sklopio ja konfu van kucista na jednom stocetu i pokrenu usao u bios malo prosetao i ugaiso,kasnije u toku dana istu tu konfu sam spakovao u jedno kuciste i kad sam pokusao da pokrenem ,komp nije bacao sliku na monitoru,promeni graficku isto... doduse osetila se malo jaca temp negde unutar kompa.pipnem napajanje i cpu oni hladni kao spricer i onda kad sam pipnuo maticnu umalo ni se prst nije zalepio za nju :D Da li to predstavlja kraj maticne ili... ima li tu spasa,usput maticna je ASUS m2n-e sli .Ima jedan blago nadut kondezator mada mi ne lici na problme. Pomagajte :)
to je uglavnom northbridge. Čim se on greje ploča je zrela za bacanje. Imao sam neku MSI ploču i čim se malo zagreje kompjuter se bukvalno smrzne, ne pomaže ništa, miš i tastatura ne reaguju. Jedino rešenje je bilo da se stavi aktivno hlađenje. Tu bi otišlo još minimum 500 dinara i ko zna koliko dugo bi to ustvari i trajalo.
Da bi bio siguran da li je ovo što sam naveo u pitanju, pipni onaj veliki hladnjak koji se nalazi između ona dva PCI-express slota. Ako je to onda je bolje zameni.
upalis mozda je nisi dobro stavio u kuciste pa dodiruje neki vod ili nesto slicno..Svi mi ovdje mozemo da lupetamo kad je u pitanju maticna ploca, moze da bude 1000 problema vezano za ploce
AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V8 Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR3 ASUS Sabertooth 990FX R2.0 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 Cooler Master GX 550
Da dodiruje nesto i pravi kratki spoj ne bi se ni upalila.Ne dodiruje trafo stanicu pa da se greje.Jednostavno je na ivici pa sada u kucistu se losije hladi i to je to.
Intel i5 2400 Gigabyte z68p ds3 Msi Gtx 560ti Hawk 16gb ddr3 Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata3 Lc Power proline 500w Logitech g 105 + g 500 Dell U2312HM Aerocool Strike X ML 10.8.2
:: upalis mozda je nisi dobro stavio u kuciste pa dodiruje neki vod ili nesto slicno..Svi mi ovdje mozemo da lupetamo kad je u pitanju maticna ploca, moze da bude 1000 problema vezano za ploc :: :: AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V :: Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLU :: KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR :: ASUS Sabertooth 990FX R2. :: 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID :: Cooler Master GX 55 :: ::
Imam istu plocu i kod mene je mlaka. Ne greje se ni naponska ni chipset. Trenutno je neki athlon x2 4450e @2.8Ghz. Gde se nalazi taj naduveni kond? Pokusaj i bez graficke, nabodi neku drugu ili probaj sa nekom PCI i vidi da li se greje.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Kolega, ako si obratio paznju, covek ima nForce plocu, sto znaci da nema severnog mosta, vec samo jedan MCP cip. I bas taj cip je glavni uzrok vecine problema na nForce plocama. Greje se ko lud, a vecina proizvodjaca ploca se nije potrudila da odradi hladjenje kako treba.
:: Kolega, ako si obratio paznju, covek ima nForce plocu, sto znaci da nema severnog mosta, vec samo jedan MCP cip. I bas taj cip je glavni uzrok vecine problema na nForce plocama. Greje se ko lud, a vecina proizvodjaca ploca se nije potrudila da odradi hladjenje kako treba :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.