Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Kako od asus a8n5x do a8ne?
STRANA 1 OD 1
plazina Kako od asus a8n5x do a8ne? 06.08.2007. 03:19 T5185

status: user
broj poruka: 53
Inace kad se skine nalepnica abn5x, sa ploce, pise a8n-e.

Citao sam da je biosom ova ploca `osakacena` i iz licnog primera vidim da nema podrsku za sata2 diskove.
Opet sam cuo da to moze da se sredi, da se vrati na a8ne cime bi se sto-sta poboljsalo.

Potrebno je da Awdflash bude 1.09 skinut sa asus sajta, u sekciji za A8N-E plocu je potrebno A8NE1011.ROM fles biosa i dalje mi nije jasno kako!
Ako neko ima neku ideju ili je to uradio neka ostavi opis.
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Kako od asus a8n5x do a8ne? 06.08.2007. 03:57 #24932

broj poruka: 9420

:: Inace kad se skine nalepnica abn5x, sa ploce, pise a8n-e
::
:

QL
MACHINE Re: Kako od asus a8n5x do a8ne? 06.08.2007. 10:24 #24939

broj poruka: 5704
Cesto se prave ploce sa istim PCBom i rasporedom elektronskih komponenti, samo se na nekoj neke skinu a drugoj ostave. Flasovanjem BIOSa dobices mogucnosti za one `periferije` koje nemas. Digni FreeDOS, na disketi imas awdflash i bin/rom file. Najpre sacuvaj stari BIOS (awdflash /? ce ti reci opciju ovoga). Zatim sa diskete(ispravne 100%) pokrenes awdflash A8NE1011.ROM (ili .bin) i pratis uputstva...ako javi gresku pri flesu nemoj gasiti i resetovati masinu nego odmah vrni sniumljeni stari BIOS...

- R a v e n L o r d -

:: Inace kad se skine nalepnica abn5x, sa ploce, pise a8n-e
:: Citao sam da je biosom ova ploca `osakacena` i iz licnog primera vidim da nema podrsku za sata2 diskove
:: Opet sam cuo da to moze da se sredi, da se vrati na a8ne cime bi se sto-sta poboljsalo
:: Potrebno je da Awdflash bude 1.09 skinut sa asus sajta, u sekciji za A8N-E plocu je potrebno A8NE1011.ROM fles biosa i dalje mi nije jasno kako
:: Ako neko ima neku ideju ili je to uradio neka ostavi opis
:: Hvala
plazina Re: Re: Kako od asus a8n5x do a8ne? 06.08.2007. 12:03 #24948

Ima li sanse da ovo odradim sa cd-a?
Nemam floopy

:: Cesto se prave ploce sa istim PCBom i rasporedom elektronskih komponenti, samo se na nekoj neke skinu a drugoj ostave. Flasovanjem BIOSa dobices mogucnosti za one `periferije` koje nemas. Digni FreeDOS, na disketi imas awdflash i bin/rom file. Najpre sacuvaj stari BIOS (awdflash /? ce ti reci opciju ovoga). Zatim sa diskete(ispravne 100%) pokrenes awdflash A8NE1011.ROM (ili .bin) i pratis uputstva...ako javi gresku pri flesu nemoj gasiti i resetovati masinu nego odmah vrni sniumljeni stari BIOS..
:: - R a v e n L o r d -
:: :: Inace kad se skine nalepnica abn5x, sa ploce, pise a8n-e
:: ::
:: :: Citao sam da je biosom ova ploca `osakacena` i iz licnog primera vidim da nema podrsku za sata2 diskove
:: :: Opet sam cuo da to moze da se sredi, da se vrati na a8ne cime bi se sto-sta poboljsalo
:: :: Potrebno je da Awdflash bude 1.09 skinut sa asus sajta, u sekciji za A8N-E plocu je potrebno A8NE1011.ROM fles biosa i dalje mi nije jasno kako
:: :: Ako neko ima neku ideju ili je to uradio neka ostavi opis
:: :: Hvala
MACHINE Re: Re: Re: Kako od asus a8n5x do a8ne? 06.08.2007. 12:09 #24949

Nije preporucljivo dizati ASPI za opticki uredjaj...snimi fajlove u jedan DIR na FAT32 particiji, na CD narezi ISO iz NEROa koji ti ucitava Dr.DOS ili imas na netu pa skini Win9X boot ISO. Posluzice i Win98 ili WinME disk koji je bootabilan pa kada ti da opcije za pokretanje pritisni Shift+F5, potom predji na FAT32 i sa cd imeDIRa predji u njega, posle je sve isto kao i sa FDa

- R a v e n L o r d -

:: Ima li sanse da ovo odradim sa cd-a
:: Nemam floop
:: :: Cesto se prave ploce sa istim PCBom i rasporedom elektronskih komponenti, samo se na nekoj neke skinu a drugoj ostave. Flasovanjem BIOSa dobices mogucnosti za one `periferije` koje nemas. Digni FreeDOS, na disketi imas awdflash i bin/rom file. Najpre sacuvaj stari BIOS (awdflash /? ce ti reci opciju ovoga). Zatim sa diskete(ispravne 100%) pokrenes awdflash A8NE1011.ROM (ili .bin) i pratis uputstva...ako javi gresku pri flesu nemoj gasiti i resetovati masinu nego odmah vrni sniumljeni stari BIOS..
:: :: - R a v e n L o r d -
:: :: :: Inace kad se skine nalepnica abn5x, sa ploce, pise a8n-e
:: :: ::
:: :: :: Citao sam da je biosom ova ploca `osakacena` i iz licnog primera vidim da nema podrsku za sata2 diskove
:: :: :: Opet sam cuo da to moze da se sredi, da se vrati na a8ne cime bi se sto-sta poboljsalo
:: :: :: Potrebno je da Awdflash bude 1.09 skinut sa asus sajta, u sekciji za A8N-E plocu je potrebno A8NE1011.ROM fles biosa i dalje mi nije jasno kako
:: :: :: Ako neko ima neku ideju ili je to uradio neka ostavi opis
:: :: :: Hvala
plazina Re: Re: Kako od asus a8n5x do a8ne? 06.08.2007. 14:47 #24956

Nasao sam floopy i odradio sam sve, ali javlja mi
The program file`s part number doews not match with your system
Negde sam procitao da je to zbog toga sto sadasnji bios proverava i ne dozvoljava nijedan drugi nego samo taj noviji i da to moze da se sredi u biosu
Ako ima neko drugo resenje rado cu poslusati

:: Cesto se prave ploce sa istim PCBom i rasporedom elektronskih komponenti, samo se na nekoj neke skinu a drugoj ostave. Flasovanjem BIOSa dobices mogucnosti za one `periferije` koje nemas. Digni FreeDOS, na disketi imas awdflash i bin/rom file. Najpre sacuvaj stari BIOS (awdflash /? ce ti reci opciju ovoga). Zatim sa diskete(ispravne 100%) pokrenes awdflash A8NE1011.ROM (ili .bin) i pratis uputstva...ako javi gresku pri flesu nemoj gasiti i resetovati masinu nego odmah vrni sniumljeni stari BIOS..
:: :: Inace kad se skine nalepnica abn5x, sa ploce, pise a8n-e
:: :: Citao sam da je biosom ova ploca `osakacena` i iz licnog primera vidim da nema podrsku za sata2 diskove
:: :: Opet sam cuo da to moze da se sredi, da se vrati na a8ne cime bi se sto-sta poboljsalo
:: :: Potrebno je da Awdflash bude 1.09 skinut sa asus sajta, u sekciji za A8N-E plocu je potrebno A8NE1011.ROM fles biosa i dalje mi nije jasno kako
:: :: Ako neko ima neku ideju ili je to uradio neka ostavi opis
:: :: Hvala
MACHINE Re: Re: Re: Kako od asus a8n5x do a8ne? 06.08.2007. 14:54 #24957

