Pitam se sta bih dobio da predjem sa 212+ na neko H50/60? Tisinu? Bolje temperature? Ili samo fensericu? I gde ima kod nas vodeno, ali neka budget varijanta? Ili kupovina svake stavke ponaosob, radijator, pumpa, blokovi...
Ne isplati se ulaganje u pravi vodeni sestem. Kad krenes sa stavkama a da to bude u kvalitetu za cas nakucas 200 eur dok se okrenes . Prebrojis se,ok,vidis fali ovo,ono,ode jos 50 eur,taman mislis da si zavrsio ti stigao do 3 glave.. :)
Bolje je za sad ulagati u konfiguraciju a kasnije odvajati `visak` pa skupljati za pravo vodeno koje ce da te sluzi godinama!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Eto da si nas dvojica slažemo... suština je da je trka u Megahurtzima prestala davno, taman kada su se zahuktavala vodena hlađenja. I ja sam svojevremeno počeo da razmatram kao sledeću kupovinu, ali je to, srećom, prestalo, i to zahvaljujući AMD-eki ali i Intelu, on je posle Prskotine još i više od AMD-a snižavao disipaciju i potrošnju, iako su performanse cpu-a rasle. Tako je i sa grafama, pogledaj i nvidiju koja se nakon 480/470 snašla bolje, ATI nešto ranije nakon rerna modela, tako da ja mislim da vodenjak neće pući u našim kućištima još dugo, dugo. I ono što Sky kaže a ja da objasnim: da bi vodeno hlađenje STVARNO bilo bolje od vazdušnog, a ne GORE, onda treba pući sumu koju je pomenuo, ako je i tada sve potaman, plus dovijanje i akrobatiku sa montiranjem.... To je, jednostavno, neisplativo, odnosno, te pare je bolje uložiti u najskuplji cpu jer je već na max. kloku generacije, i dovoljno mu je samo dobro vazdušno hlađenje, i pametno odabrana vga tu negde iz vrha performansi, ali svakako iz vrha rešenja za hlađenje, i na konju si. Dobićeš najverovanije isto što i sa vodom, a bez overkloka.
Budale računaju na sreću.
:: Ne isplati se ulaganje u pravi vodeni sestem :: Kad krenes sa stavkama a da to bude u kvalitetu za cas nakucas 200 eur dok se okrenes :: Prebrojis se,ok,vidis fali ovo,ono,ode jos 50 eur,taman mislis da si zavrsio ti stigao do 3 glave.. : :: :: Bolje je za sad ulagati u konfiguraciju a kasnije odvajati `visak` pa skupljati za pravo vodeno koje ce da te sluzi godinama :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
ja zaista ne znam sta ce nekom vodeno hladnjenje ko npr. ne klokuje do 40% plocu, procesor, memoriju, graficku iitd.. pritom uslov da te komponente budu vec vrhunske i bez toga.. ako imas kvalitetnu plocu ona se sama hladi vrhunskim hladnjacima.. ako imas tower 212push(and)pull, on hladi za sitne pare.. ako imas graficku sa aftermarket kulerom, cemu onda to sve.. plus, podrazumeva se da kupujes jednom vodeno hladnjenje, da ga koristis i u buducnosti.. za sledecu arhitekturu treba da smisljas kako ces da napravis bracket za nove socket-e za vodeno koje te je pritom kostalo ko svetog petra kajgana.. s druge strane ne moras da kupujes nista sem eventualno bracketa za tvoj tower kuler.. ili jednostavno nov kuler.. ja razumem da je to dobra stvar, zaista dobro hladi, nista ne moze da ohladi kao vodeno.. ali ima smisla samo ako ti se ekstremno greju komponente.. s trece strane imas jeftino TT hladjenje koje ja u zivotu ne bih stavio u kuciste.
:: Pitam se sta bih dobio da predjem sa 212+ na neko H50/60? Tisinu? Bolje temperature? Ili samo fensericu? :: I gde ima kod nas vodeno, ali neka budget varijanta? Ili kupovina svake stavke ponaosob, radijator, pumpa, blokovi... ::
Po testovima, u full-u, hladi kao Noctua NH-D14, koliko je bucan i koliko stvarno dobro hladi jedino da napise neko ko je licno probao (MaestroBG cini mi se ima H100)
Te kombo sisteme zaobidnji ,sluze samo u jednoj jedinoj svrsi a to je estetika! Oslobode ti prostor oko socketa i memorije..Performanse su im uvek oko ,malo iznad ili sve vise losije od savremenijih vazdusnih hladnjaka!Po meni su bacene pare,ne po meni ,to ce ti reci svako ko se zaista razume u ove komponente!
