Kuciste jeste malo,jeftino,ali taman staje u komp sto i ima dovoljno prostora da dise,pa besan kuler je za fx 8350,box je previse bucan,bas nervira,a cpu ce biti na default taktu tako da se nadam da ce sve biti kako treba..
ne bre,Chieftec CFT-600-14CS 600W je u pitanju,malo me brine to sto se napajanje u ovom malom kucistu montira gore i taman ce sva toplota od cpua da prodje kroz napajanje,to bas moze da bude problem..
Jbg to je mana tih jeftinijih manjh kucista, ali ajde realno nije nista strasno, ako taj kuler mozes da okrenes da fan bije ka zadnjoj stranici i imas pozadi ventilator nece biti preveliko usisavanje toplote napajanja od procesora.
cm 12icu koja je dosla uz kuciste,pa to,tako sam i mislio da montiram,valjda ce biti ok,a bas video da se ovaj cpu cooler moze montirati i tako,dobijaju se dva bracketa za am3+ sto je skroz dobro.
Kuler montiraš na CPU koji je na ploči, a ne na lim. Tu ćeš izgubiti oko 15-20mm. Elise kulera će ti bukvalno udarati u levi lim. Hlađenje CPU neće biti ništa efikasno.
Iskreno da vam kazem ja sam u osnovnoj, srednjoj, fakultetu... imao jako slabu informatiku, jedino sto su nas forsirali su matematika, fizika, milion mehanika... Mozda se i u ovim predmetima govorilo o maticnoj ploci..., ali sam tad vjerovatno izostao.
Koliko vidim na proizvodjacevoj stranici stoje podatci da je rastojanje od procesora do bocne stranice 166.6, na drugom mjestu stoji 163, tako da kule moze stati.
Iskustvo mi govori da se od ukupne sirine obicno treba odbiti oko 3 cm, zavisi od konstrukcije kucista, u njegovom slucaju 19.1 - 3= 16.1, ali njegovo kuciste nema cable management, tako da je prostora (sto se vidi i na slikama) iza maticne nesto manje, sto znaci da ima jos malo vise prostora za kuler, tako da su tvrdnje poizvodjaca mozda i tacne.
Koliko sam video po forumima ljudi su bez problema montirali CM 212 EVO u pomenuto kuciste, a on je nesto malo visi od pomenutog Alpenfohn-a.
:: Post za postom, proracun za proracunom, a sa njima mozes da uradis...da ne kazem st :: :: ::
Uglavio sam cooler!! i zatvorio stranicu :) Dakle definitivno staje i hladi odlicno,evo bas testiram cpu,samo sto cu otvoriti novu temu vezanu za isti,jer izgleda da ima nekih problema..
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.