Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD Buldozer - zanimljiva i ( za mnoge od nas) iznenadjujuca...
STRANA 1 OD 2  
tortojed AMD Buldozer - zanimljiva i ( za mnoge od nas) iznenadjujuca... 28.12.2012. 23:25 T51013

status: user
broj poruka: 10998
opazanja:

http://goo.gl/Wq7ew

a sledeca recenica je pravo otkrovenje, prava bomba:

``Quite a few people have commented that Bulldozer is AMD`s version of Intel`s Pentium 4: it has a long pipeline, with high branch misprediction penalties, and it`s built for high clock speeds that it cannot achieve...``.

/Prilicno mali broj ljudi je komentarisao (cinjenicu, prim. prev.) kako je Buldozer, ustvari AMD-ova VERZIJA INTELOVE PENTIJUM CETVORKE: (Buldozer) ima dugacak ``pajplajn``, VEOMA VISOK NIVO GUBITAKA usled VISOKOG NIVOA GRESKE u ``predvidjanju`` TOKA PODATAKA (priblizan prevod) i pravljen je za visoke klokove koje NE MOZE DA POSTIGNE/.

Ha, ha, ha: AMDejci, kada dokazuju da je Intel ipak, barem jednom imao tehnoloskih problema sa svojim procesorima, apostrofiraju UPRAVO Pentium4 i njegov ``pipeline burst``. LOL, LOL, LOL!
- - - - - - -
Ljudi, tekst cu da odstampam i okacim ga iznad monitora - ovo je zabavnije od M. Pajtona...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zdebeli 28.12.2012. 23:40 #464822

broj poruka: 1382
Pod 1. Quite a few znaci poprilican broj.
Pod 2. Kako te ne smori da kacis non-stop iste teme?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 28.12.2012. 23:59 #464827

broj poruka: 3106

http://www.dodaj.rs/f/3E/9p/2pMz0bSH/p5qij.jpg
Blueberry Nije bas Bulldozer, ali, meni je ovo bilo zanimljivo: 29.12.2012. 00:09 #464828

broj poruka: 1272

`MSI 990FXA-GD80 Sets a New World Record of 8.37GHz with the Latest AMD FX-8350 CPU`

Moguce da je rekord vec oboren, posto je ovo bajata vest...

Ortaci mi , inace, masovno prelaze na Visheru, a ja tvrdoglav jbg, intelisem se....
Snoopy- Re: 29.12.2012. 00:34 #464834

broj poruka: 6083
Istina

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: Quite a few znaci poprilican broj
::
tortojed @Zdebeli: u pravu si - zanemario sam, u brzini ono ``quite``. Yeb` ga 29.12.2012. 00:41 #464839

toliko sam se smejao (hej, Dekina verzija pentijuma 4, ha, ha, ha!)...

Pod ``2``: nije ista - casna rec, slucajno sam otkrio ovu humoresku i odlucio da sa njom upoznam kolege... Pa valjda priznajete da je dobar stos (ni manje ni vise nego P4, ha, ha, ha!).

@Blueberry: vishery procesoru ne moze da pomogne ni Vishnu. Dzaba mu frekvencija kada zvrji u prazno(m) - frekvencija ne moze da ``izvadi`` arhitekturom uslovljena uska grla usled kojih ima puno internog delay-a (to bi bili oni ``branch prediction penalties``)... Otprilike kao sa automobilom: dzaba mu motor sa velikim brojem obrtaja ako prenosni mehanizmi neefikasno ostvaruju vezu sa osovinama na cijim se krajevima nalaze tockovi...

Milunka Re: Nije bas Bulldozer, ali, meni je ovo bilo zanimljivo: 29.12.2012. 03:29 #464870

broj poruka: 1624
Prelistaj ovo...

http://bozzabench.com/Tests/TestView/tabid/95/id/381/currentpage/6/Maticne-ploce-cipsetovi-procesori/AMD-FX-8350-rezultati-testova-HDxPRT-2010-multimedia-benchmarking.aspx

i ovo

http://www.techspot.com/review/577-borderlands-2-performance/page6.html

Posle stavi prst na celo...

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.

:: `MSI 990FXA-GD80 Sets a New World Record of 8.37GHz with the Latest AMD FX-8350 CPU
:: Moguce da je rekord vec oboren, posto je ovo bajata vest..
:: Ortaci mi , inace, masovno prelaze na Visheru, a ja tvrdoglav jbg, intelisem se....
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: 29.12.2012. 03:44 #464875

broj poruka: 7769
Evo ja cu da ti odgovorim...

