Imam Patriot Viper 3 Venom Red na 1866 MHz i Ekstra sam zadovoljan. Black Mamba je isti kao ovaj Venom red samo sa hladnjacima druge boje.Na osnovu mog licnog iskustva preporucujem Black Mambu. Venom red 1866 opusteno radi na 2133 cl11 i na 1,5 V. A verujem da je tako i sa Mambom.
Kod odabira rama ploca (odnosno patforma) je vrlo bitna.
U principu kod AMD-a sa Kingston memorijom ne mozete da pogresite.
Kod intela (pogotovu kod Ivice :D ) treba uzimati ram na 1.5V jer memorijski kontroler u Ivy Bridge procesorima se vremenom degradira ako ga silite sa ramovima na 1.65 ne daj boze vise. vise o to me
ASUS M5A78L ATHLON II X3 455 -> PHENOM B55 W/O L3 + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
I ja biram koju memoriju da uzmem da li Crucial 1600 cl11 ili Kingston 1600 cl9? Predlozite. Znam da je Kingston marka ali i ovaj Crucial ima 60 meseci garancije, jedino shto me interesuje je kolika je razlika u brzini izmedju cl11 i cl9, u realnom radu, testovi me ne interesuju?
malo do umereno ali samim tim što je CL11 znači da je to samo prebudžena 1333 i inferiorna memorija. Tih 60 meseci garancije ti neznače bog zna šta, dotle će biti daleko prevaziđena. U svakom slučaju bolje `utegnuta ` memorija će dati bolje rezultate.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.