Ja sam moju Asrock Z77 Extreme4 platio oko 14000 pre tri meseca i sa ovom sobnom temperaturom mogu da drzim 3570k na 4Ghz sa fabrickim kulerom bez diranja niceg drugog osim miltipilera na 40.
Znaci ti jos samo dokupis neki pristojan kuler ca procesor i mozes da ga drzis 4Ghz leto-zima ne bitno. Procesor vrlo lako izdrzava 4Ghz na skoro svim plocama od 10000din i jace, problem je 4.5Ghz.
Moze tu hirurg da pomogne oko skidanja IHS-a. A usput moze i drugu pastu da stavi. Mada gubis garanciju zarad nizih temperatura i nesto veceg kloka. Eno na drugom forumu, vrisnuo je jedan Intel i5 3570K, par sati posle menjanja paste i kloka na 4,8GHz, izgleda da je jedno jezgro prilikom OC-a umrlo, a CPU hladjen vodom sa temperaturama u granicama propisane od strane Intel-a.
Elem, za nekih 4,4GHz - 4,5GHz treba dobar hladnjak.
U praksi, gotovo nikakva IZUZEV ako ti je stalo do pravog, digitalnog
02.01.2013. 16:46
status: user broj poruka: 10998
zvuka - 45-ica ima i digitalne izlaze (digital coaxial i digital optical) dok cetrdesettrojka ima ``samo`` analogne... Kupuj 43 ako ti je stalo da pristedis svaki dinar koji se pristedeti moze. U protivnom, kupuj 45 i predji vec jednom sa reci na dela...
druze, samo ako oma neko ok iskustvo sa ovom 43-om. znaci plafon 4ghz, ne treba mi vise. kuler cm212. ako moze jos neko iskustvo sa jos nekom plocom u rangu 10 000. mozda neki asus. ne daju mi se pare za ASROCK Fatal1ty Z77 Performance mada mi odgovara po mnogim stvarima. znaci ako neko nesto konkretno neka dopise. fala
ovu msi g43 plocu,i na njoj i7-3770s procesor kolokovan na 3.9 ghz,dakle stedljiva verzija procesora kojoj nije otkljucan mnozioc,vec dozvoljava dizanje samo do mnozioca 39.5,i radi sa spire Kepler kulerom tiho,brzo i hladno na 40-tak stepeni evo ti screenshot
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.