Pogledah ja danas temperature procesora kad ono 80C ? O.O Otvorim ja lepo kuciste,razmisljam u medjuvremenu kad sam zadnji put cistio,otvorim ja kad ono tepih! Cistite kulere cesce,savet. :)
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
Jos uvek se kajem sto nisam napravio par screen-ova cimerovog kompa, 2500k u pitanju, skeniranje antivirusom (eset smart security) temperature procesora preko 90C. Masina je tada bila stara oko 3-4 meseca a vreme, prolece, ne bas tako toplo. Elem kad otvorim kuciste ima sta i da vidim... CPU fan (stock intel) bukvalno melje prasinu oko sebe... komponente se jedva vide... Mnogo mi je krivo sto to nisam sliko i podleio sa vama... Kompresor je bio jedino logicno resenje jer usisivac nije dao rezultata.
Kuciste (LC POWER 925B 600W) nije imalo nikakve dodatne ventove... Da stvar bide jos gora, decko se bavi video obradom, malo 3dmax render... ne mogu ni da zamislim dokle su temperature isle, a kuler jadan nije mogao da se okrece vise od 1800rpm zbog prsine. Kada sam mu govorio da uzme makar TX3 ili Loki ili nesto tog ranga, rekao je: `Zasto bi intel stavljao takav kuler ako ne moze da ohladi CPU na deff...` i tu je mom ubedjivanju bilo kraj...
ASUS M5A78L ATHLON II X3 455 -> PHENOM B55 W/O L3 + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLAC + 4X 120mm FANS
Pusticu vam ovih dana slike sta sve vidjam po firmama kad otvorim masine...i mrtvih cetnika unutra a o prasini i paucini da ne pricam.... Cega sam se sve nagledao za desetak godina ovog posla nije ni za pricu...
Kako vodite racuna o kompjuterima takvi ce vam i biti. Ja moj bar jednom mesecno ocistim, skinem filtere sa ventova, operem, prebrisem, osusim, vratim, kuciste prebrisem finom krpicom i to je to, nema prasine unutra, a cebe u svom kompu do sad nisam video, kod drugara jesam pre mesec dana, kad sam mu menjao kuler, ali on je inace aljkav pa me nista ne cudi kod njega. :)))
Kad vidiš pepeljaru pored tastature, to je onda dno dna. Takav komp, (nevezano baš za pepeljaru) u prostoriji u kojoj se puši, toliko se usmrdi i nahvata smole zajedno sa tim ćebetom i ostalim vaškama, da je to jedno čisto povraćanje kod čišćenja pa i samog otvaranja. Onomad je neko prozivao lika koji je reklamirao uslužno čišćenje računara, kao derikožu i prodavca magle, ali... čišćenje takvih kompjutera treba ostaviti samim pušačima.
Imao sam seriju prljavih, prasnjavih kanti koje sam cistio za redom, 2 nedelje skoro i osujem se po celom telu, tako da sam zavrsio na koznom, mazuci neku kremu posle, od tad derem po usima sve koji imaju zacadjene kante...
Neko brandirano MaxData kuciste. Crkla ploca, pa sam prepakivao novu. Uglavnom, radio se o verovatno najcistijem kompu koji sam sredjivao. Ostali su bili kataklizma komunizma.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.