Svojevremeno u srednjoj skoli smo imali elaborat iz hidraulike, treba da odredis linijske gubitke, rezime tecenja vode koja istice iz gornjeg bazena zatim tece preko tri kanala razlicitog pada i hrapavosti i najazad se uliva u donji bazen gde jelte moras da odredis hidraulicki skog i da sve to opises u tekstualnom delu elaborata...

Elem jedan od drugara iz tog perioda se mucio jadnicak da ukapira sve to i kad sam mu najzad pokazao kao se to radi i uradio mu vecinu njegovog elaborata uz objasnjavanje postupka on najzad popravi svog keca na trojku covek se toliko odusevio da je poceo da nudi drugima da im uradi elaborat...
Elem sranje za njega je bilo to sto je toliko usavrsio taj jedan elaborat da su oni kojma je odradio nakon svog dobili bolje ocene od njega...

A jos vece sranje je to sto mu je to jedino sto je naucio iz hidraulike...

E tako i ovaj pajser naucio da je plavo/zelena kombinacija tata i ne kapira ostale kombinacije...

Nije on kriv sto je u stanju samo toliko da dobaci, a preCednik riba nije hteo vise da mu objasnjava...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Pod 1. Quite a few znaci poprilican broj
:: Pod 2. Kako te ne smori da kacis non-stop iste teme
DmasteRNo1 Re: Re: 29.12.2012. 08:40 #464885

broj poruka: 6101
Nije ni cudo sto je tvrdio da moja teza iz teme o nestajanju ljudi sa Berze ne pije vodu. Prepoznao se odmah i samo potvrdio da sam u pravu.

i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, ProCase NitroAX, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP-3

drfedja Re: AMD Buldozer - zanimljiva i ( za mnoge od nas) iznenadjujuca... 29.12.2012. 14:26 #464915

broj poruka: 35
Pogrešno si preveo. Duži pipeline ne znači da je procenat pogrešnog predviđanja grananja veći, već je latencija pražnjenja pipelinea veća, što u krajnjem rezultatu utiče na performanse. Drugo, BD nema mnogo duži pipeline od Core arhitekture. Poređenja radi, Phenom ima 12 stanja za integer, 17 za FP, Core ima 14 stanja, dok Bulldozer ima 16 stanja za integer 21 za FP.
Treće, nije svaki kod koji se izvršava razgranat. Problem buldija je što radi loše sa nerazgranatim kodom, a zbog čega je to tako pročitaj ovde:

http://www.pcaxe.com/hardver/procesori/amd-fx-procesori/strana-6

:: opazanja
:: http://goo.gl/Wq7e
:: a sledeca recenica je pravo otkrovenje, prava bomba
:: ``Quite a few people have commented that Bulldozer is AMD`s version of Intel`s Pentium 4: it has a long pipeline, with high branch misprediction penalties, and it`s built for high clock speeds that it cannot achieve...``
:: /Prilicno mali broj ljudi je komentarisao (cinjenicu, prim. prev.) kako je Buldozer, ustvari AMD-ova VERZIJA INTELOVE PENTIJUM CETVORKE: (Buldozer) ima dugacak ``pajplajn``, VEOMA VISOK NIVO GUBITAKA usled VISOKOG NIVOA GRESKE u ``predvidjanju`` TOKA PODATAKA (priblizan prevod) i pravljen je za visoke klokove koje NE MOZE DA POSTIGNE/
:: Ha, ha, ha: AMDejci, kada dokazuju da je Intel ipak, barem jednom imao tehnoloskih problema sa svojim procesorima, apostrofiraju UPRAVO Pentium4 i njegov ``pipeline burst``. LOL, LOL, LOL
:: - - - - - - -
:: Ljudi, tekst cu da odstampam i okacim ga iznad monitora - ovo je zabavnije od M. Pajtona...
MaliAbner Re: Re: AMD Buldozer - zanimljiva i ( za mnoge od nas) iznenadjujuca... 29.12.2012. 14:30 #464916

