Za plocu MSI 970A-G46 treba mi memorija. Do sada sam uvek koristio Kingston HyperX i dobro su mi se pokazale. Sada nesto gledam ima ih raznih sa kojekakvim nazivima tipa: `Spetial Edition`, `Predator`, `Beast`. Sta svi ti nazivi znace i koja bi bila optimalna za napred navedenu plocu?
Ok, HyperX ali koji? Sa kojom frekvencijom? Da li uzeti najjaci pa ce on vec raditi koliko mu ploca dozvoljava? Posto je u pitanju gaming masina, koji od navedenih (Beast, Predator, Spetial Edition) uzeti?
pa beast naravno, mada mozes bilo koju da uzmes preko 1600mhz.. a u stvari i nije toliko od znacaja sto je `gaming` masina.. ja bih licno uzeo beast
:: Ok, HyperX ali koji? :: Sa kojom frekvencijom :: Da li uzeti najjaci pa ce on vec raditi koliko mu ploca dozvoljava :: Posto je u pitanju gaming masina, koji od navedenih (Beast, Predator, Spetial Edition) uzeti :: :: :: ::
A upravo da li ce ti neka memorija raditi na visokom taktu zavisi i od memorijskog kontrolera u procesoru. FX ti nece raditi na preko 2133MHz stabilno. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Nisam jos spakovao. Sinoc kasno dodjoh kuci, danas imam nekih obaveza a pravo da ti kazem treba da kupim i grafu MSI 7870 Twin Frozr pa cu onda. Ne ide da zabadam neku slabiju graficku. Kada sve budem spakovao javicu utiske.
Ne sumnjam da je Gigabyte-ov ili Asus-ov model dobar medjutim imam veoma lepa iskustva sa MSI modelima iz prethodnih generacija (GTX 460, 560) sa oznakom Twin Frozr a sada trenutno u jednom kompu imam GTX 670PE sa kojom sam takodje veoma zadovoljan. Osim toga MSI-ev model je od Gigabyte-ovog jevtiniji za 10-ak Evra a od Asus-ovog i vise a ne verujem da bi mi modeli od ove dve firme dali vece performanse za tu razliku u ceni. U svakom slucaju hvala na predlozima i sugestijama.
Nije los msi, daleko od toga, ja bh eto licno uzeo giga model zbog svog licnog iskustva, a tf4 hladjenje je odlicno, mada za 7870 mislim da ima tf3, ali bez obzira, ako je 10e jeftinije i gotivis msi uzmi ga slobodno.
Onda se zbog tebe nadam da neces ubosti felericnu TF3 7870. A razlika izmedju nje i WF3 je fazon 500-600 din. S obzirom da nisi pratio na casu, TF3 7870, GTX660, 7950 su imale najvise problema, negde nije regulacija ventilatora resena, negde su naponske bile vrele, a neke nisu ni bacale sliku out of the box. Predlozio sam ti nesto drugo zbog razloga, a ne bzvz, TF4 je vec druga prica, mada HAWK model je povucen iz proizvodnje i prodaje zbog nekih gremlina a ima i TF4 hladjenje. Da ne bi lupao glavom i cimao se u slucaju da ti uleti feler, dodaj jos par eura vise za Gigu ili Asusa, sta god ti bude jeftinije od ta dva. @Dexi, fala na podrsci. :) br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Ok tacno je da `nisam pratio na casu` jer sada prvi put cujem da su te karte medju kojima i 7870 imale problema ali ako me bas usere da mi zapadne jedna takva valjda cu moci da je reklamiram i zamenim. Bez obzira sta god uzeo, hvala na informaciji i sugestiji.
Gde god da je kupis i kako god, u roku od 7 dana imas pravo da je vratis bez ikakvog obrazlozenja, jednosavno mozes da kazes predomislio sam se i necu ovu kartu, i obavezni su da ti vrate novac.
A ti je u tih 7 dana testiraj siluj prati temperature i buku pa ako radi tih 7 dana radice i kasnije.
Ta stavka u zakonu je malo promenjena, sada to pravilo vazi samo kada kupis proizvod na nevidjeno tj online, u suprotnom, prolazis reklamacioni period koji moze da traje do 45 dana. @bomid nema na cemu druze. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Pa gde god da uzima nek mu je i kuca pored njega prodavbnica, nek naruci online :)
A pazi ove nase pametne sto pisu zakone,
Evo ja udjem u prodavnciu a prozivod je u kutiji zapakovan i neotvoren i dok neplatim/ ne kupim zvanicno, ne pada im na pamet da cepaju kese i ambalazu da bih ja pogledao, a i da pogledam proizvod sta mi to vredi dok ne probas uredjaj u realnom radu.
E vidis to se sve drasticno menja i skroz je drugacije kad kupis online ili u prodavnici licno...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.