Gigabyte GA-B75M-D3V (rev. 1.1)... dolazi sa Pentumom 2020 i na nju ce doci ATI HD 6850 GV-R685OC-1GD.. zajedno sa 2x4 GB 1600 kingston gray serije ... preporuka za napajanje... i koji i5 da za jedno mesec dana bocnem u ovu plocu...
Dexter... ma znam da je krs ploca al kad je dzabe i sirce je slatko , a i necu raditi oc...svidja mi se ovaj raidmax... a kuciste je prvo sa linka vesa 2...nego pitao sam za proc... zato sto sam zadnjeg intela imao kad je intel preso na 775 socket a vidim sad ima sa k sa p oznakama bez oznaka... mislim znam da ploca podrzava 2 i 3 generaciju al sta je sta....? Jel ima neko iskustva sa kingston SSD diskovima...svidja mi se ...http://goo.gl/6cahP....
Cascenje SSD-om je tezak promasaj, imajuci u vidu da ti je cilj, skoro sigurno,
22.02.2013. 15:32
status: user broj poruka: 10998
DOBRO igranje. Naime, ulazis u ``novi setup`` sa starom (za najnovije naslove SPOROM) kartom. Dakle, prodaja karte pa ullaganje novca (tog novca + ono sto bi ulozio u SSD) u kupovinu GTX670.
SandyB 2500
Kuciste Thermaltake V4 Black Edition je izuzetno jeftino za kvalitet koji ce da ti donese.
.... torto.. sad me pokopa... kako matora karta...
22.02.2013. 15:58
status: user broj poruka: 229
... misim znam da ima novije i bolje .. skuplje... al sasvim mi je ok za moj monitor half hd PHILIPS 191EW9FB... kartu cu da menjam kad i monitor...dex... pa ima ploca sata3 port.. mislim da nebi gusila ssd....
Ne opterecuj se, 6850 je tu negde sa gtx 460. Da imas nvidiju nikakav komentar torta ne bi imao.
Za taj tvoj monitor i tu rezoluciju to je sasvim ok karta, tako da realno ti u principu nemas potrebe da na tu plocu bockas i5 mozes slobodno da uzmes neki i3 sandy, mada ako vec mozes i imas para sto da ne.
Re: Cascenje SSD-om je tezak promasaj, imajuci u vidu da ti je cilj, skoro sigurno,
22.02.2013. 16:08
status: user broj poruka: 4877
+1 Ne mora bas GTX 670, jer ce se i sa GTX 660 lepo naigrati i ostace mu 170e u dzepu. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: DOBRO igranje. Naime, ulazis u ``novi setup`` sa starom (za najnovije naslove SPOROM) kartom. Dakle, prodaja karte pa ullaganje novca (tog novca + ono sto bi ulozio u SSD) u kupovinu GTX670 :: :: SandyB 250 :: :: Kuciste Thermaltake V4 Black Edition je izuzetno jeftino za kvalitet koji ce da ti donese :: :: ::
ja zaboravio da je Torta u Nvidia taboru....icu na i5 kasnije (za mesec dana) i miran sam neko duze vreme bar mislim tako... pa za godimu ploca , grafa i monitor se promene... i taj ciklus...mislim nisam ja gadljiv na Nvidiju.... al nevidim potrebu sad da menjam kartu koja mi sasvim dobro radi....neznam kavi su planovi intela za nove sokete ali se nadam da ce odrzati 1155 zivim jos neko vreme....
Da imas full hd monitor pa i ajde da razmisljas o promeni grafike, 6850 ce fino da te sluzi na tom tvom monitoru.
Ne boj se za cpu, i5 ce dosta dugo biti dobar, a ti imas mogucnost za upgrade sa i7.
Nadam se samo da nisi kao vecina ovde koja bi se jebala da stavi sve na max makar igrala na 20/25 frejmova, a ti sa tom kartom u toj rezoluciji na medijum high mesavinom detalja i malim AA x2 mozes da teras 90% igara na 50/60 fps-a
E sad ako ti se jave ovi panicno vicuci A KRAJSIS , A METRO A WITCHER sa uber sampleningom i slicne igre, ti samo kazes sve na medijum bez AA ili ne moram da igram tih par prenapucanih igara...
kao prvo .. sve igre koje su dobre.... imaju dobru pricu i gameplay .. nikad ne teram na max .. jer namam vremena da se divim fabuloznoj grafici i senkama.... volumetriskom dimu .. etc etc... (pikam FPS naslove uglavnom).. etc etc... namestim sve da odrzi 55-60 fpsi pici... a mogu ti reci da ova moja tera sve na visokim podesavanjima na mojoj rezoluciji bez problema.. i drzim 2xAA zbog ivica... trenutno se skida Criza 3 pa cu da vidim kako ce da se ponasa sa njom...
i jbg.. mozda jeste Thermaltake V4 Black Edition bolje ali cu ici na Thermaltake Versa II Black Edition... ima front usb 3.0...
Od i5 procesora sta god ubodes neces pogresiti, 3570, 3550, 2500, 2400..., buduci da ne koristis integrisanu graficku, razlika izmedju i5 procesora nije velika, pa koji mozes nabaviti povoljno, mozda i oglase da pogledas.
