Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Can AMD`s FX Keep Up With Its Radeon HD 7970?
STRANA 1 OD 1
Sisa Can AMD`s FX Keep Up With Its Radeon HD 7970? 25.01.2013. 16:06 T51487

status: user
broj poruka: 309
http://goo.gl/vqEJL
Necu da kometarisem puno ipak je u pitanju high end masina ali zanimljivo stivo...

AMD Phenom II 955+CM 212plus/ASUS M5A97 Pro/MSI GTX660 TF III/ASUS Xonar DG/PATRIOT 8GB (2x4GB)/SAMSUNG F3 500GB/SEASONIC SS-620GM 620W/Cooler Master Elite 430+Lamptron FC4/DELL UltraSharp U2311H
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed SVE je tu receno. A ja to (u sustini) tvrdim vec nekoliko godina... 25.01.2013. 19:53 #470900

broj poruka: 10998
al` nista ne nauci pacurlija ta, nego sto je i pre znala: ga, ga, ga...

``Our benchmark results have long shown that ATI`s graphics architectures are more dependent on a strong processor than Nvidia`s.``

Rezultati testova vec dugo pokazuju da je arhitektura Dekinih karti (to jest, njihova efikasnost) mnogo ZAVISNIJA od snage CPU-a nego sto je to slucaj sa NV kartama.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
``We were hoping that AMD`s Piledriver update would break that trend, but even a handful of impressive advancements...``

Nadali smo se da ce Piledriver prekinuti ovu ``tradiciju``, ali ni nekolicina impresivnih unapredjenja ...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
To ce reci: mrcine smradne, koje se shlepaju na tudjim ledjima. Gomila upropastenog (uludo potrosenog) silicijuma i plastike, eto sta su Dekine marketinski degenerativno manipulisane ujdurme... Kar(t)e koje su JAAAKO dobre...kada njihov posao radi CPU i procesori koji su JAAAAKO dobri kada ih prodamo pa kupimo Intel-ove...
PhatPhuck @trtoser 25.01.2013. 20:34 #470904

broj poruka: 1886
Tvrdiš ti li tvrdiš, kao ja kad pojedem mnogo kikirikija pa mi isisa vodu iz debelog creva...

Nego reci ti nama - jesi li probao da li može da se žvaće ona žvaka koju Intel stavlja na procesore ne bi li prištedeo?
Ili ta žvaka jedino služi da Intel fanovima SMANJI overklok potencijal - da ne bi SLUČAJNO dobili više za sopstveni uloženi novac - kao što je bilo u slučaju bezbroj AMD Phenom II X2 procesora čiji su vlasnici potpuno BESPLATNO dobijali QUAD CORE procesore - otključavanjem u BIOSima?

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

SkyFire Ono jes` 25.01.2013. 20:38 #470905

broj poruka: 18472
Kad si vec pomenuo..
Interesantno je kako se ovde godinama provlaci kako je nVidia vise procesorski zahtevnija,cak su i meni isprali mozak sa tim kokodakanjem a ono sad ispade drugacije..
Eno decko bas ima problema ,doduse Cross Fire ali mu radi kao da je Single :) ,sad je presao na Ivy Bridge 3770K.

Uvek se znalo zasto se nVidia i Intel sastavljaju,upravo iz razloga jer ta kombinacija najvise pruza i najbolje radi.

JAAAKO dobre karte :

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2264583

P.S.Cinjenica je da je Intel zasrao sa zvakom ,to niko ne spori mada ne greje se svakom Ivy isto ali je i cinjenica da ima osetnog pada temeperature promenom te zvake!

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

tortojed Je li Skye, da mi predlozimo adminu da ovoga preimenuje (rename/remove)? 25.01.2013. 21:43 #470926

broj poruka: 10998
``Fetfak`` da postane ``tvrdokak``. Pa cu ja, za sitne pare da mu prodzaram kanal, da mu lakse izlazi (sta god da mu je uslo)?
A bice da je nesto krupnije od kikirikija gurao, kad mu se toliko zaglavilo... Hmm...kokosov orah?
obradmi Prezvakana tema 26.01.2013. 11:24 #470985

broj poruka: 7721
sve se svodi na famoznih 50-60 fps.Imam utisak daje sada Nvidia manje zavisna od CPU-a po pitanju igrica ,to valjda zavisi od arhikteture GPU-a.Za AMD mi deluje logicno da je zavistan od CPU posto prave heterogene sistemske arhikteture.

Milunka Re: Prezvakana tema 27.01.2013. 05:41 #471188

broj poruka: 1624
Zasto nisi pogledao testove....Ono sto se vidi je Average fps,naravno bf 3 i metro na 3 monitora, su daleko od 50-60 fps...

