Izadje sve oko 30k dinara, zanima me koji je krajnji domet za oc ovog procesora na ovoj ploci uz odlicno vazdusno hladjenje, vidim da ima dobro hladjenu naponsku nasprm g43 modela, platforma bi sluzila iskljucivo za video obradu.
nesto mi je bilo sumnjivo da ploca od 60e moze vrsiti posao za malo bolji oc, ima li neka pristojnija za oko 90e na primer, ona asusova od 120e mi je malo veci zalogaj a hteo bih da ustedim. Ostao bih inace na 8 jezgara, vidim na nekim testovima ipak bolje radi od ovog X6 6300 procesora a i vise se i klokuje
@dexter
kuler dobijam neku ciglu od ortaka koji je presao na vodeno hladjenje kojim je manje zadovoljniji od ovog vazdusnog kulera sto mi poklanja ali kaze ostaje na vodi zato sto mu je to fensi??? :)) Kuler je Alpfenon Broken (tako nesto) sa dva ventilatora u PP koje je naknadno kupio posto imaju veci protok vazduha i tek na max obrtajima se nadzire tj cuje da u opste rade.
Ako je nema po prodavnicama dkle nije stigla, a sto se tice garancije od 5 godina to kod nas moze da se tumaci kako god ko hoce i kako kome odgovara, uvoznik kaze jedno a prodavac drugo i dobijes penis od tih 5 godina garancije...
Koristice komp iskljucivo za video obradu, dakle nema razloga da ide na manje jezgara. FX 8350, plocu sa dobrom hladjenom 8+2 naponskom (recimo ASUS M5A99X EVO R2.0, GigaByte 990XA-UD3 ili MSI 990XA-GD55), i 2x8 Gb DDR3....
Ili je tebe neko nalozio? :P Dokle ce ljudi vise ocekivati ne znam kakav klok na shit plocama. Proc od 200e na plocu od 60e pa ajd da joj jos uzmes i dusu ionako vec nesrecnoj ploci, ne ide druze. I taj Brocken, pitanje koliko ce ohladiti octa-core, do 4,5GHz kapiram da mozda i hoce, preko toga, no way. Druga stvar, ako planiras overclock i ako planiras da ti ploca prezivi, svakako je potrebno da izdvojis nekih 100e za krstenu plocu, tipa Asus m5a99x evo i sa njom ces biti miran a ploce tipa 60e ce ti vrsiti posao na defaultu, cak i na malom kloku pod uslovom da naponska ne vristi. Pozdrav. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Re: Odlicno hladjena naponska? g46? Jel nas lozis?
25.02.2013. 17:42
status: user broj poruka: 3277
motor od mechke u karoseriju od fice :)
:: Ili je tebe neko nalozio? : :: Dokle ce ljudi vise ocekivati ne znam kakav klok na shit plocama :: Proc od 200e na plocu od 60e pa ajd da joj jos uzmes i dusu ionako vec nesrecnoj ploci, ne ide druze :: I taj Brocken, pitanje koliko ce ohladiti octa-core, do 4,5GHz kapiram da mozda i hoce, preko toga, no way :: Druga stvar, ako planiras overclock i ako planiras da ti ploca prezivi, svakako je potrebno da izdvojis nekih 100e za krstenu plocu, tipa Asus m5a99x evo i sa njom ces biti miran a ploce tipa 60e ce ti vrsiti posao na defaultu, cak i na malom kloku pod uslovom da naponska ne vristi :: Pozdrav :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
`vidim da ima dobro hladjenu naponsku naspram g43 modela`
Sta tu nije jasno, g43 nema hladnjak a ova ima...... Gde tu vidis da je napisano `odlicno hladjenu` i da li ploca i naponska u opste valjaju, druga stvar... lepo sam pitao valja li ploca, nisam je hvalio kao sto se moze izvesti iz tvog posta. Troluj nekom drugom i prosipaj znanje (ne mislim da ne znas ali bespotrebno iznosis svoj post), ostalima hvala na odgovorima, ipak cu se otvoriti za neku dosta bolju plojku, e sad vidim da mi je memorija na 2400mhz nepotrebna posto 990 cipseti ne mogu vise i to uz oc preko 2133 ili pak da ostavim ovu kingston posto je razlika u ceni smesna?