Ja ne bih uzimao pomenuta TT kucista, glavni razlog je sto su nesto uza i nemaju mogucnos adekvatnog cable management-a. Dodaj jos malo, vidim da za 5000 ima Xigmatek Asgard Pro
Meni se vise svidjaju kucista `obicnog/jednostavnog` izgleda (Lian Li, Fractal Design...), dok neko voli HAF, CM Storm i sl. `plastikanere`.
Ne znam kako su haf ili storm enforcer plastikanderi, ja je nigde ne vidim... A ako volis crnu ciglu od kucista pa ti se ovi ne svidjaju to je subjektivna stvar.
@Dexter Ajd, ne bilo ti zapovedjeno, stalno spominjete tu naponsku sekciju na ploci... Objasni mi gde si video u specifikacijama, za ovu plocu recimo, koja je naponska? Znam da spominjete stalno 4+2, 6+2, 8+2 itd...
Ako moze malo pojasnjenje...
Hvala!
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Krsh ploca za bilo koji i5 cpu, greota.. :: uzmi bilo koji bez K oznake :: jer na toj naponskoj mozes da zaboravis na O :: :: sto si uzeo toliko kucista, dovoljno ti samo jedno.. :: :: napajanje mozes bilo koje od oko recimo 5000 din + :: http://goo.gl/uCEA :: http://goo.gl/uRGS :: http://goo.gl/xvuU :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 ::
Nisam rekao da su pomenuta kucista losa..., nego da se meni takav izgled ne svidja, kao sto se tebi ne svidjaju crne cigle..., pa sam coveku i predlozio kuciste jednostavnog dizajna.
Kad sam rekao `plastikaneri`, nisam mislio da su kucista sva od plastike, niti da imaju limariju kao Fiat, vec da se po mom ukusu na prednjoj, cesto i gornjoj strani nalazi previse plastike, koja im cesto daje agresivan izgled, koji se pak meni ne svidja. Meni se svidjaju aluminijumska kucista, jednostavnih linija..., tebi ocito ne, tako da smo razliciti, sto je opet dobro za covecanstvo. :)
Sto je bolja naponska sekcija, to je veca CPU erekcija
:: @Dexter Ajd, ne bilo ti zapovedjeno, stalno spominjete tu naponsku sekciju na ploci... Objasni mi gde si video u specifikacijama, za ovu plocu recimo, koja je naponska? Znam da spominjete stalno 4+2, 6+2, 8+2 itd.. :: :: Ako moze malo pojasnjenje.. :: :: Hvala :: :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: Krsh ploca za bilo koji i5 cpu, greota.. :: :: uzmi bilo koji bez K oznake :: :: jer na toj naponskoj mozes da zaboravis na O :: :: :: :: sto si uzeo toliko kucista, dovoljno ti samo jedno.. :: :: :: :: napajanje mozes bilo koje od oko recimo 5000 din + :: :: http://goo.gl/uCEA :: :: http://goo.gl/uRGS :: :: http://goo.gl/xvuU :: :: :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: :: CpuCooler:TitanVanesa- :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CM Storm Enforce :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: Mis:Mx 51 :: :: Dell 22 :: ::
Gde se ovde vidi kakva je naponska sekcija, odnosno to 4+2, 6+2, 8+2...? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Sto je bolja naponska sekcija, to je veca CPU erekcija :: :: :: :: @Dexter Ajd, ne bilo ti zapovedjeno, stalno spominjete tu naponsku sekciju na ploci... Objasni mi gde si video u specifikacijama, za ovu plocu recimo, koja je naponska? Znam da spominjete stalno 4+2, 6+2, 8+2 itd.. :: :: :: :: Ako moze malo pojasnjenje.. :: :: :: :: Hvala :: :: :: :: *************************************************************************************** :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
@Dexter Covek je lepo rekao `Ajmo Intel poznavaoci` !Sto se ti onda javljas? I sto pricas o naponskim sekcijama kad se zna ko je na forumu zaduzen za to?! Kakav si to bre covek,svugde se trpas ?!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Napajanje.. Mogu faze da se broje do sutra ,veci broj faza ne znaci da je naponska kvalitetna/kvalitetnija! Sve zavisi od komponenti unutar naponske sekcije tj broja tranzistora!
P.S.Ja nevidoh nigde budzet? Uzmi neki Seasonic a koji ne znam jer ne znam sa koliko para raspolazes.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Budjet.... pa sta znam...oko 50 E za napajanje mozda 55 plafon..... i plafon 50 za kuciste.. naravno ako ima jeftinije to bolje.... ja nisam od onih sto bacaju pare na hardver .. kad nemora.. a imao sam stari lc pover 560 terao je bez greske phenom 2 965 oc na 4 i gore pomenutu 6850 i 2 harda i gomilu ventova....ali je otiso zajedno sa tim kucistem i plocom i proc...znaci da u teoriji i neko od 560 kvalitetno ce da zavrsava posao..
OK... Hvala... Sad mi je jasnije... :) **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pa jbg.. sto se nisi prvi javio......sala mala...... :) ... mislim posle godina.. koriscenja AMD... menjam platformu... pa eto malo vise informacija nije na odmet.... ... izgooglacu ja jos.. al pitam ovde posto znam da ima ljudi koji vec imaju koriste isto.. pa info iz prve ruke....
p.s. jel ovaj i5-3350P isto sto i i5-2500K mislim ovo P u oznaci je ono sto je bilo K u prethodnoj generaciji.....
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.