Ono na sta je bacen akcenat - je frejm po frejm i kasnjenje doticnih. :-D
dakle opet microshutering...

Dzabe 60 fps, ako je latencija velika. Vidljivo ce igra secnuti/zakociti/zalagovati,a pri tom fps ce i dalje da pokazuje savrsenih 60 FPS-a...

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.

:: sve se svodi na famoznih 50-60 fps.Imam utisak daje sada Nvidia manje zavisna od CPU-a po pitanju igrica ,to valjda zavisi od arhikteture GPU-a.Za AMD mi deluje logicno da je zavistan od CPU posto prave heterogene sistemske arhikteture
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Re: Re: Prezvakana tema 27.01.2013. 09:38 #471195

broj poruka: 7721
O cemu ti pricas .igraju ljudi Skyrim sa Radeon 7770 ,Test naginje ka Intelu ,posto Skyrim
igra koja naginje ka Intelu i upotrebljava samo 2 jezgra.Gde je test Crysis 2 i ostalih igrica.

fx-8350 cpu + HD 7770 Skyrim 45-60 fps na 7770
http://www.youtube.com/watch?v=2S0GfEmFRI0

:: Zasto nisi pogledao testove....Ono sto se vidi je Average fps,naravno bf 3 i metro na 3 monitora, su daleko od 50-60 fps..
:: Ono na sta je bacen akcenat - je frejm po frejm i kasnjenje doticnih. :-
:: dakle opet microshutering..
:: Dzabe 60 fps, ako je latencija velika. Vidljivo ce igra secnuti/zakociti/zalagovati,a pri tom fps ce i dalje da pokazuje savrsenih 60 FPS-a..
:: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135
:: :: sve se svodi na famoznih 50-60 fps.Imam utisak daje sada Nvidia manje zavisna od CPU-a po pitanju igrica ,to valjda zavisi od arhikteture GPU-a.Za AMD mi deluje logicno da je zavistan od CPU posto prave heterogene sistemske arhikteture
:: ::
Milunka Re: Re: Re: Prezvakana tema 28.01.2013. 11:36 #471535

broj poruka: 1624
Pa vidis valjda da i intel nije zlatno jaje...
Negde ima razlike vece , a negde i manje, ali oba imaju problema to se vidi....

Ovde smo da kritikujemo hardver i softver...Ovde je u pitanju high segment hardvera, ali dzabe hardver kad softver nemoze da isprati ... 3 monitora su buducnost, i u tom pravcu treba gledati... Ocigledno sada 1 solidan CPU, i najjaci gpu - dakle bilo amd bilo nvidija, su dovoljan i logican izbor da se covek igra na 3x 1080p. bukvalno ovde imamo 2 naslova koji jedu fps i na 1 monitoru, tako da su po meni i nebitni. AJ mozda BF 3 multiplayer,al zaista za metro me boli cosak... Ostale igre rade fenomenalno i sa jednom 7970 i i7 3770 k i fx 8350...

Da se vrnem tvom linku...
Lik na pocetku snimka ima ~30 FPS na 7770 kad igra na jednom monitoru,sta mislis i koliko bi bilo da je u pitanju 3 monitora ?... Pritom koja je svrha dati pare na najjaci AMD cpu, i onda kupis 7770. da je fx 6300, + 7850,tu je vec velika razlika...Cak tu i mozes da nakacis 3 monitora i da se poigras, i trenutno je to neki best buy .

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.

:: O cemu ti pricas .igraju ljudi Skyrim sa Radeon 7770 ,Test naginje ka Intelu ,posto Skyrim
:: igra koja naginje ka Intelu i upotrebljava samo 2 jezgra.Gde je test Crysis 2 i ostalih igrica
:: fx-8350 cpu + HD 7770 Skyrim 45-60 fps na 777
:: http://www.youtube.com/watch?v=2S0GfEmFRI
:: :: Zasto nisi pogledao testove....Ono sto se vidi je Average fps,naravno bf 3 i metro na 3 monitora, su daleko od 50-60 fps..
:: :: Ono na sta je bacen akcenat - je frejm po frejm i kasnjenje doticnih. :-
:: :: dakle opet microshutering..
:: :: Dzabe 60 fps, ako je latencija velika. Vidljivo ce igra secnuti/zakociti/zalagovati,a pri tom fps ce i dalje da pokazuje savrsenih 60 FPS-a..
:: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135
:: :: :: sve se svodi na famoznih 50-60 fps.Imam utisak daje sada Nvidia manje zavisna od CPU-a po pitanju igrica ,to valjda zavisi od arhikteture GPU-a.Za AMD mi deluje logicno da je zavistan od CPU posto prave heterogene sistemske arhikteture
:: :: ::
:: :: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs