stari pc, 4. god radi savrseno, nikad ni najmalji problem
nego let`s cut the crap napokon sam uspeo da promenim 2*256 za 1*512 sada imam 3 modula po 512 jedan je 2*4, a druga dva 1*4 (mislim na cipove, ii kako bi to aida saopstila one row, four banks nasuprot, rwo rows, four banks) poenta>mislim da smo vec pricali o tome da treba da se izjednaci broj mem. cipova po kanalu/vodu jel bilo tako ili sam ja to umislio uglavnom na ploci ima tri slota, moze li neko da mi potvrdi da su prvi i treci definitivno razliciti kanali inace ploca je via kt400 albatron
a kako se zovu oni testeri memorije, dal memtest? jos koji? da istestiram sve to i zavrsim sa tim
ostavish ga da radi celu noc.kada zavrhi nekoliko ciklusa bicesh siguran da je memorija ok shto se tice rasporeda modula u slotovima vidi uputstvo od ploce.
ma pise samo da je najbolje da se rasporedi 1*1GB i 2*512MB znam da sam o balansiranju (nazovimo ga tako) mem. cipova po kanalima ovde vec pisao ne mogu da se setim do kojih smo zakljucka/aka dosli uglavnom smatram da su razlike mizerne, mozda i gresim, alikada uzmes gomilu sitnih poboljsanja, dobijas .....
interesantna stvar je da ljudi ne vole da pisu o temama koje izlaze iz ,recimo, obicnih i standardnih stvari/tema
Ako pretpostavimo sledece: imas 3 RAM podnnozja (DIMM) i 3 modula, broj mogucih/verovatnih varijacija/kombinacija je: 3!=3*2*1=6 pa ako te ne mrzi ti kombinuj. Performanse su iste ali ukoliko imas neke dvostrane a neke jednostrane module moze doci do nekompatabilnosti. Takodje se u nekoj od kombinacija mogu javiti intermitentne prenosne grske iako su pojedinacno moduli ispravni kao i chipset/controler na MB
- R a v e n L o r d -
:: ma pise samo da je najbolje da se rasporedi 1*1GB i 2*512M :: znam da sam o balansiranju (nazovimo ga tako) mem. cipova po kanalima ovde vec pisa :: ne mogu da se setim do kojih smo zakljucka/aka dosl :: uglavnom smatram da su razlike mizerne, mozda i gresim, alikada uzmes gomilu sitnih poboljsanja, dobijas .... :: :: interesantna stvar je da ljudi ne vole da pisu o temama koje izlaze iz ,recimo, obicnih i standardnih stvari/tema
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.