Juce uzeh AsRock X58 Extreme 3, Xeon, i 6gb rama u tripple channel. Instalirana sva trio modula (kako proizvodjac nalaze, u slotovima A1, B1 i C1)
BIOS vidi svega 4gb, (B1 i C1) windows takodje 4gb, kao i task manager. Jedino CPU Z vidi 6gb u tripple channel, ali definitvno nema 6gb, jer vidim po zauzecu. Sto je najcudnije, BIOS vidi 2X2gb u tripple channel!!!!! WTF Evo i screenova: ( na drugom screenu je primer sa 8gb rama a ne sa 6, ali i dalje vidljivo samo 4 osim u cpuz gde vidi svih 8, ali kako sto rekoh sigurno nema 8 jer vidim po zauzecu) http://www.dodaj.rs/?3v/3p/xjZWo8A/sam1181.jpg
Svaka ploca ima neku funkciju kojom rade vise od 4 gb memorije...I funkciju kojom ti ploca vidi samo 4 gb...
Kod mene u biosu ima memory remmaping tako nesto, gde kad ukljucis, vidi vise od 4 gb, ako je disable,onda vidi samo 4gb...
Tako jednom kad sam iskljucio isto tako komp vidi samo 4gb, a imam 2 stapa po 4gb...
PRobaj ,prelistaj podesavanja u biosu, sigurno ima nesto za memoriju..
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
:: Juce uzeh AsRock X58 Extreme 3, Xeon, i 6gb rama u tripple channel :: Instalirana sva trio modula (kako proizvodjac nalaze, u slotovima A1, B1 i C1 :: :: BIOS vidi svega 4gb, (B1 i C1 :: windows takodje 4gb, kao i task manager :: Jedino CPU Z vidi 6gb u tripple channel, ali definitvno nema 6gb, jer vidim po zauzecu :: Sto je najcudnije, BIOS vidi 2X2gb u tripple channel!!!!! WT :: Evo i screenova: ( na drugom screenu je primer sa 8gb rama a ne sa 6, ali i dalje vidljivo samo 4 osim u cpuz gde vidi svih 8, ali kako sto rekoh sigurno nema 8 jer vidim po zauzecu :: http://www.dodaj.rs/?3v/3p/xjZWo8A/sam1181.jp :: :: http://www.dodaj.rs/?29/pX/fTkOt0U/x58.jp :: :: Hval :: :: Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
@ Srdjanc ma BIOS je najnoviji:) @ Milunka i neXus ok probacu remapping kad dodjem kuci pa javljam. Hvala na predlozima. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
Desava se da se sistemska memorija iz nekog razloga pokolje s grafikom. Takodje, promeni i raspored stapova. Pri instalaciji, ubadaj 1 po jedan stap pa restart i prati sta se desava. pre toga moze reset biosa.
Svakako, samo da prvo on proveri memory remmaping... Ako mu je to iskljuceno, ni bios ne prikazuje onda vise od 4gb memorije, i mozes dubiti na glavi, nista ne pomaze.
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
:: :: Desava se da se sistemska memorija iz nekog razloga pokolje s grafikom. Takodje, promeni i raspored stapova. Pri instalaciji, ubadaj 1 po jedan stap pa restart i prati sta se desava. pre toga moze reset biosa :: ::
Koja ti je konfiguracija slotova za dual channel? Ako si išao po uputstvu, onda si stavio u drugi i četvrti slot(posmatrano od cpu-a), dok si za triple morao da staviš u drugi, četvrti i šesti. Ovo upućuje da ti je drugi slot(A1) negde gubi kontakt, pa samo inicijalizuje, ali ne i čita memoriju, odnosno da je pokvaren.
Ma sve po uputstvu, postavljeno bas kako treba. @ Daum toliko zaludan bas i nisam.)
Ne mogu da nadjem memory remapping opciju pa to ti je, pod Advanced>Chipset je nema. Procesljacu jos malo. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: Koja ti je konfiguracija slotova za dual channel? Ako si išao po uputstvu, onda si stavio u drugi i četvrti slot(posmatrano od cpu-a), dok si za triple morao da staviš u drugi, četvrti i šesti. Ovo upućuje da ti je drugi slot(A1) negde gubi kontakt, pa samo inicijalizuje, ali ne i čita memoriju, odnosno da je pokvaren :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ :: ::
Popunio sam svih 6 slotova, tj. ubacio sam 12gb rama. sada komp vidi samo 8. u BIOSu isto pise 8gb rama, i lepo pokazuje da su prva dva slota prazna, ali da je i dalje tripple channel!!! U Winu isto 8gb, takodje i u precosses, jedino cpuz i dalje vidi 12.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.