Ploca je matsonic ms 8157e, ploca pali, ulazi u bios, bez problema, i sa integrisanom i sa agp grafikom memorija ok, u biosu vidi i hdd, i dvd, i na primarnom, i na sekundarnom.Ali kako god mu podesio boot sekvencu, dal sa dvd-a ili sa hdd-a, lepo se resetuje bios, ocita procesor, i memoriju, i uredjaje, pa onda samo u gornjem uglu blinka kursor( crtica) i crn ekran...menjao i kablove, i hdd, i dvd-rom, ali nista.Znam da je matora ploca, al dete iz kraja, pa rekoh da mu pomognem.Da li neko ima neki predlog? Pozdrav.
sto nece da butuje ni sa harda, (na njemu je sistem koji je radio do pre neki dan) pa rekoh da pregazim, al nece da butuje ni sa dvd-a menjao dva dvd roma, menjao kablove, e sad ucb nisam probao, al probacu, medjutim ako i butuje sad sa usb-a, i uspem da pregazim sistem, nisam siguran da ce raditi but sa ide grane...
Jesi probao da srusis niz, pa da ga ponovo kreiras i posle standardno da ides na inst. Win (uz flopy i Raid drajvere)? Mada, ja se ne bi patio ako me zeza. ako je bas potrebna malo veca brzina HDD-a, onda nabaviti neki WD 160Gb i bice duplo brzi od ta dva maxtora u RAID-u:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
nije kod mene raid, mislim da si verovatno greskom ovde odgovorio , to je cini mi se u drugoj temi vezano za Abit-ovu plocu
:: Jesi probao da srusis niz, pa da ga ponovo kreiras i posle standardno da ides na inst. Win (uz flopy i Raid drajvere) :: Mada, ja se ne bi patio ako me zeza. ako je bas potrebna malo veca brzina HDD-a, onda nabaviti neki WD 160Gb i bice duplo brzi od ta dva maxtora u RAID-u: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Re: Sta se desava kada resetujes bios (Clear CMOS) - izvadis bateriju..?
27.12.2012. 00:08
status: user broj poruka: 350
probao, i sa sekundarnom, i kao master, i kao slave, nece boot ni sa usba, pa izvadio plocu, i iskopah iz podruma neki asus a7n8x i evo upravo instalirao win, kucam sad sa ovog racunara, znaci sve je ostalo isto, i napajanje i memorija, hdd,dvd, i procesor i grafika, sem maticne .Tako da je matsonic odsvirao svoje.. Hvala svima na odgovorima.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.