kao sto naslov kaze,ostale komponente su chieftec 650w,exceleram black sark 2x2gb,1tb wd, instaliran win 7 x64 i update-ovan instalirana i ona dva hotfixa za fx cpu,ali je problem sto se komp restartuje i to kada nije opterecen,tipa dok sam na netu ili ako je idle,nista ne radim a on se restartuje i po nekoliko puta zaredom,da napomenem komponente su NOVE,osim napajanja,testirao ram memtestom i sve je ok,hdd nov,sentiel kaze sve ok,poslednji bios na ploci koja znam da nije sjajna za ovaj cpu,ali nisam ni hteo oc,a budzet je bio ogranicen..Imate li neku ideju?
Teško je to ovako odgonetnuti.To sve može biti i softverske prirode.Odradi ponovo sistem pa nemoj da instaliras nista i vidi kako ce tako da radi. Prespoj ponovo sve odradi cliar cmos.
nemam drugo napajanje ni priblizne snage,imam neko cm 420w ali mislim da je to bas slabo,zaboravio da napisem grafika je msi 5850,default napon za ram je 1.65 i toliko i stoji u biosu,morao sam rucno da podesim takt memorije na 1600,ali i kada je sve na auto isto se ponasa..
Ploca prijatelju odmah cu ti reci proveri svoje komponete na drugom kompu .Ljudi jel ste toliki sadisti ? Opet Asus sto bre ne uzimate Gigabiticu ili MSI jedinicu au nikad mi necete biti jasni REKLAMACIJA COVEK
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
reinstalirao vise puta,kada win nije updateovan situacija je jos gora,cesce se restartuje.. ista je prica sa box coolerom,a evo danas sam montirao cm geminII S sa dve 9ke koje hlade i ram,kuciste je provetreno i nista se nije promenilo,kada je idle restart.. Temperature su ok,OCCT posle nekoliko sati max 63c,ma kada je opterecen cpu sve radi kako treba..
ploca nova,jedino sto sam ubacio poslednji bios,pa asus me nikada nije izneverio,stvarno nikada nisam imao problema sa njihovim komponentama. Sto si tako siguran da je ploca?
Sto ubaci bios aman ? Ajoj bre bilo je par tema u vezi toga da se NEDIRA ako sve radi... Mozda je Bios pobrljavio mada ako si sve lepo uradio cisto sumnjam da je do toga..
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Sad sam se nesto setio,jednom mom drugaru se skoro desio slican slucaj sa asus p5KC plocom i exceleram black shark memorijom. Jednostavno ploca se vise puta restartuje pa onda radi normalno. Bas cudno. Ajde probaj da pritisnes dugme Mem o.k. tako ces sinhronizovati latencije sa plocom.
Sta da se kaze, osim: dekini surogati nisu nikada radili, pa i nece
02.03.2013. 22:22
status: user broj poruka: 10998
raditi kako treba. Sa tim procesorima (o kartama da i ne raspravljamo) UVEK ima nekih problema. Oni su sami sebi, za sebe i po sebi problem... I to se upravo ispoljava na opisani nacin... Od vremena kada je ovde (na Forumu) pocelo o ovome da se razgovara, barem polovina ``amd-jaca`` je preslo na Intel-a (a i na NV). Avaj: ima jos neobavestenih...
Nešto tu ili nije ispravno ili ne ide nešto s necim. Promeni mesto memorije i ostavi samo jednu pa pogledaj tako. Moraš da nadješ neki nacin da probaš komponente na drugom nekom racunaru. Probaj da staviš stari bios.
Dal si uradio clear cmos. Izvadi bateriju desetak minuta.
Odakle si. Nadji ovde nekog sa foruma pa da se probaju komponente, mislim nekog ko je iz tvog mesta a voljan je da pomogne.
ima svasta,a vise puta se spominje ACPI,moram jos da pregledam event viewer
vladats ovaj moj exceleram bas radio na p5kc neko kratko vreme dok nisam sastavio ovu novu masinu,nije pravio nikakve probleme,ali sam ga za svaki slucaj testirao memtest prolazi bez ikakvih problema i to 4-5h sam testirao jednu,pa isto toliko drugu,pa onda obe..nije me mrzelo,jer mi najlogicnije bilo da ram zeza..
:: drndao sam memorije,menjao slotove,stavljao samo jednu,uvek isto. :: :: clear cmos uradio posle flesovanja biosa,ali evo opet cu..mozda si u pravu,mozda da vratim stari bios..h :: :: ::
1.The embedded controller (EC) returned data when none was requested. The BIOS might be trying to access the EC without synchronizing with the operating system. This data will be ignored.No further action is necessary. however, you should check with your computer manufacturer for an upgraded BIOS.
Najvise ima ovoga gore
2.The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding,crashed, or lost power unexpectedly. ovo je na drugom mestu po broju gresaka i upozorenja
stavio 1x4gb Patriot Viper 3 Black Mamba XMP, PV38G186C9K ali samo jednu,jer ne moze da stane druga plocica zbog coolera pa cu videti kako ce se ponasati..
hdd nov wd 1tb,napisao sam vec sentiel kaze sve ok
nisam proveravao uticnicu,ali sam premestio komp, u drugoj sobi je jer sam morao da ga otvaram ponovo..isto se ponasa na drugoj uticnici,znaci nije to problem.
Nemam sta drugacije da rasporedjujem, cable menagement diktira sta gde ide,taman toliko kablica i imam
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.