Stigao maleni pre sat vremena, pa bih hteo da se poigram overklokom! Ajmo vlasnici, da ga doguram bar do 4.5, pa da vidmo kako ce da se ponasa...btw, imam z77 ASRock Extreme 4! Takodje nasao ovaj review na yt-u http://bit.ly/WwXGNT, pa me zanima koliko je pouzdan! :) Thx
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Stigao maleni pre sat vremena, pa bih hteo da se poigram overklokom! Ajmo vlasnici, da ga doguram bar do 4.5, pa da vidmo kako ce da se ponasa...btw, imam z77 ASRock Extreme 4! Takodje nasao ovaj review na yt-u http://bit.ly/WwXGNT, pa me zanima koliko je pouzdan! :) Th :: :: ::
Imam proc i maticnu. Prvi savet, ne cini bios update ukoliko zaista ne moras. U slucaju da za..bes stvar, iscupaj hdd, cd, graficku, sve zezancije u vidu stampaca, kamerice, ostavi samo jedan stap rama i uzmi neki USB 2 flash i formatiraj u FAT32 (nemoj quick) i na njega nabaci bios ubodi ga u USB2 ulaz sa zadnje strane i ukljuci komp. Posle dvadeset restarta valjalo bi da radi :)
Druga stvar, odmah ga turi na 40x100mhz, to mu je i laganica i limit za stock kuler. Posle ide 4100MHz nekako i 4200 nikako.
:: Stigao maleni pre sat vremena, pa bih hteo da se poigram overklokom! Ajmo vlasnici, da ga doguram bar do 4.5, pa da vidmo kako ce da se ponasa...btw, imam z77 ASRock Extreme 4! Takodje nasao ovaj review na yt-u http://bit.ly/WwXGNT, pa me zanima koliko je pouzdan! :) Th :: :: ::
Darcilo se pohvali da ima nov super sexy procesor i pobegao :)) Daj reci na koliko si kloknuo procesor bas me zanima i kako si to uradio .....ja sam skroz zaboravila kako se to radi.....
Eve me bre, braco i sestre .) Turio sam ga na 4.2, pustio prime95 i pratio temperaturu, posle 10 krugova full stresa, max.temp je bila u intervalu od 78-80 stepeni, ali kad cu ga ja opteretiti 100%...:)
@Xendza Pa klasika, podigao freq, dodao malo napona i to je to! :D
bas si ga dobro kloknuo svaka cast....a kazi mi on ima integrisanu grafu onu intel hd4000 pa me zanima kako to radi jel bi mogla da se pokrene koja igra sa njom ili bar dota ili dota2? Aj pliz testiraj tu hd4000 grafu bas me zanima kakva je dal je ostra slika i tako to?
Pazi, ja ne planiram nesto da se igram, ali cuo da je skroz ok integrusa, lik od koga sam ga pazario je ladno pikao Portal 2, ako ti to nesto znaci! :) I u Win-u je dobila ocenu 6.5, pa ti vidi! .) hehehhe
Ako hoces stvarno da s euveris da je stabilan, testiraj ga bar sat vremena u Linx-u. Ovo drugo ne priznajem :)
:: bas si ga dobro kloknuo svaka cast....a kazi mi on ima integrisanu grafu onu intel hd4000 pa me zanima kako to radi jel bi mogla da se pokrene koja igra sa njom ili bar dota ili dota2? :: Aj pliz testiraj tu hd4000 grafu bas me zanima kakva je dal je ostra slika i tako to :: ::
koliko si platio i da li taj lik ima jos koji 3570k? Meni je mnogo da dam 20000 za njega moram da prvo prodam neke stvari i jos da ustekam pa merkam i gledam kad ce cena da padne....mnogo mi se svidja taj procesor extra se klokuje obozavam takve procesore samo ih nikad nisam imala...
Bez bar sat vremena stress testa na full memory u Linxu nista, ako zelis da budes siguran da ti je OC stabilan, tih 10 minuta Prajma, mozes da okacis macku o rep. A gde ces opteretiti proc inace, igre, programi, jos ako renderujes video, tek ces videti opterecenje.
@Darcilo Da bi bio iole siguran u stabilnost propusti ga minimum 1h kroz Linx sa svom memorijom. Ako prodje ides na prime95 takodje bar 1h. Ako je sve ok, mozes da kazes da si klokovao stabilno.
Odnece ti dva sata ali bices siguran u ono sto radis
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Eve me bre, braco i sestre .) Turio sam ga na 4.2, pustio prime95 i pratio temperaturu, posle 10 krugova full stresa, max.temp je bila u intervalu od 78-80 stepeni, ali kad cu ga ja opteretiti 100%...: :: :: @Xendz :: Pa klasika, podigao freq, dodao malo napona i to je to! : :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.