Burazer bi da uzme novu mašinu, tačnije ploču procesor i ram, ali je uzak budžet. Treba mu za osnovne potrebe i gaming. Iako sam čuo da su Pentiumi ok za gaming, hteo sam da čujem mišljenja za quad Athlona Piledriver.
Budžet je okvirno 120 kad sračunam prodaju njegovih komponenti.
Ono što sam sastavio je ovako, pa mi čisto bacite neki komentar ili savetujte nešto drugo:
Intel: Intel Pentium G680, dualcore 3Ghz.................................... 55 MSI H61M-P31.............................................................37 Kingston 2x4GB DDR3 1600 HyperX Blu (ili jedan stick od 8)........35
AMD: AMD Athlon X4 740, quadcore, 3.2Ghz................................61 ASROCK FM2A55M-DGS ili GIGABYTE GA-F2A55M-DS2.............50 ili MSI FM2-A55M-E33....................................................44 Kingston 2x4GB DDR3 1600 HyperX Blu (ili jedan stick od 8)........35
AMD je malo skuplji, pa me zanima da li i vredi toliko više... __________________ Scourge of PCBerza
Kao sto ti cesto kazes nek doda jos malo i nek uzme i5 2500k i neku z77 plocu da ima nesto ko covek, nije neka doplata.
Inace ja bi AM3+ soket (moze lep upgrade kasnije) http://goo.gl/zZoHu Bilo koji AII x4 ili x3 http://goo.gl/wTb2K 4 gb rama bilo kog rama i sve ostale pare na grafiku
Taj Athlon II x4 je otprilike tu negde kao Deneb, tako da, definitivno je bolji od tog Pentiuma.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Burazer bi da uzme novu mašinu, tačnije ploču procesor i ram, ali je uzak budžet. Treba mu za osnovne potrebe i gaming. Iako sam čuo da su Pentiumi ok za gaming, hteo sam da čujem mišljenja za quad Athlona Piledriver :: :: Budžet je okvirno 120 kad sračunam prodaju njegovih komponenti :: :: Ono što sam sastavio je ovako, pa mi čisto bacite neki komentar ili savetujte nešto drugo :: :: Intel: :: Intel Pentium G680, dualcore 3Ghz.................................... 5 :: MSI H61M-P31.............................................................3 :: Kingston 2x4GB DDR3 1600 HyperX Blu (ili jedan stick od 8)........3 :: :: AMD: :: AMD Athlon X4 740, quadcore, 3.2Ghz................................61 :: ASROCK FM2A55M-DGS ili GIGABYTE GA-F2A55M-DS2.............5 :: ili MSI FM2-A55M-E33....................................................4 :: Kingston 2x4GB DDR3 1600 HyperX Blu (ili jedan stick od 8)........3 :: :: AMD je malo skuplji, pa me zanima da li i vredi toliko više.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza
Dex, ta ploča izgleda mnogo bolje nego sve ove navedene. Ali ne znam kako zamišljaš da uzme AM3 ploču, procesor i memoriju i da mu ostane za grafiku? Hoće 8GB rama. Već sam rekao da je 120 evra okvirno budžet. Ako je ploča 50 evra i ram 35, ostaje 50 okvirno za proc. Koji proc mu valja za te pare? Athlon II X3 455? __________________ Scourge of PCBerza
Koliko sam ja skapirao ti si rekao 120e i vidim sta si napisao za 120e da razmatras cpu+ploca+ram
nigde nisam video budzet za graficku... (koliki je?)
Inace taj x3 moze da isprati jako fine graficke bez problema, ako su mi igre presudne nek pristedi na procesoru malo, lako ga kasnije uvalja i doda za pII x4/6 ili FX 4300/fx6300
Brate jel ti mene zajebavaš? :D Sam si rekao da uzme tipa onu am3 ploču, 4GB i ostalo na grafiku. Zato ti i rekoh koja grafika sad. :D
Bolje mu je možda AM3 ploču i taj X3 barem kasnije može da uvali tačno 4300 ili slično. Možda čak i da ne baca pare dual X2 neki privremeno? AMD Athlon II X2 270 na 3.4Ghz za 40e? __________________ Scourge of PCBerza
onda nek uzme intel varijantu da bi posle ubo`o i5 2400 pa navise. Sve zavisi kakav priliv kesa covek ima, A da sa ovog Athloa prelazi na fx x4 je bez veze...