Normalno je da ti to javlja kada prepoznaje otisak drugog fajla jer je prebudzen. Ako tznas da je ista ploca i da ova operacija moze uspeti onda radi. Ako si sam dosao na tu ideju onda odustani. Neretko se moze desiti da iskusis probleme jer drugi bios otklucava neke opcije i tera plocu da radi za ono za sta nije projektovana, ako je to vec neko sertifikovano uradio onda OK. Dakle, trebalo bi da radi nasilno, za sta neki put moras koristi posebne alate za ROM ali uputstvo mozes naci tamo gde si nasao info o tome da to radi...

- R a v e n L o r d -

:: Nasao sam floopy i odradio sam sve, ali javlja mi
:: The program file`s part number doews not match with your syste
:: Negde sam procitao da je to zbog toga sto sadasnji bios proverava i ne dozvoljava nijedan drugi nego samo taj noviji i da to moze da se sredi u bios
:: Ako ima neko drugo resenje rado cu poslusat
:: :: Cesto se prave ploce sa istim PCBom i rasporedom elektronskih komponenti, samo se na nekoj neke skinu a drugoj ostave. Flasovanjem BIOSa dobices mogucnosti za one `periferije` koje nemas. Digni FreeDOS, na disketi imas awdflash i bin/rom file. Najpre sacuvaj stari BIOS (awdflash /? ce ti reci opciju ovoga). Zatim sa diskete(ispravne 100%) pokrenes awdflash A8NE1011.ROM (ili .bin) i pratis uputstva...ako javi gresku pri flesu nemoj gasiti i resetovati masinu nego odmah vrni sniumljeni stari BIOS..
:: :: :: Inace kad se skine nalepnica abn5x, sa ploce, pise a8n-e
:: :: :: Citao sam da je biosom ova ploca `osakacena` i iz licnog primera vidim da nema podrsku za sata2 diskove
:: :: :: Opet sam cuo da to moze da se sredi, da se vrati na a8ne cime bi se sto-sta poboljsalo
:: :: :: Potrebno je da Awdflash bude 1.09 skinut sa asus sajta, u sekciji za A8N-E plocu je potrebno A8NE1011.ROM fles biosa i dalje mi nije jasno kako
:: :: :: Ako neko ima neku ideju ili je to uradio neka ostavi opis
:: :: :: Hvala
plazina Re: Re: Re: Re: Kako od asus a8n5x do a8ne? 06.08.2007. 16:00 #24964

Sredio sam, sad imam a8ne nforce4-ultra koji podrzava sata2 diskove, samo jos da provalim kako da ih sistem vidi kao sata2 a ne sata

:: Normalno je da ti to javlja kada prepoznaje otisak drugog fajla jer je prebudzen. Ako tznas da je ista ploca i da ova operacija moze uspeti onda radi. Ako si sam dosao na tu ideju onda odustani. Neretko se moze desiti da iskusis probleme jer drugi bios otklucava neke opcije i tera plocu da radi za ono za sta nije projektovana, ako je to vec neko sertifikovano uradio onda OK. Dakle, trebalo bi da radi nasilno, za sta neki put moras koristi posebne alate za ROM ali uputstvo mozes naci tamo gde si nasao info o tome da to radi..
:: :: Nasao sam floopy i odradio sam sve, ali javlja mi
:: :: The program file`s part number doews not match with your syste
:: :: Negde sam procitao da je to zbog toga sto sadasnji bios proverava i ne dozvoljava nijedan drugi nego samo taj noviji i da to moze da se sredi u bios
:: :: Ako ima neko drugo resenje rado cu poslusat
:: :: :: Cesto se prave ploce sa istim PCBom i rasporedom elektronskih komponenti, samo se na nekoj neke skinu a drugoj ostave. Flasovanjem BIOSa dobices mogucnosti za one `periferije` koje nemas. Digni FreeDOS, na disketi imas awdflash i bin/rom file. Najpre sacuvaj stari BIOS (awdflash /? ce ti reci opciju ovoga). Zatim sa diskete(ispravne 100%) pokrenes awdflash A8NE1011.ROM (ili .bin) i pratis uputstva...ako javi gresku pri flesu nemoj gasiti i resetovati masinu nego odmah vrni sniumljeni stari BIOS..
:: :: :: - R a v e n L o r d -
:: :: :: :: Inace kad se skine nalepnica abn5x, sa ploce, pise a8n-e
:: :: :: ::
:: :: :: :: Citao sam da je biosom ova ploca `osakacena` i iz licnog primera vidim da nema podrsku za sata2 diskove
:: :: :: :: Opet sam cuo da to moze da se sredi, da se vrati na a8ne cime bi se sto-sta poboljsalo
:: :: :: :: Potrebno je da Awdflash bude 1.09 skinut sa asus sajta, u sekciji za A8N-E plocu je potrebno A8NE1011.ROM fles biosa i dalje mi nije jasno kako
:: :: :: :: Ako neko ima neku ideju ili je to uradio neka ostavi opis
:: :: :: :: Hvala
MACHINE Re: Re: Re: Re: Re: Kako od asus a8n5x do a8ne? 06.08.2007. 16:04 #24965

