Pre nego sto pocne vecanje, da kazem za sta mi je potreban procesor. Bavim se renderovanjem u mental ray-u i v ray-u. Po forumima sa gledao neke benchmarkove i video da je klokovani 1055T poprilicno blizak sa fx8350. Da napomenem da sam kupio Asusovu M5A99x Evo R2.0 maticnu plocu i 16GB Kinkston HiperX Beast 2400MHZ. Ovaj phenom mogu da nabavim polovan za oko 10 000 i ima preko 2 god garancije , dok je FX moze da me kosta oko 19 000 din. E sad , da li je razlika u ceni opravdana i sta bi ste mi Vi , cenjeni forumasi, preporucili? :) Ne preporucujte mi I7 i I5, znam da su bolji, ali pocetni kapital je odlucio da bude AMD.
U ovom slucaju FX 8350. Kao neko ko se isto bavi renderovanjem, bolji izbor ti je fx. Nova arhitektura, nove instrukcije, 8 threadova, a i u startu dosta brzi od 1055t (baci pogled na Cinebench rez. recimo). Imas dobru plocu za OC pa lako mozes da ga nasviras za jos dodatnih 15-20% u performansama...
U svakom slučaju noviji procesor, pogotovo što ne mora da se siluje ni malo. Nije savet da se menjaju polovni x6 za novi 8350, to je notorna glupost, ali u ovom slučaju, sveža kupovina - noviji procesor pa makar zbog jedne jedine nove instrukcije koja se može pokazati fatalna u nekoj budućoj reinkarnaciji softvera koji koristiš.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Pre nego sto pocne vecanje, da kazem za sta mi je potreban procesor. Bavim se renderovanjem u mental ray-u i v ray-u. Po forumima sa gledao neke benchmarkove i video da je klokovani 1055T poprilicno blizak sa fx8350. Da napomenem da sam kupio Asusovu M5A99x Evo R2.0 maticnu plocu i 16GB Kinkston HiperX Beast 2400MHZ. Ovaj phenom mogu da nabavim polovan za oko 10 000 i ima preko 2 god garancije , dok je FX moze da me kosta oko 19 000 din. E sad , da li je razlika u ceni opravdana i sta bi ste mi Vi , cenjeni forumasi, preporucili? :) :: Ne preporucujte mi I7 i I5, znam da su bolji, ali pocetni kapital je odlucio da bude AMD.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.