broj poruka: 7769
Dzaba ti je da pricas...
Jese su imale vise uspeha pricajuci onom zidu od kad su poceli nego mi...
Ovaj `nas` zid je sazdan od izdrzljivijeg materijala u svetu poznatog srpskog inata...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Pogrešno si preveo. Duži pipeline ne znači da je procenat pogrešnog predviđanja grananja veći, već je latencija pražnjenja pipelinea veća, što u krajnjem rezultatu utiče na performanse. Drugo, BD nema mnogo duži pipeline od Core arhitekture. Poređenja radi, Phenom ima 12 stanja za integer, 17 za FP, Core ima 14 stanja, dok Bulldozer ima 16 stanja za integer 21 za FP.
:: Treće, nije svaki kod koji se izvršava razgranat. Problem buldija je što radi loše sa nerazgranatim kodom, a zbog čega je to tako pročitaj ovde:
:: http://www.pcaxe.com/hardver/procesori/amd-fx-procesori/strana-
:: :: opazanja
:: ::
:: :: http://goo.gl/Wq7e
:: :: a sledeca recenica je pravo otkrovenje, prava bomba
:: :: ``Quite a few people have commented that Bulldozer is AMD`s version of Intel`s Pentium 4: it has a long pipeline, with high branch misprediction penalties, and it`s built for high clock speeds that it cannot achieve...``
:: :: /Prilicno mali broj ljudi je komentarisao (cinjenicu, prim. prev.) kako je Buldozer, ustvari AMD-ova VERZIJA INTELOVE PENTIJUM CETVORKE: (Buldozer) ima dugacak ``pajplajn``, VEOMA VISOK NIVO GUBITAKA usled VISOKOG NIVOA GRESKE u ``predvidjanju`` TOKA PODATAKA (priblizan prevod) i pravljen je za visoke klokove koje NE MOZE DA POSTIGNE/
:: :: Ha, ha, ha: AMDejci, kada dokazuju da je Intel ipak, barem jednom imao tehnoloskih problema sa svojim procesorima, apostrofiraju UPRAVO Pentium4 i njegov ``pipeline burst``. LOL, LOL, LOL
:: :: - - - - - - -
:: :: Ljudi, tekst cu da odstampam i okacim ga iznad monitora - ovo je zabavnije od M. Pajtona...
tortojed @drfedja: hvala za IZUZETNO poucan tekst (ti si, izgleda i njegov autor?) 29.12.2012. 23:19 #464976

``...Intelova Core arhitektura poseduje znatno sofisticiraniji mehanizam za memorijski „re-ordering`, koji je baziran na spekulativnom predviđanju zavisnosti podataka (memory disambiguation).``

``...kod Sandy Bridge-a L3 keš `leži` na superbrzoj ring-bus magistrali, koja radi na frekvenciji procesora. Kod K10 i Bulldozer jezgara, L3 keš i northbridge rade na 2000, odnosno 2200 MHz...``

ni najmanje ne cude ove recenice (u zakljucku):
``...AMD je uspeo ovime da podbaci u odnosu na ono što je postignuto pre godinu i po dana sa Thuban jezgrom. Napravili su procesor koji je u mnogim situacijama znatno sporiji, u ponekim je jednako brz i retko gde je značajno brži...``

``Sada kada je FX lansiran na tržište, visoka očekivanja nisu ispunjena. Performanse su šarolike, a potencijalni kupci su besni.``
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dodao bih samo: besni NA SEBE (``ko me je terao da po ko zna koji put verujem istim šarlatanima (Advanced Marketing Deceivers)?!``.
gilopile ... 29.12.2012. 23:52 #464979

broj poruka: 9459
Pisite malo o BC128 ili BD139, dosta o tom bre vise. Kako vas ne mrzi da gubite vreme guglajuci i citajuci o toj konzervi sa nogicama, jbt. Kao da je bitno...Ko ima love i hoce da kupi procesor, otici ce u radnju i kupiti najbolji za taj novac i stvar resena. Volim i ja racunare, cak stovise vise od vas 99% sa ovog foruma, ali...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

tortojed Tooo Gile, majstore - 2N3055/BDX18 u izlaznom stepenu - to je bio 30.12.2012. 01:31 #464999

dobar odnos cena/kvalitet, narocito ako se radi o proizvodima firme Motorola! Na ulazu neka NPN/PNP ``bc`` kombinacija i udri po rokenrolu! Joj, zmarci me podidju kad se samo setim (```eeej, kad se samo setim, al` se nekad dobro praktičnoelektronikovalo, baš``)!

Da znas da me jedan takav ``home made special`` i dan-danas sluzi (pogoni mi front panel stereo za PC). Komplet sam ga napravio (osim trafoa sa torusnim jezgrom koji sam kupio preko oglasa od nekog novosadskog lole). Joj, joj, sta sam ferihlorida i lithoprint sablona potrosio za stampane ploce, koliko sam burgijica od 0.8mm izlomio, koliko tinola rastopio...
- - - - - - - - - - - - - - - -
No, kad smo vec u temi koja razmatra visoku tehnologiju, pomenucu i ovo:
Intel ponovo DALEKO ISPRED crvenguzog Deke - Haswell procesori ce imati itegrisan regulator napona napajanja (16-fazni!). Deka i dalje grize pete Inteligentnome i guta prasinu koja ostaje iza ovoga...

http://goo.gl/UiVJV
Bobi4ever Torto opasan si ti AMD-ovac, nego neces da priznas. 30.12.2012. 02:04 #465004

broj poruka: 4877
Prateci situaciju AMD/Intel i koliko AMD i dalje zaostaje za Intelom i to ne nesto malo, znam samo da ce mi sledeca konfa biti Intel inside i to vec u 2013 kad izadje Haswell, nadam se samo da nece biti dranje po usima.
SkyFire Bobi.. 30.12.2012. 03:03 #465021

broj poruka: 18472
Znas kako slogan ide..Intel inside ,ATI outside-nVidia in
Ne ide da na takvu masinu stavljas trecerazredni brend..Pa i CPU-i su im bolji nego grafike .
Ja navijam za AMD CPU odsek a za grafike nek se ubaci Intel
Znaci Plavo-Zelena kombinacija ili nije to to

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Bobi4ever Videcemo...za grafiku 30.12.2012. 03:07 #465023

sta ce biti i kako ce biti, a sledece godine Intel sigurno, bacio sam oko i na plojku.
Ali cekam Haswell i razvoj te situacije prvo, mislim da je to pametno. :)
SkyFire Pametno..Vidim ja da ti se oci polako otvaraju :) 30.12.2012. 03:12 #465026

Pa naravno da je pametno cekati samo se ja nesto plasim da cene ne budu velike obzirom da se najavljuje revolucionarni pomak ili su to samo price..Uglavnom za veci skok ima prostora,videcemo..

Ja sam zadovoljan ovom makinom,kad izadje Sandy-E ,4930k ima da ga bocnem u plocu i opet sam miran.
Jedino Maxwell vredi cekati,ono ce biti stvarno nesto posebno..Do tad Kepler resfresh ima da jede malu decu

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Bobi4ever Ma ti si se obezbedio na duze staze. 30.12.2012. 04:12 #465039

Tebe bole brige. :) Pa najavljuju poboljsanje u odnosu na Ivicu od 5-15%.
Videcemo kad izadje.
A do refresh-a ima jos vremena, valjda u martu izlazi prvo 8970/50.

DmasteRNo1 @Bobi4ever 30.12.2012. 09:00 #465041

Dzaba sada bacas oci na plojke, kad Intel lako moze na napravi novi soket i da zajebe sve nas sa 1155 plocama. A, ako ce ubrzanje biti samo 5-15%, to ce biti zesci fejl.

i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, ProCase NitroAX, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP-3

philaemos @DmasteRNo1 30.12.2012. 17:25 #465116

broj poruka: 2743
Za IB su ispostovali nas stare korisnike, pa novi cpu moze da se bocne recimo na moj P67 chipset.
Mogli bi da ispadnu opet korektni pa da omoguce podrsku za 1155, teoretski bi to moglo, jer ce biti radjeni u 22nm arhitekturi kao IB.
Videcemo kako odluci Intel.

On topic:

SkyFire Huswell 30.12.2012. 17:33 #465118

Mora novi socket.Nova arhitektura je u pitanju.
Recimo VRM je integrisan u CPU ne na MB ,CPU ce sam da filtrira napon i korigovace potrosnju.
Socket je 1150 za klasu koja zamenjuje SB/IB.

philaemos ... 30.12.2012. 17:35 #465119

E jbg.
Taman sam se ponadao da samo zamenim cpu.

@Sky
To znaci da ce i maticne ploce biti bez naponske sekcije procesora???

SkyFire Emose.. 30.12.2012. 17:42 #465122

Tako je..Mada mozda neke od recimo ROG ploca ubace neku hibridnu digitalnu naponsku koja ce da saradjuje sa CPU-om tipa za bolji OC.Znas da uvek ubace neke inovacije..Generalno ploce nece imati jer se VRM nalazi u CPU-u.Videcemo sta ce se dalje izdesavati!

philaemos Re: Emose.. 30.12.2012. 17:52 #465123

U tom slucaju odmah pozelis novu plocu i cpu...
Zanimljivo, videcemo.
Samo jos da integrisu i USB 3.0.
RAM ostaje DDR3 ili nesto drugo...?

:: Tako je..Mada mozda neke od recimo ROG ploca ubace neku hibridnu digitalnu naponsku koja ce da saradjuje sa CPU-om tipa za bolji OC.Znas da uvek ubace neke inovacije..Generalno ploce nece imati jer se VRM nalazi u CPU-u.Videcemo sta ce se dalje izdesavati
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
DmasteRNo1 Re: Huswell 30.12.2012. 19:21 #465137

Eto, sta sam rekao.

i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP-3

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs