Suzio sam izbor i sada biram izmedju ove dve platforme, FM2 i 1155 Definitivno jednu od ove dve kombinacije kupujem: Na FM2 plochu bih stavio Athlon x4 740k ili 750k Na 1155 plochu bih stavio Pentium dual core G860 Recite mi koja platforma je bolji izbor, kao i jedna od ove dve kombinacije shto se tiche buducnosti, kasnije nadogradnje i ostalog? Oduvek sam koristio AMD, nisam gadljiv na Intel. Mishljenja i saveti. Hvala unapred.
1155 naravno ako igras ili ti treba komp za zahtevnije stvari ali je i ta opcija skuplja.Ako si na manjem budzetu amd ali ja nesto ne bih taj fm socket to mi je sve neozbiljno...Neozbiljno u smislu ako ces tu da ubodes neku opasnu grafiku ipak je sve to namenjeno za apu itd...
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
:: Suzio sam izbor i sada biram izmedju ove dve platforme, FM2 i 115 :: Definitivno jednu od ove dve kombinacije kupujem :: Na FM2 plochu bih stavio Athlon x4 740k ili 750 :: Na 1155 plochu bih stavio Pentium dual core G86 :: Recite mi koja platforma je bolji izbor, kao i jedna od ove dve kombinacije shto se tiche buducnosti, kasnije nadogradnje i ostalog? Oduvek sam koristio AMD, nisam gadljiv na Intel :: Mishljenja i saveti :: Hvala unapred :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi
Ako je pitanje koja platforma onda intel pošto tu može da se stavi mnogo jaci procesor.Ako je odabir izmedju ova dva procesora onda fm2 sa atlonom II 750k.Inace i sledeca generacija procesora ici ce na fm2 ploce.Cenovno su isti ali ko što se može videti u zadnjim igrama kao što su crysis 3 i tomb raider iz igre ispadaju i i3 procesori a kamo li ovi celeroni i pentiumi.Dali je to tendecija ili ne neznam ali u svakom slucaju tako stoje stvari.Znaci ili g1610 pa neki i5 ili fx procesor ili za te pare koje ti hoceš ovaj atlon sa 4 jezgra koji je na nivou fenoma II.
Za Intel kupio bih plochu sa B75 chipset i G860, nishta bolje, chitaj skuplje. Za AMD kupio bih plochu sa A85X chipset i 740k ili 750k, isto vazi kao za Intel.
E sad, u igru ulazi i ova kombinacija AM3+ koja bi bila skuplja, mogao bih 4gb vishe ram-a kupiti za razliku izmedju Am3+ varijante i intela, pa recite o chipsetu i procesoru koji sam odabrao u odnosu na fm2 i x4 750k? Plocha sa 970A chipset i fx 4100, ali koliko je jachi fx 4100 u odnosu na x4 750k? Ploche sam izabrao koje imaju sve novije standarde, sataIII, usb3.0 napred i nazad...tako da plochu ne bih menjao u skorije vreme. Da li da se isprsim za jachi novi procesor ili da kupim Intel platformu pa da jurim posle polovnjaka? Kuler bih koristio stock tako da imajte u vidu i to, ne znam koliko su efikasni box kuleri na fx 4100...
Znam samo da se taj amd chipset greje kao lud.Ako ces fx onda bez fx4300 fx 6300 nemoj bacati pare jer ne vrede toliko.Bolje uzmi i3 za te pare sa jeftinijom plocom i bez oc opet ces imati bolji kom i hladniji i nemas potrebu za aftermarket kulerom.Ako ces da se isprsis onda je fx 6300 prava stvar ili fx4300.A ako nisi ozbiljan gejmer ili rendering masina onda lepo uzmi to sto si naumio i ustedi pare.Svejedno dal g860 ili taj amd,koji god je jeftiniji jos dugo ce posluziti za multimediju i poneku igru.Na tvom mestu ja bih uzeo neki fx4300 i ne tako skupu plocu. Edit... A onda vidim da je fx 6300 500 din skuplji.Tako da znas i sam.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
:: Za Intel kupio bih plochu sa B75 chipset i G860, nishta bolje, chitaj skuplje :: Za AMD kupio bih plochu sa A85X chipset i 740k ili 750k, isto vazi kao za Intel :: :: E sad, u igru ulazi i ova kombinacija AM3+ koja bi bila skuplja, mogao bih 4gb vishe ram-a kupiti za razliku izmedju Am3+ varijante i intela, pa recite o chipsetu i procesoru koji sam odabrao u odnosu na fm2 i x4 750k :: Plocha sa 970A chipset i fx 4100, ali koliko je jachi fx 4100 u odnosu na x4 750k :: Ploche sam izabrao koje imaju sve novije standarde, sataIII, usb3.0 napred i nazad...tako da plochu ne bih menjao u skorije vreme. Da li da se isprsim za jachi novi procesor ili da kupim Intel platformu pa da jurim posle polovnjaka :: Kuler bih koristio stock tako da imajte u vidu i to, ne znam koliko su efikasni box kuleri na fx 4100.. :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: ::
ok. am3+ izbacujem I3 koji bih uzeo je i3-3210 ali se ne overklokuje kao ni G860 a dosta je skuplji. Ako uzmem jeftiniju plochu H61 da li ce podrzavati novije procesore, mislim na naponsku jedinicu i kakav je chipset uopshte? Plus shto bih morao da apdejtujem bios na Ga H61plochi za i3-3210, a kako to da izvedem kad je nova plocha... x4 740 mi izgleda kao jachi procesor zbog 4 jezgra u odnosu na G860, da li je tako?
