Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
saveti potrebni
STRANA 1 OD 1
Jebivetar saveti potrebni 14.03.2013. 09:14 T52252

status: user
broj poruka: 2386
planiram da menjam m plochu i ram.
Trenutno imam Gigabyte 760G sa ACC, integrisanom HD 3000 hdmi, dvi, vga...
Ram 2x2gb 800mhz cl5. CPU x3 450, njega zadrzavam, hardovi su sata2, hd 4850
Prvo pitanje, koliko vredi ovakva polovna plocha?
Menjao bih plochu za neku 970, zbog 2 vishe ram ddr3 slota + shto bih kupio 8gb ddr3, 2 vishe sata konektora i to sata 3 , 1 vishe pci 32 slot i usb 3.0...
Koji ram bi odgovarao za ovaj cpu, i da se uzme u obzir kasnije nadogradnja cpu-a sa vishe jezgara. 1x8gb 1333mhz cl9, 2x4gb 1600cl 9 i da li sa ddr3 dual chanel brze radi nego na ddr3 ? 8gb mi trenutno ne treba jer nisam zahtevan korisnik ali bih kupio ako bi se preshlo na ddr3...
Koliko bi ubrzanje zaista bilo sa ovim memorijama i x3 450 í da li vredi uopshte menjati ovo shto imam u ovom trenutku shto se cena tiche? Nisam pratio pa ne znam da li ce cene ddr3 padati kao i am3 matichnih plocha tako da menjam kasnije poshto sada nije hitno?
Tema jeste za razmisliti poshto usb3 uredjaji josh nisu rasprostranjeni, sata 3 uredjaje necu skoro kupovati...
Pishite mishljenja i savete...
Unapred zahvaljujem.

sto se grbo rodi vreme neispravi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi! 14.03.2013. 09:53 #482273

broj poruka: 10998
Nije sto ne volim AMD, nego, Marcus Porcius Cato dixit...

edit: cini mi se da bi najbolje bilo da za sada ostanes pri onom sto imas (``tako da menjam kasnije poshto sada nije hitno?``).
A kada budes menjao ime ženi, menjaces kompletnu ženu.
Jebivetar Re: Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi! 14.03.2013. 13:32 #482282

broj poruka: 2386
ne mogu miran...
sada gledam da prodam ovo shto imam i uzmem fm2 plochu sa 750k x4
shta velish o tom Amd apgrejdu?
chuo sam za komplet lepinju, nisam za komplet zenu :-)

sto se grbo rodi vreme neispravi

:: Nije sto ne volim AMD, nego, Marcus Porcius Cato dixit..
::
:: edit: cini mi se da bi najbolje bilo da za sada ostanes pri onom sto imas (``tako da menjam kasnije poshto sada nije hitno?``)
:: A kada budes menjao ime ženi, menjaces kompletnu ženu.
tortojed Radovan Treci:``...menjacu CELU zenu``, he, he. 14.03.2013. 13:43 #482283

broj poruka: 10998
Pa, svakako da bi prelazak na fm2 predstavljao mali korak napred. Sto se tice pitanja u vezi memorije, odgovor je ``da`` - u odnosu na single channel, dual channel konfig omogucuje nesto veci protok podataka (data flow) kroz sistem, tako da ti je bolje da uzmes 2x4GB...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs