Sve u svemu dobar video, velika manjina igra strategije bez obzira sto su cpu zahtevne.
Poenta je da za jako male pare uzmes vishera cpu i odlicnu plocu za AMD, Dok je kod intela to dosta dosta skuplje a jako malo je bolje a kao sto vidimo cak i slabije ponekad od AMD-a (od onoga sto dobijes za taj ulozeni novac)
Zato uvek uzimam ono sto daje vise za trenutnu moju kolicinu novca nebitno da li je amd nvidja intel...
intel nema sta da trazi u procesorima do 150e, jer cpu od 100e odlicno radi posao i ima samo 4-5 frejmova manje od nekog besnog i7 akoje grafika besna (govorim o 60 fps, preko toga me ne zanima)
Tako sam i ja mislio kad sam imao amd-a, ali sam se posle uvek vraćao intelu i nekajem se :b mada ... stvar je uglavnom vezana za količinu jevreja u džepu
eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski
Svako nek kupuje sta hoce za svoj novac, meni jednostavno se ne daje 100e za plocu i 200e za procesor samo da bi imao 4/5 frejmova vise, ako me kapiras.
Za bilo kakav profi rad, naravno visa klasa intela i7, za sve ostalo bilo koja vishera x4 x6, je i vise nego dovoljna.
Ok, jedino mi nikako nije išla kombinacija cpu amd+vga nvidia, uvek su teško amd procesori izvlačili maximum iz geforce grafičkih, ali možda su se vremena promenila, reci mi kako ti šljaka ta 670-ka sa ovim fx-om što si skoro pazario ? evo još jedan bench koga zanima http://goo.gl/JH4FZ
eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski
Neka ubaci 660-ti ili neku jaču zverku pa nek potera ponovo i naravno još neke druge igre pa da vidimo, nek bude ubedljivo, što jes, jes. može i u 640x480 rezoluciji
Ja gledam cenu i koliko dobijem za te pare, e sad, koliko jezgra, core per core, bla bla ne zanima me, vec samo kako mi radi. Da li to pstize sa 8 jezgara e nesto duplo sku.lje sa samo 4 nije ni bitno ja dajem pare a kojim principom ce da radi nije bitno, barem meni.
@rasa007 Inace fx 6300 na 4 ghz jedina igra koja je preko 80% opteretila kartu je far cry 3, gde gpu usage ide od 85 do 90% a cpu usage BAS SVIH 6 jezgara na oko 85%
Dakle verujem da fx 6300 na 4 ghz moze da izvuce maximum iz gtx 670 koja kosta 45 000 din.
Ne treba intel od 20 000 i ploca za njega od 10 000 za jake karte, to je moja poenta.
A sem igara, za moj posao, ovaj cpu mi je i vise nego dovoljan.
:: Ja gledam cenu i koliko dobijem za te pare, e sad, :: koliko jezgra, core per core, bla bla ne zanima me, vec samo kako mi radi :: Da li to pstize sa 8 jezgara e nesto duplo sku.lje sa samo 4 nije ni bitno ja dajem pare a kojim principom ce da radi nije bitno, barem meni :: :: @rasa00 :: Inace fx 6300 na 4 ghz jedina igra koja je preko 80% opteretila kartu :: je far cry 3, gde gpu usage ide od 85 do 90% :: a cpu usage BAS SVIH 6 jezgara na oko 85 :: :: Dakle verujem da fx 6300 na 4 ghz :: moze da izvuce maximum iz gtx 670 koja kosta 45 000 din :: :: Ne treba intel od 20 000 i ploca za njega od 10 000 za jake karte, to je moja poenta :: :: A sem igara, za moj posao, ovaj cpu mi je i vise nego dovoljan :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 ::
U većini slučajeva za Gaming je bacanje para kupovina i7 3770K. A i za neki profi rad ti treba što više jezgara, tako da i ta priča ne pije vodu previše. Što se tiče upotrebe jezgara u igrama, pa retko koja igra koristi više od 4 jezgra. Ako na FX6300 imaš zauzeće od 75-80% , ta igra koristi najviše 4 jezgra + ostatak za servise i OS. Ipak, sve više je igara koje koriste veći broj jezgara,kao npr. BF3 multiplayer, pa ne bi čudilo u budućnosti da FX8 serija da bude dominantna za gaming. S` druge strane i5 3570K je skoro pa idealan gaming CPU, skuplji je od najskupljeg FX-a, ali za tu razliku u ceni ne zahteva vrhunsko hlađenje i napajanje, jer mu je disipacija ipak znatno niža, pa u zbiru na kraju ispadne isto. Za Visheru sa 8 jezgara, klokovanu treba odlična ploča, barem Gigabyte 990FXA-UD5 ili Asus Sabertooth, napajanje od bar 650W i kvalitetan hladnjak.
Covek je lepo rekao da je namerno promenio bateriju testova da bi video rezultate i u drugim igrama. Ne znam sta se izlupetao... Niko ne spori da su generalno intelovi procesori bolji ali evo vidi se da i Fx nije za bacanje i da cak prestize. Jos kad su radjeni prvi testovi, videlo se da DX 11 naslovi bolje leze Buldozeru a posle ovih revizija i zateanja rezultati mogu da budu samo bolji Evo vam za SC II http://goo.gl/65Sts Ono sto je meni interesantno jeste da je fx bolji u Crysis Warheadu koji koristi samo 2 jezgra, sto mu dodje da su vazne samo per core performanse, gde bi terbalo da je fx losiji... Ne verujem da je fake-ovao testove, ti ljudi se sa tim ne zezaju, a dosad uopste nisam cuo od njega da je bilo kad preporucio Fx cpu...
@Dexteru Za pristojnu Intelovu plocu terba ti 150-160 evra, a ne 100...
Svih 6 jezgara rade sa 80% U ostalim igrama 2 ili ne rade uopste (neaktivna) ili rade svih 6 sa recimo 40%
fc3 je odlicno optimizovana igra za vise od 4 jezgra. To sam hteo da kazem. Na fx x4 ili pIIx4 bilo bi sranja jer bi sva 4 jezgra bila zakucana na 100%.
Ipak je fx 6300 najjaci i najskuplji amd-ov procesor koji bih kupio.Sve jace pored 3570K nema sta da trazi.
I Misko ne bih se slozio da za pristojnu intel plocu treba da ti 150e. Za oko 100e ima recimo MSi Z77A-G45,Asrock Z77 pro 4 i Asus P8Z77-V LX. Eto te 3 npr.
Ploce od 150e pa na gore su vec odlicne.
E sad zavisi kako ko gleda :)
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Tako je Djole, slazem druze..Sve si izrekao kao Njegos. Sto bi Cola rekao . `Ja tu nebi nista dir`O `
A sto se tice testova,pa videli smo ih odavno,mrzi me da kacim,AMD (Vishera) se nazalost bas i pokazao kao los Gaming CPU ali eto nadajmo se da ce novije revizije (posto se prica da ce biti) poboljsati situaciju.
`Ajmo jedna podrska za AMD da se malo probudi,CPU odsek da zivne..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Gledaš ukupno zauzeće procesora, jer OS raspodeljuje prema prioritetu PID procesorsko vreme jezgrima, pa to vidiš kao šetanje sa jednog na drugo jezgro. 80% od 6 jezgara je u proseku oko 4.8 uposlenih jezgara. Ipak neka mogu da budu neaktivna skroz, a druga da budu 100%, tako da se gleda koliko % je zauzeće, što i vidiš u Task Manageru.
:: Svih 6 jezgara rade sa 80 :: U ostalim igrama 2 ili ne rade uopste (neaktivna :: ili rade svih 6 sa recimo 40 :: :: fc3 je odlicno optimizovana igra za vise od 4 jezgra. To sam hteo da kazem :: Na fx x4 ili pIIx4 bilo bi sranja jer bi sva 4 jezgra bila zakucana na 100% :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 :: ::
Hehe.Nije valjda? Znaci moracu da menjam ovaj moj 3930K za Visheru?
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Ja sam to odavno rekao ,nego AMD ima jos jednu prednost ,cini mi se da se bolje nos :: sa krekovanim verzijama Windows-a od Intela,imam takav utisak :: :: :: :: fx6300 je najbolja kupovina po meni , naravno ako imas vise para ides na i5 3570k i to je to :: ::
:: Hehe.Nije valjda? :: Znaci moracu da menjam ovaj moj 3930K za Visheru? :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Ja sam to odavno rekao ,nego AMD ima jos jednu prednost ,cini mi se da se bolje nos :: :: sa krekovanim verzijama Windows-a od Intela,imam takav utisak :: :: :: :: :: :: :: fx6300 je najbolja kupovina po meni , naravno ako imas vise para ides na i5 3570k i to je to :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.