Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Intel ukida proizvodnju ploca nakon Haswella
STRANA 1 OD 1
acosuper Intel ukida proizvodnju ploca nakon Haswella 23.01.2013. 11:37 T51450

status: user
broj poruka: 1207
Ljudi sta vi mislite da li ce ista biti od toga ? Ili je to cisto lupetanje medija ?

http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/kraj_jedne_ere_intel_prekida_proizvodnju_matichnih_plocha_nakon_haswella

AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V8
Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS
KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR3
ASUS Sabertooth 990FX R2.0
2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0
Cooler Master GX 550
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Pa, nista senzacionalno - meni, hajde da priznam, donekle i smeta to sto 23.01.2013. 11:49 #470251

broj poruka: 10998
Intel pravi (``svoje``) ploce. Zasto bi to radili Intel i/ili AMD? Zasto bi se, uz sve svoje visokotehnoloske ujdurmacije bavili i ``stancovanjem`` pertinaksa/vitroplasta? Njihovo je da naprave procesore i chipset-ove koji ce te procesore podrzavati. Zbog kojeg drugog razloga i postoje ``srafcigerasi`` kao Asus, Gigabyte, MSI...?
Ja licno nikada nisam imao plocu koju je proizveo Intel, nikada nisam cuo da su te ploce narocito hvaljene niti sam ih ikada ikome preporucio...

Evo komentara Hilberta Hagedoorna (Guru3D):

http://goo.gl/GuX87

``IMHO there never was a need for Intel to build motherboards anyway. This likely is a good thing for the Taiwanese motherboard manufacturers, as they have one competitor less.``
Dexter013 @acosuper 23.01.2013. 11:55 #470257

broj poruka: 17093
I da bude
i da ne bude
mislim da se nece odraziti na kvalitet ili za nas najbitnije, cenu.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
CpuCooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
Mis:Mx 518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Re: @acosuper 23.01.2013. 17:24 #470392

broj poruka: 6645
Branimir Johnny Štulić:
Ljudi postaju kao kokoši. Slabo vide i loše pamte.

Upravo je proizvodnja čipsetova i ploča bila jedan od razloga nerazumno čestog menjaja procesorskih podnožja i svega ostalog čiji je cilj skoro jedino bio - primoravanje na kupovinu u paketu svega, tj. onemogućavanje jeftinog upgrade-a.
Tržište se smanjilo i ni Intel više nema uslova za oholost (i tržišnu bahatost ili glupost kako hoćete).
A ne bi se složio ni sa Tortojedom oko ploča... Intel ploče, naravno, nisu nikada bile čuvene po overkloku ili nekim preseravanjima - ali, recimo, skoro sve Abit ploče su pocrkale do sada, a Intelove, čekaju šleper mermera da ih izgazi.
Nema zeze sa kompatibilnošću, jeste kvarno od njih što nikada nisu SVE detalje otkrili ili prilagodili i za druge, već samo za sebe... ali... inače, te `Intel` ploče su - Foxconn, sa najgorim mogućim uslovima za proizvodnju. Po žute radnike.

Budale računaju na sreću.

:: I da bude
:: i da ne bude
:: mislim da se nece odraziti na kvalitet ili za nas najbitnije, cenu
::
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: CpuCooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mis:Mx 51
:: Dell 22
tortojed @Pisko: nisi u pravu. Razlog tome je verovatno tvoje slabo 23.01.2013. 20:23 #470448

broj poruka: 10998
poznavanje ``prakticne elektronike`` (a ako ti to nije struka, onda ti ne treba ni zameriti). Problem je, mali ali - problem, sto volis da se trpas u svaku temu laskajuci sebi da si u stanju da kazes ponesto po svakom pitanju umesto da precutis i otrpis tamo gde NISI kompetentan).
Naime, vec na prvi pogled se vidi da gotovo svi Intel-ovi modeli, cak i ovi iz Ivy Bridge ere sadrze, po zlu cuvene aluminijumske elektrolitske kondenzatore (tek manji procenat cine cvrsti polimeri, tantalski k. itd.). Malo detaljnijim pregledom (izvedenim od strane iskusnog elektronicara) utvrdice se kako ni ``layout`` nije bas najlogicnije dizajniran - ima mnogo praznih povrsina s jedne strane, dok su na drugoj, tu i tamo, nacickane (previse blizu jedna drugoj) pasivne i aktivne komponente sa sve konektorima i plasticnim delovima (slotovi itd.).
To je ono sto bih mogao da kazem povodom tvoje tvrdnje o ``kamionu mermera``.

Drugo: sasvim SIGURNO Intel-ova zarada na maticnim plocama ne moze da priviri njegovoj zaradi od chipset-ova i procesora - u odnosu na tu lovu, ono sto su zaradjivali na plocama je kap u moru.

Evo jedne ``tipicne`` Intel-ove ploce, koja ce verno ilustrovati ono sto sam napisao (prvi model na koji sam ``naleteo`` - nisam birao plocu koja bi ``potrefila`` moje tvrdnje):

http://goo.gl/I85iF

-cvrsti polimerski kondovi SAMO u sekciji napajanja CPU-a
-hladnjaci northbbridge-a i southbbridge-a kao iz doba ``Pentium2``
-nedoradjen layout

...zatim pogledati kako to MOZE da bude izvedeno kada to urade SPECIJALCI (srafencigojneren)...
SkyFire ... 23.01.2013. 21:08 #470461

broj poruka: 18472
Koliko ja znam intelove ploce i nisu bile Bog zna sta bar u ovo poslednje vreme a mene nesto to nije nikad ni privlacilo..Uvek je tu Asus tata i mama za sve ,za Intel me bas zabole vaska .
Doduse znam mnoge koji su se lozili i loze na Intel ploce kao ne znam na kakvu ekskluzivu,samo zato sto je INTEL!

Ako se povlaci i treba,nek prepuste to da rade bolji i uspesniji a nek se Intel drzi onog u cemu je najbolji chipset/procesori ..The End..

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

imarkovic >> 23.01.2013. 21:11 #470462

broj poruka: 18999
ne znam da li se ovo odnosi na desktop ploce ili na SVU proizvodnju ploca, jer intel ploce za desktop uopste nisu nesto napredovale, izgleda da ih to ne zanima, ali gotovo da svi serveri za intel procesore su bazirani na intel plocama, i to samo i iskljucivo intel, tako da mi je ovo stopiranje proizvodnje logicno samo za desktop platformu.

obradmi Nista specificno 23.01.2013. 21:45 #470477

broj poruka: 7721
ukidaju nepotreban trosak.Asus je uvek pravio bolje ploce od njih.Vise su te ploce bile za
trziste servera gde opet ima jakih igraca tako da stvarno nepotreban trosak.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs