Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
kontrast
STRANA 1 OD 1
gman kontrast 05.08.2007. 21:08 T5182

status: user
broj poruka: 1111
stari pc, 4. god
radi savrseno, nikad ni najmalji problem

nego let`s cut the crap
napokon sam uspeo da promenim 2*256 za 1*512
sada imam 3 modula po 512
jedan je 2*4, a druga dva 1*4 (mislim na cipove, ii kako bi to aida saopstila one row, four banks nasuprot, rwo rows, four banks)
poenta>mislim da smo vec pricali o tome da treba da se izjednaci broj mem. cipova po kanalu/vodu
jel bilo tako ili sam ja to umislio
uglavnom na ploci ima tri slota, moze li neko da mi potvrdi da su prvi i treci definitivno razliciti kanali
inace ploca je via kt400 albatron

a kako se zovu oni testeri memorije, dal memtest?
jos koji?
da istestiram sve to i zavrsim sa tim

poz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grr Gold Memory 05.08.2007. 22:13 #24911

broj poruka: 242
ostavish ga da radi celu noc.kada zavrhi nekoliko ciklusa bicesh siguran da je memorija ok
shto se tice rasporeda modula u slotovima vidi uputstvo od ploce.

MACHINE ... 05.08.2007. 22:21 #24913

broj poruka: 5704
GoldMemory, MemTest86(+) , dovoljno je i jedan krug. Posebno za GM ali cak i ako ima gresaka ponekad nisu merodavne...

- R a v e n L o r d-

gman uputsvo 05.08.2007. 23:55 #24924

broj poruka: 1111
ma pise samo da je najbolje da se rasporedi 1*1GB i 2*512MB
znam da sam o balansiranju (nazovimo ga tako) mem. cipova po kanalima ovde vec pisao
ne mogu da se setim do kojih smo zakljucka/aka dosli
uglavnom smatram da su razlike mizerne, mozda i gresim, alikada uzmes gomilu sitnih poboljsanja, dobijas .....

interesantna stvar je da ljudi ne vole da pisu o temama koje izlaze iz ,recimo, obicnih i standardnih stvari/tema
MACHINE Re: uputsvo 06.08.2007. 00:21 #24929

broj poruka: 5704
Ako pretpostavimo sledece: imas 3 RAM podnnozja (DIMM) i 3 modula, broj mogucih/verovatnih varijacija/kombinacija je: 3!=3*2*1=6 pa ako te ne mrzi ti kombinuj. Performanse su iste ali ukoliko imas neke dvostrane a neke jednostrane module moze doci do nekompatabilnosti. Takodje se u nekoj od kombinacija mogu javiti intermitentne prenosne grske iako su pojedinacno moduli ispravni kao i chipset/controler na MB

- R a v e n L o r d -

:: ma pise samo da je najbolje da se rasporedi 1*1GB i 2*512M
:: znam da sam o balansiranju (nazovimo ga tako) mem. cipova po kanalima ovde vec pisa
:: ne mogu da se setim do kojih smo zakljucka/aka dosl
:: uglavnom smatram da su razlike mizerne, mozda i gresim, alikada uzmes gomilu sitnih poboljsanja, dobijas ....
::
:: interesantna stvar je da ljudi ne vole da pisu o temama koje izlaze iz ,recimo, obicnih i standardnih stvari/tema
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs