Evo problema. Uzeo sam ovu maticnu u kombinaciju sa Visher-om 8350. Maticnoj je posle 2 dana crkao zvuk i vratio sam je u radnji gde sam je kupio (vec 2 nedelje je tamo) E sad, posto sutra planiram da upadnem u radnju i da napravim RUSH, u dilemi sam da li da mozda narucim Gigabyte GA-990FXA-UD3 (ili GA-990FXA-UD5) ili da narucim isti model ASUS-oe. Bavim se renderovanjem i za ta 2 dana koliko sam uspe da eksperimentisem, nisam nesto bio previse zadovoljan Asusom. Skinuo sam BOX kuler,i nabacio 800g cistog bakra :) Pri blagom klokovanju,bez dizanja napona (nekih 300-400Mhz) temperatura procesora je oko 30 C u idle modu , a pri renderu ide do 65C i preko, sto je po meni neprihvatljivo. Bez blagog overkloka , temperatura ide do 60C. Opet i to mi se ne svidja. Da li mislite da je mozda bolje da idem na ove Gigabytove modele ili da ostanem pri ASUS-u?
Re: Crkla ASUS M5A99X EVO R2.0, za sta se odluciti ??
27.01.2013. 17:35
status: user broj poruka: 3730
Pre neki mesec sam pricao da Asus treba zaobilaziti u sirokom luku.Licno su mi crkli maticna i graficka podavno je to bilo.I imao sam niz neprijatnosti pocev od cekanja 45 dana i sl. Elem da ne bacam vise hejta na i onako precenjenu firmu predji na Gigabajt evo vec 3 godine nemam problema i sutra to jest jednog dana opet cu njih zasto ? jer problema nemaju kako kad su pod Asusom nemam pojma.... Isto vazi iza graficke karte... Uzimaj Gigu i uzivaj.
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphire Cooler Master HAF 912 LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400
:: Evo problema. Uzeo sam ovu maticnu u kombinaciju sa Visher-om 8350. Maticnoj je posle 2 dana crkao zvuk i vratio sam je u radnji gde sam je kupio (vec 2 nedelje je tamo) E sad, posto sutra planiram da upadnem u radnju i da napravim RUSH, u dilemi sam da li da mozda narucim Gigabyte GA-990FXA-UD3 (ili GA-990FXA-UD5) ili da narucim isti model ASUS-oe. Bavim se renderovanjem i za ta 2 dana koliko sam uspe da eksperimentisem, nisam nesto bio previse zadovoljan Asusom. Skinuo sam BOX kuler,i nabacio 800g cistog bakra :) Pri blagom klokovanju,bez dizanja napona (nekih 300-400Mhz) temperatura procesora je oko 30 C u idle modu , a pri renderu ide do 65C i preko, sto je po meni neprihvatljivo. Bez blagog overkloka , temperatura ide do 60C. Opet i to mi se ne svidja. Da li mislite da je mozda bolje da idem na ove Gigabytove modele ili da ostanem pri ASUS-u?
Koje nebuloze ? one koje su mi se desilie i mnogim drugima ili da treba da predje na Gigabyte? Vidim dao si coveku predlog ubilo se ... U ostalom kako je ko imao iskustva nek radii ali cinjenice su tu otisla maticna ceka 2 nedelje tako da...
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphire Cooler Master HAF 912 LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400
:: kakve ti nebuloze prica :: :: AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V :: Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLU :: KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR :: ASUS Sabertooth 990FX R2. :: 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID :: Cooler Master GX 55 :: ::
Izvinjavam se za off.. I ja sam imao nista drugo sem problema sa asusovim plocama, imao sam nekoliko am2, am2+ i am3 varijati i svaka je imala neku falinku. Poslednja je bila m4a87td koja je bila takva teska smradina od ploce da to nije bilo normalno. Dao sam je budzasto i kupio biostar...