Moze,za 250 eur mozes da sastavis vodeno ali na sta ti to zelis da kacis?Hladnjenje tog ranga se ne stavlja na konfiguraciju koja kosta malte ne isto kao i sistem hladnjenja! :)
Ako ti je neophodno bolje hladnjenje uvek sam za Thermalright Silver Arrow!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Pa gledao sam i H100. Ne znam samo da li vredi dati 50+ eura vise za stotku ako slicno moze da ohladi h50/60. Ok, ovo ima dva venta, veci radijator :: :: ::
Sta ima veze na sta zelim da kacim vodeno? Najbolje da nadjem nekoga ko ce da me sponzorise i da mi da i7Extreme, i preko veze da mi da najnoviju grafiku koja je jos misteriozna ali se zna da je nova serija gpu-a... Ali to nejde tako...
Ne percepciras dobro! Ulazes u vodeno 200-250 eur na konfiguraciju koja kosta recimo toliko?! Valjda taj novac ako vec imas ulazes u korisnije stvari,u napredak,za pravi upgrade. Za te pare imas fakticki i plocu i procesor + resto od konfiguracije koju bi verovatno prodao. Drugacije ne moze da se posmatra kao i deo sa pitanjem zbog cega ce ti vodeno ako?
1.Ti se CPU ne greje 2.Nemas neke posebne mogucnosti za overklok 3.Ne dobijas na performansama
Ja razumem entuzijazam i zelju ali sa tog aspekta je pogresna investicija.
Radije bih bio na vazduhu ali da imam bolje komponente nego da imam vodu koja mi nicemu ne sluzi konkretno sto mi nece zavrsiti jedan solidan osrednji cooler ,nego da imam skupo vodeno koje cu da gledam i da se divim. E zato ima veze,jer od svega ces samo baciti pare. Takvi sistemi hladnjenja se stavljaju na naprednije konfiguracije ili ti na CPU-e koji mnogo disipiraju poput Bulldozdera i Vishere pa jos ako hoces da se igras sa OC-om onda u redu. Ako ces da uzimas Visheru donekle cu da te razumem :)
Znas kako, nije mi problem da odmah uzmem pristojne komponente(CPU i MB) i vodeno ali... Da li mi je to potrebno... Ne znam bas! Da bacim tolike pare zarad igranja... Izgleda da sam dosao do `zrelijeg` razmisljanja, i vise cenim tesko zaradjen novac, zbog toga takvo misljenje.
Svi smo mi tesko zaradili novac i bas zbog toga ti i kazem. Na taj nacin koji ti sad razmisljas ne dolazis do produktivnosti vec bacas upravo taj tesko stecen novac.. Kako hoces ,ja ti svakako mogu izaci u susret da ti sastavim vodeno za novac koji bi ulozio ali ti kazem da to ne radis!
:: Svi smo mi tesko zaradili novac i bas zbog toga ti i kazem :: Na taj nacin koji ti sad razmisljas ne dolazis do produktivnosti vec bacas upravo taj tesko stecen novac. :: Kako hoces ,ja ti svakako mogu izaci u susret da ti sastavim vodeno za novac koji bi ulozio ali ti kazem da to ne radis :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Jos sam ti jednog drugara kolegu odvratio od iste ideje..Hoce covek,dunulo mu,zalepio se,nije to nikad imao na takav nacin,zelja mu da oseti te cari..Malo sam mu `odrzao` lekciju i smirio se.. Doci ce vreme i za to druze,samo polako..`Strpljen - spasen` kaze stara izreka :)
:: Razumem ja sta hoces da kazes. :: :: :: :: Svi smo mi tesko zaradili novac i bas zbog toga ti i kazem :: :: Na taj nacin koji ti sad razmisljas ne dolazis do produktivnosti vec bacas upravo taj tesko stecen novac. :: :: Kako hoces ,ja ti svakako mogu izaci u susret da ti sastavim vodeno za novac koji bi ulozio ali ti kazem da to ne radis :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.