Pa to zavisi ili od chipset kontrolera ili u slucaju ako je externi (Jmicron, Silicon Image...)

- R a v e n L o r d -

:: Sredio sam, sad imam a8ne nforce4-ultra koji podrzava sata2 diskove, samo jos da provalim kako da ih sistem vidi kao sata2 a ne sat
:: :: Normalno je da ti to javlja kada prepoznaje otisak drugog fajla jer je prebudzen. Ako tznas da je ista ploca i da ova operacija moze uspeti onda radi. Ako si sam dosao na tu ideju onda odustani. Neretko se moze desiti da iskusis probleme jer drugi bios otklucava neke opcije i tera plocu da radi za ono za sta nije projektovana, ako je to vec neko sertifikovano uradio onda OK. Dakle, trebalo bi da radi nasilno, za sta neki put moras koristi posebne alate za ROM ali uputstvo mozes naci tamo gde si nasao info o tome da to radi..
:: :: :: Nasao sam floopy i odradio sam sve, ali javlja mi
:: :: :: The program file`s part number doews not match with your syste
:: :: :: Negde sam procitao da je to zbog toga sto sadasnji bios proverava i ne dozvoljava nijedan drugi nego samo taj noviji i da to moze da se sredi u bios
:: :: :: Ako ima neko drugo resenje rado cu poslusat
:: :: :: :: Cesto se prave ploce sa istim PCBom i rasporedom elektronskih komponenti, samo se na nekoj neke skinu a drugoj ostave. Flasovanjem BIOSa dobices mogucnosti za one `periferije` koje nemas. Digni FreeDOS, na disketi imas awdflash i bin/rom file. Najpre sacuvaj stari BIOS (awdflash /? ce ti reci opciju ovoga). Zatim sa diskete(ispravne 100%) pokrenes awdflash A8NE1011.ROM (ili .bin) i pratis uputstva...ako javi gresku pri flesu nemoj gasiti i resetovati masinu nego odmah vrni sniumljeni stari BIOS..
:: :: :: :: - R a v e n L o r d -
:: :: :: :: :: Inace kad se skine nalepnica abn5x, sa ploce, pise a8n-e
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Citao sam da je biosom ova ploca `osakacena` i iz licnog primera vidim da nema podrsku za sata2 diskove
:: :: :: :: :: Opet sam cuo da to moze da se sredi, da se vrati na a8ne cime bi se sto-sta poboljsalo
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Potrebno je da Awdflash bude 1.09 skinut sa asus sajta, u sekciji za A8N-E plocu je potrebno A8NE1011.ROM fles biosa i dalje mi nije jasno kako
:: :: :: :: :: Ako neko ima neku ideju ili je to uradio neka ostavi opis
:: :: :: :: :: Hvala
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs