Koliko vidim MSI mpower ti probija budzet, trebalo bi da je i najbolja.
Asus Maximus V GENE ti je takodje iznad budzeta.
Ostaje ti GA-Z77X-UD4H i Z77A-GD65, mislim da su obe dobre, neces pogresiti.
Asrock Extreme 4 je druga liga spram gore pomenutim plocama, a PRO4 da i ne spominjem.
GA-Z77X-UD4H, Z77A-GD65 i Maximus V GENE su slicne ploce, ako pogledamo imaju 4 prave Vcore faze, uduplane dublerima na 8. Imaju razlicitu VRM sekciju, na Asusu su standardni (7030AL i 5030AL) Mosfet-i, koji su dobri, GA Mosfeti su pojedinacno mozda nesto bolji, ali je zato Asus isao na vise po 1 fazi. MSI nisam previse istrazivao, oni uglavnom furaju analogni PWM, medjutim Mosfeti im na papiru djeluju prilicno dobro, po amperima kao i kod Asusa, ali znacajno manje disipacije, ako je vjerovati datasheet podatcima.
Raspitaj se kod ljudi koji imaju pomenute ploce, GA-Z77X-UD4H i Z77A-GD65 su cjenovno ok, Maximus V GENE mislim da je preskupa.
ASRock je skart asusovih ploca. A ocrnio si asusa kao da je u pitanju Tomato brand.. Ajde neki drugi nego bas jedan od vodecih brandova ploca godinama unazad. MSi i ASRock se kolju po kvalitetu. Do sada je bio hvaljen Gigabyte, pa onda se naprasno prelazi na MSi i ASRock.. sta li je next..
:: Mogi si ASrock ali ajde sad :D :: u svakom slucaju bolje nego Asus sigurno :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 ::
Druze ja neznam sta je nekad bio Asus (odlican) danas prosek sa nabijenom cenom koji ume da crkne jako brzo .Ja neznam zasto da li mi dobijamo felericnu robu ,stvarno neznam ali masa je presla na gigabajt (skart od ASusa ) i na MSi.Asrock je otpadak isto kao i Gigabajt to jest u vlasnistvu su Asusa .Gigabjt za koji god se model uhvatis nema ga na stanju ako nisi znao.Ortak je uzeo Msi jer nije bilo Gigabajta na stanju (emmi je bio u pitanju) .Ko oce da ceka Gigabajt naravno,mada Msi se ozbiljno nakostresio :) Tako da se opusti i cekaj kad se decko javi da je ploca bila problem u jednoj od tema :)
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
ASUS je bio i ostao odlican, mogu to da potvrdim na osnovu svog dugogodisnjeg iskustva sa tim brand-om, kao i mnogo ljudi koje znam, medju njima bar troje sa pribliznim iskustvom.. i na osnovu toga jednostavno ne prihvatam kada neko tako olako kaze bolje i MSi, ASRock, pa i Gigabyte nego (krsina) ASUS. Kapiram ja da je hardware hardware, ali postoji klasificiranje, u proseku cinjenica je ko ima najmanji procenat kvara, reklamacija itd. Netacno je apsolutno da je `prosek sa nabijenom cenom`, ima cenu nesto malo vecu od ostalih, u istom ili slicnom rangu, ali opravdanu. Ne znam za tu masu, kako mislis, 1.000.000 asus ploca je zakazalo i onda su masovno presli svi na Gigabyte ili..? Gigabyte nije u vlasnistvu ASUSA, to prvi put cujem, ne znam otkud to sad, ali ASRock jeste. Uostalom, kako onda moze ASRock da bude bolji, stvarno ne shvatam. Gigabyte vala ima ga na svakom koraku, gde god sam trazio odredjeni model ASUSA ili nesto drugo, uvek nailazim na alternativu ili Gigabyte ili ASRock neke bez veze ponude. Reci cu ti samo, nemoj suditi na osnovu sminke, izgleda, nabudzenih hladnjaka i `BigBang Super Dr Mos` `Sniper` naziva.. necu pomenuti marketing da me ne upuca odmah Nemanja, vec samo to da ti nazivi sluze samo za privlacenje paznje kao i sve ostalo. ASUS kao i svaki proizvodjac radi isto to, ali bar sa stilom i zasluzuje od mene svaku pohvalu i preporuku kao vrhunski hardware.
:: Druze ja neznam sta je nekad bio Asus (odlican) danas prosek sa nabijenom cenom koji ume da crkne jako brzo .Ja neznam zasto da li mi dobijamo felericnu robu ,stvarno neznam ali masa je presla na gigabajt (skart od ASusa ) i na MSi.Asrock je otpadak isto kao i Gigabajt to jest u vlasnistvu su Asusa .Gigabjt za koji god se model uhvatis nema ga na stanju ako nisi znao.Ortak je uzeo Msi jer nije bilo Gigabajta na stanju (emmi je bio u pitanju) .Ko oce da ceka Gigabajt naravno,mada Msi se ozbiljno nakostresio : :: Tako da se opusti i cekaj kad se decko javi da je ploca bila problem u jednoj od tema : :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 ::
90% ploca koje sam koristio bile su asus, ni sa jednom nije bilo problema bar kod mene... ostalih10-tak % bilo je biostar, gigabyte, msi - takodje bez problema i bez primedbi na iste...
Po cemu je krajcovana? Ploca je ubedljivo najbolja od svih pomenutih i ima najbolu naponsku sekciju. Ostalo je nebitno
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: pa nije bas daleko, racunaj da je krajcovana dosta.. mATX ploca.. ja bih preporucio ASUS P8-Z77 V PRO :: :: :: :: daleko bolja od svih pomenuti :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: ::
Eto vidis i ja znam masu koja nema asus vise a imali su ga .Dosta ljudi bezi od asusa i NAJVISE reklamacija imaju ko te to slago ? Konkretno pre par dana ortak uzeo maximus formulu i vratio nisu mu nista rekli vec odmah nova ploca ko da su znali? ili samo vrhunska usluga. Znam ja vrlo dobro da se 70% srbije kune u asus i ja sam nekad imao asus .Prvo crkla ploca pa karta pa ceko 40 dana itd da ne pricam sagu .Tako da me sa asusom zaobidji. I sad kad sastavljam platformu posle tri godine asus mi je precrtan u startu.Tako da sam spao na MSI i Gigabajt ako se odlucim za AMD platformu a ako bude intel Gigabajt ,Msi,Evga ,Svako uzima za svoje pare slazem se.Jedino od Asusa sto zaista vredi je Sabertooth to nema falinku prodato 13 primeraka ni jedna reklamacija za 1godinu i 2 meseca to bi recimo pazario priznajem :D i Rampage ostalo neka hvala .A ovo ti govorim posto imam pristup to jest poznajem ljude koji prodaju komponete i kazu sta se dosta uzima i sta se dosta dostavlja u servis. Tako da opusteno
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.