Vidim brda raznoraznih serija Geil memorija... Geil Ultra, Geil Ultra Plus, Geil Black Dragon... U cemu su razlike? Koje su bolje? Npr. : Iste performanse (govorim o frekvencijama i latencijama), a razlicita serija :
GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12 93.40eur
GEIL 2GB 6400 DDR2 800 MHz Black Dragon Dual Channel Kit, SPD 4-4-4-12 125.23eur
Dal kod nas uopste ima Geil Ultra Plus serije da se nadje?
Moje licno misljenje je da bih ja pre pazario neku cenovno srednje pozicioniranu memoriju slicne brzine, a za razliku u ceni kupio bolju graficku. Zato sam kupio GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12, koja je u datom trenutnku kostala nekih 90â¬. Tada je Kingston bio 70⬠za 1Gb, mozda je bolja ali je skoro duplo skuplja.
Ja imam istu tu geil ultra 2x1gb 6400 i odlicna je memorija, mislim da ti bolje ni ne treba, a sto se kingstona tice, mozda je kod nas skuplji od geil-a, ali mislim da nije bolji...tako da bi ti preporucio tu ultra seriju, jer ces tesko osetiti razliku u realnom radu izmedju ultra i plus serije koja je skuplja 30e, a razlika je koliko ja znam u latencijama gde je kod ultra kao sto si napisao 4 4 4 12, a kod plus 3 3 3 8...
Memorija GEIL Ultra je odlicna. Ne greje se tako kao Kingston ili Corsair a ujedno ti podrzava i vece taktove pri labavim latencijamai i ide do 1080 MHz, bar kod mene na 2.3V. Moje pitanje je gde da nabavim jos te momorije po toj ceni ! Ja sam sam video u Eurolinku po ceni od 8470 din ali to je skuplje nego sto si ti napisao.
Ovo ce mozda zvucati suludo... geil black dragon ima iscrtanu glavu crnog zmaja na hladnjaku. a na nekim slikama koje sam video oci svetle! a plus sto sam negde procitao da doticna memorija ima LE(D) diode, pa sam zakljucio da su zmajeve oci zapravo diode koje svetle kada komp radi! ako sam u pravu, a mislim da jesam, onda je to ekstra, ali nepotrebno, jer sumnjam da to moze da se (pod pravim uglom) vidi cak i kroz providnu stranicu kucista...:-)
a za geil plus znam da ima negde da se kupi... probaj gigatron, winwin computers ili eurolink, mislim da neko od njih ima, mada nisam 100% siguran... poz! Nikolas
Razlika izmedju ultra i ultra plus modela je sto ultra plus po defaultu rade na manjim latencama. Ne znam da kod nas ima negde ultra plus, kad sam skoro za sebe trazio nasao sam samo obicnu ultru. Black Dragon je po karakteristikama isto sto i obicna ultra jedina razlika je estetska, upravo je onako kako Ruff kaze, ima nacrtane zmajeve i LED diode kao oci koje svetle.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.