Sve je relativno :) Koji kuler imaš nameru da staviš na taj procesor (ako imaš nameru da overklokuješ a da nemaš turbinu u kucistu treba ti i neki kvalitetniji hladnjak tako da cena ove tvoje kombinacije ima da poraste poprilicno, plus kad dodje leto a kuciste malo :) ima da ti bude toplo ) Overkloking je nekad skup sport samo da znaš a koliko god kvalitetne komponente uzimo uvek može da ti nešto rikne. Malo sam pogledao oko overkloka ovih novih amd procesora i poprilicno me iznenadilo koliko mogu da povuku cak i kad se ne overklokuju a ta oznaka da ima 125 tdp je poprilicno klimava :)
Meni je sve jasno druze, ok, permutovao sam, umesto dobro hladjenu, napisah, odlicno hladjenu, nije sija nego vrat. .) Napisah ti lepo u postu, moze ta ploca da te posluzi, ali za 30-40e mozes da uzmes jako dobro i dosta bolju plocu od te. A simpatican si mi pa cu i ovde da te `trollujem`. :P
Troll numero uno:
Bespotrebna ti je ta memorija (eto opet prosipam pamet) jer memorijski kontroler u Visherama ne moze da `gura` (zargonski receno) tolike brzine memorije, od kojih realno neces videti benefit.
Troll numero duo:
Za overclock Vishere 8350, treba to jaaakooo napajanje, jer pri overclocku, `em se greje k`o blesav, obicno preko 4,5GHz, `em trosi k`o Djerdap.
Nisam našo podatke za ovaj tvoj procesor ali jesam za fx6300 a to je 4.2 stabilno (izvori sa viste mesta tako da je to definitivno za ovu plocu). Za ovaj tvoj procesor nije dovoljan kuler od 2-3000 din. vec neki od 5000 din. pa naviše za overklok naravno. Ako treba da kupiš plocu od 150 evra i kuler od 70 evra da bi izvuko maksimum to je vec sport a ne potreba.
inace dobio sam ga zajedno sa ventovima od drugara kome sam ja isto tako nesto davno dao sto mi vise nije bilo potrebno a nisam hteo da se cigancim i prodajem.
Gledam na netu viseru dizu i do 5200mhz, meni to ne treba, sasvim bih se zadovoljio za svaki dan 4.6-4.8ghz.
Kuciste je stari cifta tower naravno modovani sa besprekornim hladjenjem (izbusena top strana i stavljena 3X14cm venta, na donjoj su 2 a ostali ventovi sa fronta i zadnje strane su fabrickih dimenzija + mali 8cm vent duva na diskove sa desne strane (naravno fabricko mesto za njega)
Napajanje cifta modularac 850w, doduse u martu puni 2 god, nadam se da nije nesto naduveno u njemu :))
Ovo oko memorije ipak bih ovu na 2400, znam da nece moci na toj brzini ali se nadam da cu moci dosta smanjiti latencije i staviti na 1800mhz pre nego neku da kupim na 1600 koju bi oc-om morao da povisujem latencije. Inace razlika je u ceni smesna.
gledao i razmisljao i o toj memoriji, po mozgu mi se vrzma da je ovo jedna te ista memorija stim sto ova na 2400 su probraniji cipovi i mozda zbog toga bi mi mozda dozvolili da kad je spustim sa 2400 na 1866 stavim cl8 umesto ove druge na kojoj je cl9 def??? Ispravi me ako se tripujem... Znam samo da su oduvek po pricama ovde na forumu amd deke voleli vise sto nizi cl nego visi takt....
Za 8350 nemoj ni da se igraš bez 990 chipseta i 8+2 naponske, čom počneš da ga dižeš (a može poprilično ) troši ko hidrocentrala. Sa dobrim ( mislim baš dobrim ) hlađenem 4.5 je bez problema, 4.8 može ali i nemora. Na dobroj vodi 5 GhZ može takođe. Mada sve to ima da ti razbije kasicu-prasicu na paramparče.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.