Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ako neko zna da nas posavetuje....
STRANA 1 OD 1
djodjo Ako neko zna da nas posavetuje.... 09.02.2013. 21:23 T51750

status: user
broj poruka: 658
Pre neki dan nas hed admin je dobio poruku iz oriona u kome je smestena nasa masina (i5 760 platforma sa 6 ili 8 gb rama na 1333) da se morama upgrejdovati na jace, inace masina sluzi da bi na njoj stojalo par servera za cs go i nas forum pa me zanima sta kazete na ovu poruku koju nam je nas hed admin prosledio, citiram njegov post:

Nazolst juce sam obavesten od strane hosutnga da je doslo do problema sa nasom masinom,jedan od razloga sto su se desavali odredjeni problemi je bio i taj
jednostavno 24-satni rad u poslednje 3 godine doveo je do problema sa odredjenim delovima
zamenjeno je napajanje koje je crklo,prebaceno je iz jedne druge masine ,mrezna karta uzeta nova,pojavljuju se odredjeni problemi i sa hard diskom ,a takodje i maticnom plocom
Te iz toga razloga sam obavesten sa njihove strane da se mora izvrsiti promena vecine delova,a takodje orion telekom je uveo odredjenu standardizaciju opreme koja se nalazi kod njih tako da postoji specifikacija jednostavno sta masina mora da ima da bi mogla biti ubacena u rek kod njih
Stoga vas obavestavam da moramo brzo ali bas brzo reagovati i obezbediti sredstva za te zamene ukoliko zelimo da ovako dalje guramo,ukoliko ne moguce je vec od nedelje da se server trenutno ugasi prebaci na drugu masinu dobicemo drugi IP i mozemo nastaviti dalje stim sto cemo onda morati placati punu cenu zakupa servera sa 40 slotova,koja je neznam kolika tacno mogu proveriti ,ali mislim na raspon od 4000-5000 citaj 40-50 eura

Ja sam uz neki 100 eura i dinara kojih je bilo kod mene 2800,00 tacnije javio da cemo poslati
Specifikacija robe koja treba da se kupi je

Hdd hitachi ili seagate 500gb, to je ono sto bi moralo.
Ploca treba da se menja ali onda je red menjati i ram i cpu. I7 3770k, ploca sa z77 chipsetom, 16gb ram,
intel mrezna

to su mi rekli reda velicina 60 000 dinara citaj 600 eura

Pa sada moramo odreagovati do ponedeljka skupiti sto vise uz njihovo obecanje da ce i oni pomoci,ali imajte uvid da su vec tri cetiri puta menjali stvari i da nista nismo platili sem zadnji put kad smo poslali 60 eura vise se nesecam zasta tacno
Nemojte ocekivati da ce oni dati 500 eura a mi da skupimo 100
Eto sve sam objasnio sad je na nama,ako je stav da ne treba da se dogovorimo i zahvalimo pa idemo na mesecno slupljanje para za server ali tu nema onda zezanja
Ako idemo ovako novac uplatite na racun a obavezno ovde javite ko sta i koliko radi uvida

Hvala,jbg

Znaci u cemu je fora i jel moguce da u orionu zahtevaju takvu specifikaciju masine pogotovo ovaj 3770k koji inace i nije serverski cpu a jos pride i taj indeks `k` za koji znamo da sluzi samo za overklokovanje a to se na serverskim masinama ne radi......
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Sto se tice CPU-a, tu sigurno moze i Ivy (pa cak i Sandy) bez ``K`` 11.02.2013. 00:59 #475156

broj poruka: 10998
sufiksa. Za hard disk uzmite neki Hitachi u klasi ``Ultrastar`` (garantovani neprekidni rad u dugom periodu).

quna ... 11.02.2013. 09:46 #475192

broj poruka: 1637
Covece jel ovaj tekst google translate preveo sa engleskog?
Ako je pocrkalo treba zameniti necim kvalitetnim, ali da mora toliko nafurano ne mora, ustalom na staroj je radilo ok zar ne?

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jammin Hm 11.02.2013. 11:31 #475227

broj poruka: 234
Ne mozemo mi znati kakav je vas odnos sa Orionom, cija je masina na kojoj je server, ko je zaduzen za odrzavanje, kakve dogovore imate....
Mozda Orion ima praksu da posle par god zameni starije masine, mozda je vasa masina crkavala vise puta, pa je ljudima preko glave.

Sto se tice da li je i5 760 platforma dovoljno jaka za CS GO 40 slotova, forum i mozda jos CW server, pa to vi trebate da znate bolje od nas, ako radi lose valjda ste osetili.

Svaki iskusniji igrac kantera moze videti da li masina radi ok, na net_graphu i useri mogu videti FPS servera.

Nije dobro ako FPS servera pada ispod rejtova, odnosno mislim da su rejtovi na CS GO kao i na CSS-u, tako da FPS servera ne treba da pada ispod 66.

Kad je pun server pogledajte kakvo je stanje, ako FPS pada, onda covek koji je zaduzen za odrzavanje treba da ustanovi zbog cega pada, da li je krivac CPU, RAM, HDD...

i5 760 je dovoljan da tera CS GO server sa 40 slotova i forum, nekad dolazi do laga kad se digne jos 1 server, pa makar to bio i CW server, tako da to morate sami oprobati.
Kako vam radi zavisi i od sistema kojeg koristite i kako je sve to poslozeno.
Uglavnom ako imate ispravnu i5 760 platformu i fino slozen linux..., radice to bez problema.

Sto se tice CSS i CS GO zajednice kod nas, imamo tek nekoliko servera, kako nesto radi i kako je nabolje posloziti najbolje odgovore mozete dobiti od ljudi koji vode ove zajednice, oni su vjerovatno vise puta prolazili kroz ovakve situacije, medjutim znajuci nas mentalitet, mislim da je saradnja tesko ostvariva.

djodjo re: 11.02.2013. 12:36 #475245

broj poruka: 658
Na staroj platformi i5 760 hed admin nam je rekao da nam server radi sa 10-15% iskoriscenosti resursa, znaci i vise nego dovoljno, e sad zanima me koja je fora da traze upgrejd servera i to OVAKAV??? Pogotovo cpu sa tim indeksom `K` sto je van svake pameti.
Savete od drugih ne mozemo traziti zato sto smo trenutno No1 na balkanu sto se cs go servera tice, da ne duzim u pitanju smo mi:

http://www.zgubidani.rs/

Prvenstveno sam postavio temu zeljan znanja o tome da li orion stvarno uslovljava korisnike sa ovakvim nebuloznim zahtevima i specifikacijama masina...... (a ono `k` mi totalno bode oci i smrdi mi na neku opasnu mutljavinu a pritom to u opste i nije serverski CPU a i bez k, logicnije bi mi bilo da su trazili neki ksenon, znaci totalno smesna prica)

Dexter013 @djodjo 11.02.2013. 12:42 #475249

broj poruka: 17093
Aj da fali rama,
da je spor hdd i slicno, pa ajde upgrade,
ali brate mili sam si sebi odgovorio...

Ako i5 760 radi sa 15% snage,
sta ce tek da radi besni i7 i to ni manje ni vise nego sa K oznakom,
ce da OC serversku masinu?!

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
CpuCooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mis:Mx 518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
quna ... 11.02.2013. 14:01 #475269

broj poruka: 1637
Moze biti da neko malo muTjka al` u skladu s` propisi :)

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kuvar hahahaha 13.02.2013. 13:07 #475862

broj poruka: 98
Ovo prvi put cujem, standardizacija opreme hahahahahah, druze mozete staviti kod nas i pentijum 2 ako vam zadovoljava potrebe kao vas server i naravno ako vam odgovara cena zakupa kod nas, samo mi nije jasno, mogli ste sve informacije da dobijete direktno na telefon orion prodaje na 011/4100-007, javice vam se jedan od mojih kolega i do najsitnijih detalja vam moze reci sta vas zanima kao i cene.....

ps: Ovo ne da nije muljacina vec pljacka, samo ne znam sa cije strane, nase i nasih zaposlenih ili..........

nemanja21 Re: Re: Re: ... 13.02.2013. 13:26 #475864

broj poruka: 1227
ma mulja taj lik, zakup servera sa tim brojem slotova je svuda oko 2500 a on pominje 5000.

duqp Hahaha 13.02.2013. 14:04 #475869

broj poruka: 3466
Jel vam to dane trazi pare? Pitaj ga kakvu ima konfu i jel ima npr vise od 30 fps? To sigurno juri za sebe, a vas hoce da zajebe. Nisam siguran, mislim da je server preko kgb? Te probleme sa crkavanjem oni resavaju. Meni je na clarionu prebacen server na novu masinu-kgb odradio, nema placanja za to.
Kako on vas muze za pare au. Skupite se izlomite mu ruke i noge. Kazi mu pozdravljen je iz Surcina.

Dexter013 E jbg... 13.02.2013. 14:08 #475870

broj poruka: 17093
Nesto tu gadno smrdi...

E sad
ko ili sta ili gde
to ce jos da se vidi.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
CpuCooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mis:Mx 518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs