ti znas da Winwin, Uspon, Emmi jendo te isto. Ista ispostava isti dobavljac isto sve ALTI! ::
Kupio sklopljenu i otvorio da stavim grafiku (kupljenu takodje od njih), tako je. Ali nikada ne bih uzeo sklopljenu da je igde pisalo da se gubi garancija otvaranjem kucista. To ne pise NIGDE. Mozemo da pricamo da sam glup sto se nisam raspitao, ali to nije poenta. Poenta je da mora da pise, inace je prevara.
Pa su me drndali mesec i po, za neku bednu tastaturu, vise sam potrosio para i zivaca na zvanje nego sto vredi. Pa su mi sad poslali neko izdrkano kuciste. Ja im lepo pisem, dajte ako moze da mi kaze neki vas serviser sta moze da bude sa usb-om. Da ga ne vracam odmah i da ne drndam ni njih ni sebe. Nisu se udostojili da mi odgovore.
Da to je debilizam i verujem ti da je tako bilo ali ja nisam (osim u zadnje vreme što cekam po nedelju dana da dobijem porucenu robu) imao nikad nikakvih problema. Na tvojoj sam strani samo da se zna mada neznam kakva pomoc od toga, al aj da kažem. Znaci to si u emmi uzo el da.I ništa nisu tu priznali garanciju.Aj sad na ih ne ispadne da ih branim al oni prodaju samo, el tako, pa kad uzmu nešto od mušterija za reklamaciju se obracaju altiju koji daje garanciju.Neznam ponovo šta ti kažem.Cuo sam i ja te price da je sve to isto al mi nekako nema logike da je to ista firma jer tako sami sebi udaraju konkurenciju.Da ih alti u najvecoj meri snabdeva to je tacno al sam mnogo puta uzimao robu koja nije sa alti garancijom.
Ma pisite slobodno sta god, samo mi napisite i ono sto vas pitam (oni koji nisu).
Sad me posebno interesuje ovo da li mi znaci 16 GB rama u odnosu na 8 GB rama u sklopu ovakve konfiguracije koju mi predlazete. :) I koliko mi znaci, tj sta mi konkretno to poboljsava. (laicki)
I jel velika razlika izmedju FX8320 i FX6300 ??? Realno cena nije previse razlicita, a koliko vidim ima dva jezgra vise, pa samim tim je valjda sve bolje i brze. :)
@mojte Pa sam si sebi odgovorio, sto brze to bolje. Mada mislim da ti trenutno ne treba 8320 i 16 GB.
@simon Ja sve sto sam kupio u Emmi je stiglo sa Alti pecatom. Tako da su moji problemi mnogo vise sa Alti nego sa Emmi, ako moze da se napravi ikakava razlika.
@prashko Gde je njoj pisalo, meni ne pise nigde na papirima koje sam dobio. Ni na racunu, ni garanciji. Tamo ima par neodredjenih stavki tipa `nesavesno rukovanje` itd, ali nigde nema konkretno `ako se otvori kuciste`. A ja ne smatram da sam vrsio nesavesno rukovanje sto sam ubacio grafiku. Dalje, i da pise bilo bi kasno, jer ja kad dobijem garanciju znaci da sam tada vec platio predmet. Jedino bi bilo posteno da pise u specifikacijama proizvoda na sajtu, pa ko voli nek izvoli. Na stranu koliko je jadno da ti ne daju da tri godine ocistis kuciste od prasine...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.