Sa atlona x3 na fx x4 vishera fx 4300 je fin upgrade.
Atlon je los overkloker dok je fx 4300 odlican, +L3 kesh
Sto se tice igara jos jedno jezgro vise, to znaci dosta a tek kad ga odvrne jos recimo 700mhz preko ce da znaci u svim igrama gde je imao u startu hendikep zbog jednog jezgra manje + dosta manjeg radnog takta.
@Daum ta ploca koju sam ti predlozio je AM3+, ne am3 gura cpu od 140w, moze solidan srednji oc da se odradi. rama moze 16 gb na 2000mhz itd. Dunja moja je ima sa AMD 6870 i AII x4 640 oc +500mhz nikakvi problemi.
Napisao sam već, hoće 8GB rama, malo mu je 4GB koje sad ima. Za kartu ne znam, to neće sad menjati, možda u skorije vreme, trenutno ima Asus 9800GT Glaciator 512MB.
Nije neki trošadžija na komponente, jednostavno nema potrebu, zato ne znam da li Intel da uzima, skuplja mu je solucija. __________________ Scourge of PCBerza
Kakav crni intel za te pare, vidim ima grafiku od pre hrista, nije zahtevan korisnik sluzice ga fino taj atlon II x3, garant nece hteti da daje 200e na i5 kasnije.
A za ram nek doplati jos 2 000 din , dakle sjebali smo budzet za samo 15e.
Uzimaće grafičku kad tad čim bude imao novca ali verovatno će oko 100 da daje, ne verujem da će više. Sad samo da vidim njegove planove, ako će da uzima quad tokom godine da ne baca na taj X3 pa da uzme onaj X2, mada verovatno mu je bolje odmah da uzme X3 jer će moći da odloži duže kupovinu novog procesora. __________________ Scourge of PCBerza
Jel ce da radi posle upgrade? Ako hoce uzima sad nesto cisto da mu zavrsi posao, ako ne uzima max sto moze sad a to je Athlon x4 (ako ne razmatrate polovno). Buldozer je slabiji per core od Deneba, tako da sa x3 Deneba prelazi x4 Buldozera nema smisla da nema vise gde. Da je fx x6 pa ajde...
Nema neke velike potrebe za quadom, preneo sam mu ovo sve pa će da odluči za procesor ali definitivno ide na AMD. Samo da vidim njegove potrebe pa da odluči hoće X2 ili 20 evra skuplji X3.
Inače jel ima neko ideju koliko može da dobije za Asus P5QL i Kingston 2x2GB DDR2 800mhz? __________________ Scourge of PCBerza
Ako ides na AMD idi na triple Core ili eventualno ovaj iz konfiguracije koju si ostavio u prvom postu. Memoriju sastavi iz dva stapa da bi mogla da radi u dual rezimu!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Novo je novo, ... i to x3, ako kasnije hoće da uglavi nešto jače, može da oseti upgrade kod punokrvnog procesora. Ako neće sigurno kasnije da menja CPU, onda AthIIx4 u startu, razlika je realno vrlo, vrlo mala a na mnogim mestima je i nema u odnosu na isto klokovani PhII x4. I, dual channel kad se već kupuje, nije neki dobitak, ali jeste. Za kasniju grafiku cene do 100€, recimo da će to tada biti 7770 ili 6870 ili nešto slično, x3 i dalje radi posao, ne mora da ga menja, ne važi samo za 6850, ali to zavisi i od igara. Odnosno, da bude svestan da će manje-više biti upućen da ide na AMD grafulju u kombinaciji sa slabijim procesorom, a vidim da ima sada nvidiju...
Ne znam da li može da se proteže za X4 Athlon koji nije FM2 socket, jer ne znam ni da li mu je bitno toliko sad da odmah uzme quad. Što se tiče grafike nije mu bitno nvidia/ati, tad kad je kupovao kartu kupio je 9800GT nov u radnji za 130 evra jer je bio best buy, tako da ne smeta polovan 6870. __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.