Znaci nisam jedini koji se opekao na ASUS :) Imao sam pre ove na starom kompu Gigabyte 965P-DS3P i evo vec 5 godina C2D6420 sljaka na njemu. Zato sam i napisao one modele iznad, GA-990FXA-UD3 (ili GA-990FXA-UD5) , da mi kaze neko iskutva sa tim plocama. I ako ce me spaiti muke, nije mi problem da doplatim za jedan od dva modela 1500-2000 din.
U PREVODU: samo ovde na PC Berzi može da JEBE LUD ZBUNJENOG i to redovno i bez posledica!!!!!!!
Jer, koliko pratim problematiku PC Hardvera (od recimo 1995. godine), pojavom DDR2 ploča, do juče su baš Gigabyte ploče bile ocrnjene, grejali se čipovi kao nenormalni, ljudi su ugradjivali dodatne ventilatore u `u radi sam` varijanti i nadi da će malo `oladiti stanje`, BOŽE ME SAČUVAJ, ploče crkavale od pregrevanja i povlačile i ostale komponente, ... malo dalje u prošlosti tj. prekjuče je MSI bio na lošem glasu sve do pojave novih DDR3 ploča ... a danas eto ASUS ima navodno nizak kvalitet.
I šta sada? Da se čovek ratosilja Asus-a koji je navodno pao na kvalitetu i vrati na šporete od Gigabyte, ili kupi MSI, ili okuša sreću sa nekim drugim brendom?
I još kada mu hardver preporučuje osoba koja u potpisu ima Apple logo, ... jebačina kompletna!
:: Pri blagom klokovanju,bez dizanja napona (nekih 300-400Mhz) temperatura procesora je oko 30 C u idle modu , a pri renderu ide do 65C i preko, sto je po meni neprihvatljivo. Bez blagog overkloka , temperatura ide do 60C. Opet i to mi se ne svidja. Da li mislite da je mozda bolje da idem na ove Gigabytove modele ili da ostanem pri ASUS-u? : ::: Nisam ASUS fan, ali ti kume, samo `BLAGO` overklokuj i onda kukaj prodavcima kako ploče ne valjaju ...
Ne kažem to, već kažem da čitajući ovaj forum godinama unazad, ljudi su preporučivali Gigabyte, i onda kada se otkrilo koliko su loše, 99,9% članova ih je svojski ispljuvalo i brže bolje hvalilo ASUS. Eh sada se to radi obrnutim redom. Zato kažem da tu nema ni `O` od objektivnosti.
Vidiš da čovek glumi hakera, diže frekvencije, juri NASA-ine satelite brzinom munje i onda krivi brend. Možda treba sebe i svoje neznanje za promenu?????????????????
Iskreno još jednom: JEBE MI SE ZA ASUS, ja sam sebi kupio MSI ploču i uživam u radu na PC-u!
Poz!
