Vec duze vremena imam Kingston KHX6400D2/2G 800Mhz CL5 Tako pishe na nalepnici Kingstona kao i na nalepnici verovatno uvoznika... E sada, CPUz, Aida32 je ochitavaju kao 667Mhz, to sam odavno primetio ali sam mislio da je do BIOSa i li shta ti ja znam...Plocha podrzava RAM do 1200Mhz uz OC Danas sam ubacio Apacer 2gb 800Mhz CL5 i nju isti programi uchitavaju kako i pishe na nalepnici plochice, 800Mhz CL5. Shto se HyperX tiche, hladnjak se pretpostavljam teshko skida i kako da znam koja je memorija zapravo u pitanju? Ima li neko iskustva il izna shta je po sredi?
Ako ti je ta Apacher memorija ona sa `Zlatnim` hladnjakom, to je odlična memorija valjda najbolja DDR2. Kod mene je na Asus M2N CM-DVI i LE 1640 ladno radila na 1030 MhZ sa procesorom na 3.4 i nikad problema. Imao sam samo jednu od 2GB i kad sam dodao Kingstona ništa više nije htelo da se OC. Neverujem da će bilo koja DDR2 da se digne na 1200 tako da tu nećeš da stigneš. U BIOSU bi trebalo da može da se namesti da radi na 400 tj. 800MhZ, verovatno je BIOS tako shvatio kao 667.
@neba Kako standardno, kada Apacer chitaju kako i pishe na plochici a Kingston ne. Kingston je problem.
@count nije sa hladnjakom, `obichna` je ali je chitaju ispravno i sa njom nema problema. Kingston sam i pre podizao na 800Mhz jer znam da plocha spushta frekvenciju u zavisnosti od procesora. Hocu da znam da li je moja KHyperX zaista 800Mhz kako bih kloknuo i vishe ako zatreba za ubogi x3 450 koji radi na standardnih 3.2Ghz.
:: to sam trazio. JEDEC, koji je to .. :: hvala medjede, veliko hvala :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: :: :: Jel radi na propisanom taktu i naponu kad podesis u bios-u ? Ako radi to ti je to :: :: :: :: http://www.valueram.com/datasheets/KHX6400D2_2G.pd :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.