Problem nastaje kad se ukljuci komp i pri post-u krece da pisti jednom dugo u kontinuitetu.. Povadio sam sve sa ploce ostavio samo Cpu i dalje pisti pored reset biosa ,drugog napajanja i td.. Ploca otisla?
s obzirom da imas speaker i cujes pistanje nadji u manualu od svoje maticne sta to pistanje znaci imas spisak errora i koji zvuk ih identifikuje Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel
Ja imam dva računara slične konfiguracije, na sreću oba su do sada bila OK:
Kada proveraš ploču, mora da ti bude ubodena i grafička i makar jedna memorija (verovatno imaš memorijska tri slota).
Dakle, savetujem ti da isprobavaš ovim redom: - proveri da li ti grafička čvrsto leži u slotu. - ostavi samo jedan modul memorije (ako imaš više komada). Ako taj jedan pišti, onda njega izvadi a drugi modul stavi u drugi slot, - ako imaš samo jedan modul memorije, izvadi ga i očisti kontajte na njemu (najboolje gumicom za brisanje) i vrati ga u slot.
- ako i dalje tako pišti, verovatno je ploča (jednom sam namerno stavio neisspravan procesor u sličnu ploču (a7nx-x) i mislim da nije bilo nikakvog zvuka. Pozdrav!
Evo ti ovde kodova http://pcsupport.about.com/od/fixtheproblem/tp/award-beep-codes.htm. ako imas taj jedan dug glasan onda ti se procesor pregreva,bar tako kod njih pise Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel
kad ukucas Asus a7v8x na google 3 rezultat ti je pdf verzija tvog uputstva za grafu skini ga i tu ces naci na 57 strani mislim da su kodovi Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel
u sustini za tu drugu gresku sto ti pisti to ti je il grafa ne stoji dobro il je memorija na njoj crkla Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel
kako kaze nash kolega Dexter `za backup interneta` tu masinu. Kupi mu neku PCI (obicnu ) karticu cisto da prodje post i udje u os. Ima ih po oglasima i kostaju kao 2 konzerve piva :)
i5-2500k Costa Rica @ 4.2Ghz ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64
u sustini za tu drugu gresku sto ti pisti to ti je il grafa ne stoji dobro il je memorija na njoj crkla Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel
Slazem se sa nasim kolegom ixtrom. Ako je samo ta karta geknula i samo za to sluzi masina, definitivno turi neku samo da baca sliku i teraj opet dok nesto sledece ne crkne.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
:: Slazem se sa nasim kolegom ixtrom :: Ako je samo ta karta geknula i samo za to sluzi masina :: definitivno turi neku samo da baca sliku i teraj opet dok nesto sledece ne crkne :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Notorne greške na njima su kondenzatori, skoro uvek su oni u pitanju a i BIOS je uspevao da se `izmigolji` malo pa je pritisak na njega uspevao da `popravi` stvari. Elektroliti su znali da se osuše pa iako nisu iscureli ili nabrekli mogu da prave probleme sa strujom. Neko vreme su ti bile najpopularnije ploče za AMD pa ih i sada ima ko blata ali je mnogima `blam` da ih prodaju ili im se ne isplati da ih testiraju i da se cimaju za soma ili manje. Stoje mi nekoliko u podrumu, nemam pojma dali rade, više nemam ni procesor da ih probam.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.