:: :: @ Spacewla, objektivno sam savetovao coveka da uzme istu jer je to najbolja ploca u klasi. Nema tu nikakve ironije, niti sprdanja s ASUS-om :: :: Subjektivno je samo moje iskustvo sa pomenutim brendom , i to tako treba shvatiti. :: ::
Apple je sinonim za zdrav zivot :D Salim se moje preporuke su iskrene i dobro namerne.,, Vidim ti odlete u MSI jato nisi ni prvi ni poslednji.Asus je bio nekad brend br1 sad je druga prica . Giga je bio slab slazem se ali sad kida sa cenom i performansom kako zasto boga pitaj.Dodje mu kao Skoda a Asus VW :D
:: U PREVODU: samo ovde na PC Berzi može da JEBE LUD ZBUNJENOG i to redovno i bez posledica!!!!!! :: :: Jer, koliko pratim problematiku PC Hardvera (od recimo 1995. godine), pojavom DDR2 ploča, do juče su baš Gigabyte ploče bile ocrnjene, grejali se čipovi kao nenormalni, ljudi su ugradjivali dodatne ventilatore u `u radi sam` varijanti i nadi da će malo `oladiti stanje`, BOŽE ME SAČUVAJ, ploče crkavale od pregrevanja i povlačile i ostale komponente, ... malo dalje u prošlosti tj. prekjuče je MSI bio na lošem glasu sve do pojave novih DDR3 ploča ... a danas eto ASUS ima navodno nizak kvalitet :: :: I šta sada? Da se čovek ratosilja Asus-a koji je navodno pao na kvalitetu i vrati na šporete od Gigabyte, ili kupi MSI, ili okuša sreću sa nekim drugim brendom :: :: :: I još kada mu hardver preporučuje osoba koja u potpisu ima Apple logo, ... jebačina kompletna ::
#Spacewla Prijatelju pogledaj u recniku sta pise ispred reci `Haker` pa onda pljuj. Nisam se igrao nista, radio sam to iz potrebe. Ne znam koliko ti je poznat termin `rendering` i sta on iziskuje od procesora?? Pa mi svaki megaherc poprilicno znaci zbog toga, cak i na Visheri sa 8 jezgra. A sto se tice onog `blagog klokovanja` , nije cak ni to. Na starom kompu, C2D 6420 koji na default-u radi na 2.1GHz, kod mene vec 5 godina sljaka na 3.2 GHz, a temperatura pri renderovanju je maksimalnih 50C pri tom kloku. Ne pljujem po nikakvom brendu, samo sam zamolio za pomoc jer imam problem. Ako ne mozes da pomongnes, zamolio bih te da ne vredjas i da pustis strucnije i iskusnije clanove da mi izadju u susret. poz
Pa bre, ako je crkao audio chip (koji Asaus ne pravi btw) to nije razlog da se sad pljuje po Asusu, uopste vas ne kapiram. Meni je pre ravno godinu dana Asus ploca ubila i sebe i cpu pa ne pravim galamu. Takve stvari se desavaju... trazi istu takvu u zamenu i gotovo
Ja sam godinama unazad uzimao prokleti asus bas po sugestijama ljudi sa ovog foruma i uvek sam imao neki problem, pocevsi recimo od m2n-e koja je posle mesec dana pocela sama da se gasi a nova koju sam dobio u zamenu posle par meseci pocela da gubi bios i vreme bez obzira na starost baterije i koja je izmedju ostalog imala neki adi zvuk koji je bio ocajan i stalno je krcao i pucketao i pravio tako neka sranja pa do ove poslednje m4a8td od koje sam imao dva komada od kojih je jedna zabadala sa bilo kojom memorijom a na drugoj je prestala da radi mrezna posle par meseci i koja je takodje imala neki raspali VIA zvuk koji je bio tesko njesra. Ej na onakvoj ploci VIA zvuk?!! Mada su imale odlican bios ali j.bes to kad drugo ne radi. Posle njih sam imao biostar ta890gxb i sada msi 970-g46 koje sa istim procesorima i memorijama rade perfektno pa ti sad meni kazi ko je ovde lud.... Ne kazem da je neki drugi brend bolji ali asus je poceo da pravi i prodaje tezak fus...
ti uzmi asus sabertooth 990fx jer ploca hebe kevu.To sto ti je crkla muzicka kartica moze da se desi na bilo kojoj MB,nebitan proizvodjac.I taj GB i MSI i bilo koja moze da se pokvari.Ja evo vec par meseci koristim m5a97pro i po meni je extra odnos cena performanse koje pruza.Da napomenem nisam neki kloker ne koristim CF ili SLI zato sam i uzeo 970 chipset.Pre toga sam imao Asusovu P5-KC i imao par sitnih problemcica koje je peglao bios i to punih 5 god,otisla kod nekoga drugog i evo pola god ga sluzi extra . Imao sam GB plocu na P3 Toulatinu i rekao sam vise NIKAD GB jer je ploca bila katastrofa.Drugi ce ti reci nikad vise Asus ili MSI ili neka treca.Uzmes pogledas specifikaciju i odlucis,eventualno ako neko od clanova foruma ili tvojih drugara ima to sto si naumio da ti kaze kako radi i to je to.Ako nista ja bh opet uzeo istu plocu
korisnika ili recenzije poznatijih sajtova pa sam da odlucis sta ces. To sto je Asus izvikan kod nas, ne mora da znaci da je bolji od nekih drugih firmi. Imaj na umu da kod nas dolazi roba koja je uvezena ko zna odakle i da je kvalitet ko zna kakav jer ovo je ipak banana republika gde se svasta zavaljuje kupcima.
Licno: Matsonic 7177CT, ASUS P4PE2-X, ASUS P4P800-E DeLuxe, ASUS P5B-E Plus, GigaByte 970A-UD3. Crkla prva, otisao AGP slot, ostale radile bez problema, zadnju trenutno koristim. Nema pravila, hoce li pojedinci to shvatiti vec jednom. Sve moze da crkne pre ili kasnije, ili da potraje posteno. Zavisi kakve si srece...
Samo da javim da sam danas posle sat vremena ubedjivanja konacno narucio drugu plocu. Posto iz servisa i ovlascenog dilera jos uvek nije bilo vesti sa Asusom. Tuzna nam je drzava... Odlucio sam se za Gigabyte 990FXA-UD5,rev1.1 sa doplatom od oko 1500din. Javljam kako ce da se ponasa kad je dogledam :)
:: U PREVODU: samo ovde na PC Berzi može da JEBE LUD ZBUNJENOG i to redovno i bez posledica!!!!!! :: :: Jer, koliko pratim problematiku PC Hardvera (od recimo 1995. godine), pojavom DDR2 ploča, do juče su baš Gigabyte ploče bile ocrnjene, grejali se čipovi kao nenormalni, ljudi su ugradjivali dodatne ventilatore u `u radi sam` varijanti i nadi da će malo `oladiti stanje`, BOŽE ME SAČUVAJ, ploče crkavale od pregrevanja i povlačile i ostale komponente, ... malo dalje u prošlosti tj. prekjuče je MSI bio na lošem glasu sve do pojave novih DDR3 ploča ... a danas eto ASUS ima navodno nizak kvalitet :: :: I šta sada? Da se čovek ratosilja Asus-a koji je navodno pao na kvalitetu i vrati na šporete od Gigabyte, ili kupi MSI, ili okuša sreću sa nekim drugim brendom :: :: :: I još kada mu hardver preporučuje osoba koja u potpisu ima Apple logo, ... jebačina kompletna :: Vremena se menjaju baš kao i firme i njihovi prizvodi. Koliko do juče Asus je bio na vrhu ali su se debelo pokvarili. Danas je čak i MSI boljeg kvaliteta od asusa a tek Gigabyte.... Pogledaj malo po stranim forumima, svi se žale na Asusa i specijalno na njihovu podršku. Kad dobiješ dobar primerak, a to se sve ređe događa, performance su pri vrhu. Ako si ti ostao u srednjem veku slobodno zadrži tvoj govnjavi Asus a ko hoće kvalitet mora da ih zaobilazi. Pošto si tako prepametan idi na nobelovu nagradu pa onda potcenjuj ostale. I DDR2 se pojavile 1995 godine ? Ako pratiš IT samo od 1995 godine onda si recimo za mene mala beba jer ja se bavim kompjuterima od 1978 e godine tako da ti ni taj ˝hakerski˝staž nije baš nešto sa čim bi baš mogao da se dičiš a kamoli da držiš predavanja ostalima.
+1 za sabertooth 990fx r2.0 Ili ti gigabite 990xa-ud3 za te pare vrhunska ploca radi mi komp vec godinu dana sa njom ne gasim kompjuter skoro pa nikad sem za ristrikcije i snimanje novih programa i sl.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.