Da li je neko imao iskustva sa ovom plocom da stavi dva hard disk (ata maxtor od po 40gb) u raid mode. U bios-u ne vidi hardove, a u podesavanju raid sistema sve uredu vidi... Trazio sam neki tutorijal za ovu plocu za raid, ali nema nista...
kada selektujes raid u biosu ne bi ni trebali da se vide hardovi u biosu.. a sta je problem inace?
:: Da li je neko imao iskustva sa ovom plocom da stavi dva hard disk (ata maxtor od po 40gb) u raid mode :: U bios-u ne vidi hardove, a u podesavanju raid sistema sve uredu vidi.. :: Trazio sam neki tutorijal za ovu plocu za raid, ali nema nista.. :: ::
Ne treba drajver za RAID vec za HPT kontroler i on je na flopiju, i ja sam svojevremeno muku mucio sa ABIT BX 133 RAID plocom cak sam morao i jedan kondenzator da promenim onaj blizu HPT cipa i posle je radila (neznam kako je na tvojoj ploci), neke instalacije Windows XPa nisu uopste htele da prepoznaju kontroler koliko se secam SP2 dok je obican i SP1 radio normalno.
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.9+CoolerMaster Hyper 212Plus Dual Fan DDR3 GeilGU 2x2GB+KingstonT1 2x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black+Chieftec APS850C
Ploca: Abit BE7 Raid Ima cetiri IDE ulaza - gornja dva i donja dva Na gornja dva (tacnije jedan) je zakazen dvd-rom (njega uredno vidi bios) Na donja dva su prikacena dva hard diska Maxtor (ata 133), naravno u bios-u ih ne vidi, ali u HPT ih vidi i stavio sam ih u raid 1 (hteo sam da stavim da oba rade isto), ali ne mogu da podignem windows nikako... ako bude trebao floppy (nemam gde da ga izvucem :D) verovatno ce biti samo jedan hard disk...
:: Ploca: Abit BE7 Rai :: Ima cetiri IDE ulaza - gornja dva i donja dv :: Na gornja dva (tacnije jedan) je zakazen dvd-rom (njega uredno vidi bios :: Na donja dva su prikacena dva hard diska Maxtor (ata 133), naravno u bios-u ih ne vidi, ali u HPT ih vidi i stavio sam ih u raid 1 (hteo sam da stavim da oba rade isto), ali ne mogu da podignem windows nikako... ako bude trebao floppy (nemam gde da ga izvucem :D) verovatno ce biti samo jedan hard disk... :: :: ::
u biosu od HPT configurises diskove u koji mod oces, na floppy nakopiras drajver ya kontoler, kod instalacije XP boot sa CD i cuveno F6 da procita drajver. Ako ide na jedan disk prebaci ga na osnovni kotroler koji vidi XP i instalacija. kad zavrsis instalaciju mozes da instalises HPT drajver pa da ga zakacis na HPT kontoler ali od toga nemas mnogo vajde posto ne dobijas raid. RAID jedino ucitavanje drajvera pre instalacije a XP zna samo sa flopija. Eventualno da napravis XP instalcioni disk sa vec uguranim HPT drajverom ako nemas flopy i bas ti to toliko bitno.
@AcoSuper: e moj Aco, sivi tiću sokoliću crne boje... Prvo: i ``ovo``
26.12.2012. 15:56
status: user broj poruka: 10998
i ``ono`` su ATA diskovi. Ovo je P(A)ATA a ono je (S)ATA. Drugo: moze, moze, tiću, nije se Svijet sa tobom rodio. RAID mode je postojao dok jos za SATA diskove ni znali nijesmo...
skini drajver za raid za floppy i snimi ga na floppy, kada kreces ssa instalacijom xp-a, pritiisnes F6 (na pocetku) i ucitas drajver za diskete, nakon toga treba da prodje instalacija ako si prethodno setup-ovao raid preko utility-ja na post screen-u koji se pojavljuje kada ukljucis raid @aco, to je bilo davno aktuelno, ali naravno da moze(je moglo) kada ploca ima na sebi IDE raid.
:: Ploca: Abit BE7 Rai :: Ima cetiri IDE ulaza - gornja dva i donja dv :: Na gornja dva (tacnije jedan) je zakazen dvd-rom (njega uredno vidi bios :: Na donja dva su prikacena dva hard diska Maxtor (ata 133), naravno u bios-u ih ne vidi, ali u HPT ih vidi i stavio sam ih u raid 1 (hteo sam da stavim da oba rade isto), ali ne mogu da podignem windows nikako... ako bude trebao floppy (nemam gde da ga izvucem :D) verovatno ce biti samo jedan hard disk... :: :: ::
Jesi probao da srusis niz, pa da ga ponovo kreiras i posle standardno da ides na inst. Win (uz flopy i Raid drajvere)? Mada, ja se ne bi patio ako me zeza. ako je bas potrebna malo veca brzina HDD-a, onda nabaviti neki WD 160Gb i bice duplo brzi od ta dva maxtora u RAID-u:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.