Posto sam kupio novi cooler za cpu,i uglavio u cm elite 332,bila tema na pcberzi, u pitanju je Alpenfohn Matterhorn Pure Edition, pustio par testova cisto da vidim razliku u odnosu na box. Odmah sam primetio da je nekako previse tiho,neobicno tiho,sto me mnogo obradovalo:) a radi! temperature ne prelaze 58c za cpu pod punim opterecenjem.
..ali Prime95 posle 20min zaustavi worker 5 i kaze error 1,warning 0 ponekad bude ista prica samo worker 6?
Nista nije clockovano,cak sam iskljucio turbo core,ram testirao vise puta (memtest86) i sve je ok,jel cpu problem ili?
slabasan je prime da ti garantuje potpunu stabilnost. Probaj LINX i obelezi memory na ALL, ako to prolazi nekoliko sati miran si. ali cim ni prime nece, nesto je tu cudno, pogotovo sto nista nije klokovano.
Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: memtest86 prolazi 5 sati vrteo,evo sada ukljucio neki hci memtes :: :: FX podrzan sigurno,a bios je poslednji i dosao sa ploco :: :: napajanje me verno sluzilo sa OC Q6600 u pitanju je Chieftec CFT-600-14CS 600W,valjda je dovoljno i za ovaj FX na defaultu. :: :: verzija prime-a je 27. :: :: ::
Za FX je prime dobar stress test. Ako na difoltu testiras, onda te zeza memorija ili staro napajanje. Q6600 i FX8350 nisu ista liga po pitanju potrosnje. Ako hoces potrvrdu da je sistem 100% stabilan, onda mora da prolazi SVE stress testove. Pretpostavljam da koristis 64-bitni prime 27.7.
:: Posto sam kupio novi cooler za cpu,i uglavio u cm elite 332,bila tema na pcberzi, u pitanju je Alpenfohn Matterhorn Pure Edition, pustio par testova cisto da vidim razliku u odnosu na box. :: Odmah sam primetio da je nekako previse tiho,neobicno tiho,sto me mnogo obradovalo:) a radi! temperature ne prelaze 58c za cpu pod punim opterecenjem :: :: ..ali Prime95 posle 20min zaustavi worker 5 i kaze error 1,warning :: ponekad bude ista prica samo worker 6? :: :: Nista nije clockovano,cak sam iskljucio turbo core,ram testirao vise puta (memtest86) i sve je ok,jel cpu problem ili ::
to nije doradjivano godinama...LinX vise nema upotrebnu vrednost u savremenom kompjutingu. Probaj Prime95 x86 i ako ti i on izbaci greske nesto nije u redu sa procesorom, verovatno interkonekcije medju jezgrima ili neki od cache-va. Probaj i OCCT novi. Za MEM probaj nekoliko krugova novi MT86 4.1.0 u SMP rezimu, da koristi sva jezgra
Sve to pod pretpostavkom da si dobro montirao procesor, nema ostecene ili zaprljane pinove...a opet pod pretpostavkom da ti je napajanje na ploci stabilno...koja je bese masina?
cm elite 332 fx 8350 Alpenfohn Matterhorn Pure Edition ASUS M5A97 R2.0 4X4 gb Kingstone Genesis KHX1600C9D3/4G Chieftec CFT-600-14CS 600W R5850 Twin Frozr II Memtest sa hirens boot cd-a v4.20 ram prolazi bez problema,probao i da ostavim samo jednu plocicu,pa dve,pa sve 4 u svakom slucaju sve ok,uzeo i od drugara njegov ram za svaki slucaj da probam i sve isto..
Prime95 x64 puca posle 20min worker 5 error1
Prime95 x86 ostavio da radi evo vec 30min nema greske,videcu sta ce biti..
OCCT poslednja verzija sve ok,a cim prekinem test posle 1 ili 2h odmah potom se restartuje komp,sve temperature su ok!stavio i slabiju grafiku ati 4350 da iskljucim napajanje kao moguci problem,ista prica.. Montirao sam dosta procesora do sada,nisu musavi pinovi,sve ok sto se toga tice..
Da ti MACHINE kaze da skocis u bunar jel bi skocio? Nema veceg i boljeg stress testa od Linxa, mogu drugi da lupaju sta hoce... A i kad ti je toliko bilo tesko da ga skines http://www.mediafire.com/?0waq3vt2k2x55uw i probas do sad, onda bolje batali...
:: Pa Machine kaze linx nema upotrebnu vrednost..zato nisam ni probao. :: :: ::
hehehehh,pa jedino sto sam primetio jeste da jedan chase fan cas vidi,cas ne vidi,ali se uvek vrti,3pin je cooler master fan koji je dosao uz kuciste,sve ostalo ok,moguce da je sam fan na samrti posto je mnogo star i isto se desava na bilo koji konektor da ga nakacim..
:: prime95 x64 vrtim vec 30min sto je dobar znak jer je pucao uvek posle 20mi :: :: uh,nadam se da je ovo resenje,javljam sta se desava,hvala ti!! :: :: ::
- Proveri Bios, poslednja verzija za tvoju plocu je od datuma 31.01.2013 - BIOS 1503 - Izvadi bateriju sa maticne i uradi Clear CMOS - Ucitaj fabricka podesavanja Biosa
Pokreni Prime95 i probaj Small FFT. Posle probaj i Custom i ukucaj nekih 90% RAM-a. Ako je komp ispravan Prime95 treba da se vrti do beskonacnosti bez gresaka, ali dovoljno je da izvrtis 3-4 sata
Kao sto rece kolega mozda da malkice povecas napon procesora, ali to znaci da nesto nije kako treba na relaciji CPU-MB-RAM i to ne treba uopste da te zanima, na default mora da radi 100% ispravno. Pucanje Prime-a nije ispravno, mada ne znaci da komp nece da radi, vec da nije stabilan.
kuciste je cm elite 332,malo je,ali sam ubacio novi cpu cooler Alpenfohn Matterhorn Pure Edition koji je super tih,a hladi extra,58,59c najvise pod punim opterecenjem,imam i dve cooler master 12ice u kucistu,temperature su vise nego pristojne.
pa komp je radio,nisam ga koristio nesto preterano jer nisam mnogo vremena provodio kuci,ali je instalacija windowsa 7 x64 prosla bez ikakvih problema kao i svih drivera,programa..posto sam ubacio novi cpu cooler hteo da vidim razliku u odnosu na box,pre svega buka mi mnogo smetala,box se dere! zato pustio prime95 i videh da nesto nije kako treba,zato sam i pisao ovde i nadam se da sam nasao resenje,videcemo..
bios jeste poslednji bas taj 1503 radio clear cmos i default settings
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.