Nazalost, ta revizija CPU-a ima samo 2 fizicka jezgra. Ostala su 4 virtuelna i 2 za rezervu, ukoliko se prva dva fizicka pokvare. Trebao si ici na i3, dosta bolji CPU. Ali nema veze, radice ti sve igrice na high koje su izasle do 2008.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Nazalost, ta revizija CPU-a ima samo 2 fizicka jezgra. Ostala su 4 virtuelna i 2 za rezervu, ukoliko se prva dva fizicka pokvare. Trebao si ici na i3, dosta bolji CPU. Ali nema veze, radice ti sve igrice na high koje su izasle do 2008 :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
:: e pa i tu mi nesto nije jasno,svuda pise da je osam core a pokazuje 4! :: :: http://www.dodaj.rs/f/2K/V7/4uD01mqE/untitled.pn :: :: :: :: Koja je poenta toga :: :: :: :: Uključi task manager pa gledaj do mile volje.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
:: Proveri ovo: ides na Run -> msconfig -> boot -> Advanced options -> Number of processors, to odstikliraj da nema kukicu, pa restart... :: :: ___________________________________________________________ :: http://danijelk83.wix.com/dk3dgraphic :: GA-970A-UD3 - AMD FX 8120@4.0 - Gainward 4850 512 DualSlot - Kingston 4x4 Gb DDR3 1333 CL8 - F3 500Gb - LC ProLine 600W - Ellite 332 :: :: :: e pa i tu mi nesto nije jasno,svuda pise da je osam core a pokazuje 4! :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2K/V7/4uD01mqE/untitled.pn :: :: :: :: :: :: :: Koja je poenta toga :: :: :: :: :: :: Uključi task manager pa gledaj do mile volje.. :: :: :: __________________ :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: ::
Jeste, kako se ne seti da pitas Dextera za sta ce ti Fx octacore? On je presao sa sestojezgranog cpu-a na sestojegarni i on uposljava svih svojih 6 jezgra i on je pravi covek za pitanja takve vrste a narocito odgovore...
:: Ako mogu samo da pitam koja je namena procesora sem za igre :: Da li ces u realnom radu moci da uposlis svih 8 jezgara na vise od 85/90% :: :: Nek te sluzi 100 godina u zdravlju :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 :: ::
Al me jebes... Ja ne znam sta sam ja tebi ikada skrivio ili bilo sta slicno pa me non stop cimas za sve zivo... Ako sam te nekad uvredio molim te mi kazi da bar znam o cemu se radi.
Evo da ti se objasnim za moj cpu i promenu.
Mom PII je isticala garancija, ja jednostavno volim da drzim nesto kod sebe dok jos uvek ima garanciju sta god to bilo.
1. PII cpu je imao nizak radni takt (smetalo mi za igre ponekad)
2. Sad je bilo odlicno vreme za prodaju jer bi kasnije dobio skoro nista za njega
3. Jako mala doplata mi je bila za malo brzi cpu sa dosta vecim radnim taktom koji se mnogo bolje OC, i to za jako male pare (doplatom)
4. Za razliku od 90% ljudi ovde kojima komp sluzi za igre (to je nesto najzahtevnije sto se pokrece na tim masinama) meni sluzi i za posao, radim cesto od kuce u vizual studiju 2008 i 2010 i ja mogu da upregnem svih 6 jezgara na 90/95% tako sto radim rebuld celog solutiona sa preko 20+ projekata po 20/30 puta na dan kad god neko od developera chekinuje nesto.
Mani odma` da vrisits nisam te prozvao 2-3 nedelje uopste...
21.02.2013. 11:50
status: user broj poruka: 4420
Bilo je kranje vreme...
1. Covek je uzeo octa core, gotova stvar, nema ni potrebe ni smisla da se pravda bilo kome. Da je tema za razmatranje da li da uzima octa core (pre same kupovine) uopste postojala, takvo pitanje bi bilo na mestu, ali eto nije...
2. Ne znas sta je on imao pa je presao na X8, pa da zakljucis da mu ne treba...
3. Ti si presao sa Phenom II x6 procesora sa nizim taktom (ali kud i kamo boljim IPC-om) na FX x6 (za koji znamo kakav je) ja sam ti jos tad rekao da to nije upgrade i da vajde nece biti...
4. U svetlu najnovijih dogadjanja, uzimati octa core za gaming uopste vise nije besmislica, video si testove, a ako se pri tome doda da ce konzole (valjda) imati osmojezgarne procesore i to sa x86 arhitekturom, osmojezgraci cak mogu da postanu standard.
5. Nerviras me sto si me ispalio, ovo za spamovanje sam se ves navikao...
pre ovog cpu sam imao 955,i ovih par meseci sam imao neke dodatne prilive love i imao sam zelju da nesto izmenim od komponenti,za sad je to sve sem kutije,napajanja i graf,i kupio sam taj cuveni fx sa 8 jezgara,a sad da li cu iskoristiti njegovu snagu verovatno necu kao i svi koji su recimo kupili i5 ili i7 koji su daleko skuplji ,a nece iskorositi njihovu sirovu snagu,i da komp mi iskljucivo sluzi za zabavu,igranje,filmovi.....i ako se bude imalo para menjace se i napajanje i graf,ali cisto sumnjam. .) pozz svima :)
kad smo vec kod procesora,ovako prodao sam jednom poznaniku plocu gigabyte plocu GA-MA770T-UD3,on je dokupio mem,napajanje i cpu fx 4100,za sad ima staru graf gainward 8500gt valjda i mi to sve lepo povezemo komp pocne da radi ali slike nema,gde je greska?! pomagajte
U jbt, major facepalm.... Pa ta ploca ne podrzava Fx procesore...
:: :: kad smo vec kod procesora,ovako prodao sam jednom poznaniku plocu gigabyte plocu GA-MA770T-UD3,on je dokupio mem,napajanje i cpu fx 4100,za sad ima staru graf gainward 8500gt valjda i mi to sve lepo povezemo komp pocne da radi ali slike nema,gde je greska?! pomagajt ::
:: :: kad smo vec kod procesora,ovako prodao sam jednom poznaniku plocu gigabyte plocu GA-MA770T-UD3,on je dokupio mem,napajanje i cpu fx 4100,za sad ima staru graf gainward 8500gt valjda i mi to sve lepo povezemo komp pocne da radi ali slike nema,gde je greska?! pomagajt ::
recimo i da nije kompatibilno,da li bi taj fx bio kompatibilan sa plocom AM3+ 760G MSI 760GM-P21?
:: Ta ploca podrzava FX procesore, ali samo revizija Rev.3.1 te ploce i odgovarajuca verzija BIOS-a, pogledaj ovde :: :: http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=380 :: :: :: ___________________________________________________________ :: http://danijelk83.wix.com/dk3dgraphic :: GA-970A-UD3 - AMD FX 8120@4.0 - Gainward 4850 512 DualSlot - Kingston 4x4 Gb DDR3 1333 CL8 - F3 500Gb - LC ProLine 600W - Ellite 332 :: :: :: :: :: kad smo vec kod procesora,ovako prodao sam jednom poznaniku plocu gigabyte plocu GA-MA770T-UD3,on je dokupio mem,napajanje i cpu fx 4100,za sad ima staru graf gainward 8500gt valjda i mi to sve lepo povezemo komp pocne da radi ali slike nema,gde je greska?! pomagajt :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.