greska. Kuckam sa moba :D nema neke velike razlike izmedju g860 i i3. I ja sam razmisljao o i3, ali sam odustao jer i g serija radi posao. Tek je od i5 primetna razlika. A ume i amd da radi posao. Ne treba ga lako odbacivati.
:: Suzio sam izbor i sada biram izmedju ove dve platforme, FM2 i 115 :: Definitivno jednu od ove dve kombinacije kupujem :: Na FM2 plochu bih stavio Athlon x4 740k ili 750 :: Na 1155 plochu bih stavio Pentium dual core G86 :: Recite mi koja platforma je bolji izbor, kao i jedna od ove dve kombinacije shto se tiche buducnosti, kasnije nadogradnje i ostalog? Oduvek sam koristio AMD, nisam gadljiv na Intel :: Mishljenja i saveti :: Hvala unapred :: Ako biras izmedju Athlona i G860 svakako uzmi athlona sigurno je bolji/brzi/jaci od G860
:: Suzio sam izbor i sada biram izmedju ove dve platforme, FM2 i 115 :: Definitivno jednu od ove dve kombinacije kupujem :: Na FM2 plochu bih stavio Athlon x4 740k ili 750 :: Na 1155 plochu bih stavio Pentium dual core G86 :: Recite mi koja platforma je bolji izbor, kao i jedna od ove dve kombinacije shto se tiche buducnosti, kasnije nadogradnje i ostalog? Oduvek sam koristio AMD, nisam gadljiv na Intel :: Mishljenja i saveti :: Hvala unapred :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi
I ja bi taj procesor uzo ali ne i tu plocu vec neku jeftiniju.Ok želiš 3x3 standard pa nek ti bude.Što se tice memorije sve imaju 9 10 il 11 latenciju.Kažu da za amd znaci latenca al osim veceg skora u WEI nema razlike (kolko sam bar ja skapiro).Ja bi sto veci takt za što manje pare odnosno neki najbolji odnos cene i tih stvari koje su vazne za memoriju.Mislim da sam vido neku na 1866 za nešto malo dinara vise a to je ova http://is.gd/1sEf24 odnosno ova http://is.gd/93WSX9 za 2x4gb.E sad ova je pa dosta jeftinija http://is.gd/rINqA6 : Ma sve jedno :
Birao sam plochu sa 4 ram slota, shto vishe slobodnih pci slotova jer desktop grafika dualslot pokriva te slotove, kod ove je dobar raspored, plus USB3.0 i SataIII, chipset je ok...ne moram da apdejtujem BIOS u startu... Jeste dobra ta 1866Mhz, mislim da ce i 1600Mhz biti dovoljno hardovi koje imam su SATAII
sto se grbo rodi vreme neispravi
:: I ja bi taj procesor uzo ali ne i tu plocu vec neku jeftiniju.Ok želiš 3x3 standard pa nek ti bude.Što se tice memorije sve imaju 9 10 il 11 latenciju.Kažu da za amd znaci latenca al osim veceg skora u WEI nema razlike (kolko sam bar ja skapiro).Ja bi sto veci takt za što manje pare odnosno neki najbolji odnos cene i tih stvari koje su vazne za memoriju.Mislim da sam vido neku na 1866 za nešto malo dinara vise a to je ova http://is.gd/1sEf24 odnosno ova http://is.gd/93WSX9 za 2x4gb.E sad ova je pa dosta jeftinija http://is.gd/rINqA6 : Ma sve jedno :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.