Ima i uputstvo kako se to radi. Par ljudi koje sam poznavao na forumu sveta kompjutera su to radili. Jednom je karta crkla posle 5 dana dok je drugom radila tako par godina da bi je na kraju prodao.
To rešava problem hladnih lemova, nije lepo fabrički zalemljena, tim pečenjem se kalaj otopi i kada se ohladi taj lem se onda sredi kako treba. To u suštini može i ručno ali bi trebao da znaš tačno koji lem nije ispravan, ovako se svi odjednom pa šta bog da.
Takođe je bilo i slučajeva da su ljudi gurali celu karticu unutra sa sve šrafovima i plastikom i dobijali jedno veliko ništa.
Ima li neko da je ispekao grafulju na lap-u? Al ne u rerni nego pomocu novcica i upaljaca, onog mlaznog? Upoznao sam nekog ko tvrdi da je tako popravio grafulju, stavio novcic preko nje i onda ga zagrevao upaljacem...
Radim servis laptopova i cesto mi dolaze laptopovi koji su probani na ovaj nacin da se popravi bolje receno svaki 10 laptop je imao neki deo u sporetu.
Prosle godine sam imao slucaj da mi je covek doneo laptop koji je kompletno ubacio u rernu i tako ga malo pekao i naravno rezultat je bio kompletno istopljen laptop koji je posle bio samo za kantu.
Sto se tice uspesnosti tih popravki ona je manja od 1% i obicno se zavrsava tako sto vise nemaju mogucnost da poprave laptop osim da kupe novu plocu.
A sto se tice popravki grafika mlaznim upaljacem, upoznao sam lika koji to radi brenerom i nikad mi nece biti jasno lik gleda kako mu se cipovi spaljuji i stampa gori i on je ubedjen da ce to posle da radi. Prilikom te njegove demonstracije popravke sprzio je desetak grafika i to ih bas ispekao tim brenerom a naravno ni jedna nije proradila (Inace lik mi se nudio da radi kuglanja po nekoj smesnoj ceni pa sam isao da mi demonstria kako to radi).
nisi probao cipove posle ? sa malo kechapa .. ala je ispekao svaka mu chast
kad kupim tako lap za opravku i dobijem tvrdnje da nista nije radjeno .. i kad otvorim i vidim PLIHOVE na ploci (300c i vise) onda mi dodje da im hebem sve po zenskoj liniji do 10g starosti ..
:: Radim servis laptopova i cesto mi dolaze laptopovi koji su probani na ovaj nacin da se popravi bolje receno svaki 10 laptop je imao neki deo u sporetu. :: :: Prosle godine sam imao slucaj da mi je covek doneo laptop koji je kompletno ubacio u rernu i tako ga malo pekao i naravno rezultat je bio kompletno istopljen laptop koji je posle bio samo za kantu :: :: Sto se tice uspesnosti tih popravki ona je manja od 1% i obicno se zavrsava tako sto vise nemaju mogucnost da poprave laptop osim da kupe novu plocu :: :: A sto se tice popravki grafika mlaznim upaljacem, upoznao sam lika koji to radi brenerom i nikad mi nece biti jasno lik gleda kako mu se cipovi spaljuji i stampa gori i on je ubedjen da ce to posle da radi. Prilikom te njegove demonstracije popravke sprzio je desetak grafika i to ih bas ispekao tim brenerom a naravno ni jedna nije proradila (Inace lik mi se nudio da radi kuglanja po nekoj smesnoj ceni pa sam isao da mi demonstria kako to radi) :: :: ::
Meni nije problem kad vidim unapred da je pekao neko plocu ali kad otvorim ceo laptop i vidim spaljenu plocu istog momenta mi pozli, a obicno su price tipa nikad nije otvaran, donosim ga odmah cim je prestao da radi i sl.
Razmisljam da uvedem praksu da naplacujem izgubljeno vreme kod onih koji mi donesu laptopove gde su unistene ploce i ja posle izgubim po sat vremena otvarajuci i ponovo zatvaracuji laptop, a da mi pritom kazu da nista nije pokusavano da se radi na laptopu.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.