Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Moja starudija
STRANA 1 OD 1
YourFearMe Moja starudija 23.12.2012. 14:13 T50919

status: user
broj poruka: 8
Svi mi,kada smo kupili svoj prvi kompjuter,bili smo presrecni. I ja sam bio. Ali to je bilo pre 6 godina. Sada sam delimicno zadovoljan svojim kompjuterom. Mnoge stvari su se promenile za tih 6 godina,ali samo procesor i maticna ploca su ostali isti.
Ovako izgleda moja konfiguracija:
-Procesor je Intel Pentium 4 CPU 3.06Ghz 130nm Cache 1MB
-Maticna ploca ne znam koja je,ni everest home edition ne moze da ocita,a da otvaram komp me mrzi(cip set je Intel Grantsdale i915P)
-Graficka AMD Radeon HD 6500 Series 1GB DDR3
-Ram 3GB DDR2
-HDD je 750GB
Za koliko mogu da uzmem novi procesor i maticnu da se slaze sa ovim komponentama?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 23.12.2012. 14:18 #463620

broj poruka: 9459
Sa kojim novcima raspolazes, drug?
Najverovatnije ces trebati i napajanje da menjas.
Znaci, ploca, proc, napajanje. Ne bi bilo lose da sve rasprodas i uzmes nesto DDR3. Ostavis samo optiku, kuciste i HDD:)
Uvek mozes uzeti neku osrednju ep31/35/45 plocu i neki C2D, neki sa 4Mb l2 skupa za nekih 60E i bila bi to fina konfiguracija. Uglavis taj ram i to je to ako se nema para.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

YourFearMe :D 23.12.2012. 14:27 #463621

broj poruka: 8
Pa do 250-300 eura. Ne zuri mi se mnogo,uzimacu najverovatnije sledece godine marta. Ja sam razmisljao potpuno novi komp da uzmem,ali imam neke solidne delove,i manje bi me kostalo.
Dragg re 23.12.2012. 14:27 #463622

broj poruka: 2270
Teško je naći bilo šta novo što radi sa DDR2, mnogo šire polje se otvara ako zameniš i memoriju. Ili to ili idi na polovne komponente.

gilopile ... 23.12.2012. 14:40 #463625

broj poruka: 9459
Daleko je to...Do tada se moze sve promeniti (cenovno). Ako ti je to za sada slabo, odradi ti medjukupovinu za nakih 50-60E, dakle plocu i C2D i ima lepo da te sluzi dok se ne skupe parice za nesto u fullu. C2D je jos itekako dobar procesor za manje zahtevne korisnike i sigurno ce te pokrpiti, pa cak i da se naigras sa njim:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

tortojed Za te pare mozes da nabavis solidnu plocu (LGA775) i odlican CPU. 23.12.2012. 22:17 #463724

broj poruka: 10998
ploca:
http://goo.gl/DpZA2

Core2Quad 6600:

http://goo.gl/RY4Og
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ostace ti jedan slot od 1GB RAM-a viska. Ili se zadovolji sa 2x1GB (dual channel) ili menjaj ta tri pa kupi 2x2GB. U svakom slucaju, unapredio si konfig...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs