jednostavno drugar hoće za budžet koji ima da kupi ploču i procesor ali ako je moguće više para na CPU a manje za MB. Pored ovog još jedno pitanje da li može na ovom kompu da se igraju novije igrice( ne mora u fulu ali bar solidno) ?
http://is.gd/LaMlAN http://is.gd/cGk2iE Najveci broj igrica da ali neke su potpuno neigrive.Ne možeš da ocekuješ sa integrisanom grafikom to što tražiš.U svakom slucaju dobra filozofija. Za inegrisane grafike je dosta važna brzine memorije tako da posto je razlika minimalna idi na sto brzu memoriju a sad vidim da ova msi ploca daje samo do 1333 za memoriju odnosno 1600 oc a ovaj tvoj izbor daje daleko vise tako da ...
Na tim slabijij APU-ima ne verujem da ce moci da uziva u igrama
03.02.2013. 08:34
status: user broj poruka: 6101
za to su potrebni najjaci modeli sa oznakom A10 i eventualno A8. Oni imaju i najjace integrisane graficke, tako da se na njima moze igrati sasvim solidno. Skoro je bio test na PCAxe-u.
http://is.gd/lVxi92 Druga solucija ti je da pokušaš da za iste pare sastavis polovnu puno bolju platformu mada sam sad gledao oglase i umalo nisma pomislio da peodaju nove komponente. 6870 115 € novo 120€ amd x3 65 € novi phenom II x4 955 78 € U svakom slucaju za nekih 60 evra možeš da uzmeš neki polovni x2 procesor sa plocom a za 50 evra neku solidnu grafiku tipa 5770 6770 ili neku 5750 za 40 €. Normalno ako nadješ po ovoj normalnoj ceni. Ili cak i novu plocu plus neki g550 ili g1610 a to te izadje 3800 + 3900 dinara a onda neku polovnu grafiku ko što reko gore ili cak i novu recimo 6570 za 4900dinara ili neka gt 630 za 5300 din. pa onda amd 6670 za 6000din ....Ovo ti je i mislim puno bolja solucija a cenovno skoro isto ko ovo tvoje navedeno.
Ovako g1610 3999 ili g550 3800 ploca najjeftinija 3700 grafika 5770 6900 dinara. Ovo je jeftinije od tvoje druge solucije a po perfomansama mnooooogoooooo bolje.Batali to sa integrusom a i ovo sa polovnim komponentama kad za istu cenu imaš novo.
Izgleda da nisam rekao najvaznije a to je da grafička ide posebno tj ako je moguće ubaciti dodatno. Novac mu je obezbeđen za grafu i zato mu je smanjen budžet za CPU i MB. Znaći neče igrati na ovoj grafi koja je integrisana već će naknadno ubaciti dobru grafu. Za sada ga interesuje samo CPU i MB. ( usput za grafu je ostavio oko 20 000 din)
Pa zasto onda uopste uzima APU u razmatranje? APU se uzima zbog dobre/najbolje moguce integrisane grafike. Ako ce da uzima posebnu, onda APU nema smisla.
O kojim novcima pricamo.U principu bilo koja kombinacija ima da mu zavrsi poso. amd fx 6300 i resto na plocu koja može biti cak i g760 ali bi bilo adekvatno neka 970 inel i3 3120 i neka najjeftinija ploca a možeš i fm2 ko sto si i predložio ali onda može neki recimo neki atlon x4 750k koji je ustvari a10 bez grafike mada su prve dve opcije bolje E sad po perfomansama am3 nastavlja tamo gde staje fm2 tako da je ovaj procesor za ove pare sasvim solidan)mislim na fm2 atlon x4 750k za 7500din.) Imaš i fenome za hiljadu dinara više. Ocito je da njemu treba sad nesto sa integrisanom grafikom a kolko sam mogo da svatim možda i ne bude uzeo grafiku nego ostane na ovome a da ga sluzi i za igrice????
drugar je odlucio sledece i to je kako on kaze konacno.
procesor do 9 000 max( gledati ispod tog iznosa) ploca do 5 000 ( ako je CPU ispod 9 000 onda ta razlika moze da se doda eventualno za plocu) graficka do 18 000 max.
E sad on ima CPU AMD X2 5000+ (koliko vredi ) ploca ne znam koja je ram 3 GB DDR2 na 800 MHz( ima ponudu od 35 Evra)
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.