Poz ljudi.Stigao i5 2400 pa da se pohvalim. Zadovoljan sam.Upario sad ga sa ga z68p ds3 s kojom sam se usrecio u pm. Jel iko uspeo da resi cold boot loop? Uspeo sam da je upalim samo s jednim od 4 stapa rama od 4gb i to samo u b1 slotu.Clear cmos itd i nista. Nemam net trenutno pa nmg da probam update biosa koji je f8 trenutno. Ima li nade? ploca je rev 1.0 ostalo i5 2400 gtx 560ti hawk 4hb patriot viper black 1600 lc pro line 500w fx+gtx masina :)))
Ja sam imao cold boot na ovoj masini i ispostavilo se da je bio falican jedan stap rama, zamenio ga za drugi par i reseno. Ako je to nesto opstepoznato za nesto od toga hardware-a onda pojma nemam...
I plocu i cpu... Imao sam fx 6100 i ga 990xa ud3,prodao i uzeo i5 2400 i ga z86p ds3,ram i ostalo je isto. Uspeo sam i sa dva stapa i provalio da a1 i b1 tj prva dva slota za ram ne rade (gledano od procesora) Svi stapovi su ispravni i rade kad su u a2 i b2 slotu. update biosa na f9 nije pomogao a ni vracanje na f6.
fx+gtx masina :)))
:: Sta si ti ustvari promenio, samo cpu :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw :: ::
Neispravni ram slotovi, to sam vec vidjao. Slobodno reklamiraj.
:: I plocu i cpu.. :: Imao sam fx 6100 i ga 990xa ud3,prodao i uzeo i5 2400 i ga z86p ds3,ram i ostalo je isto :: Uspeo sam i sa dva stapa i provalio da a1 i b1 tj prva dva slota za ram ne rade (gledano od procesora :: Svi stapovi su ispravni i rade kad su u a2 i b2 slotu :: update biosa na f9 nije pomogao a ni vracanje na f6 :: :: fx+gtx masina :))) :: :: :: Sta si ti ustvari promenio, samo cpu :: :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw :: :: :: ::
Evo rešio sam problem. Problem je bio u Iskrivljenom pinu u socketu. Pročitao sam to negde i skinuo cpu i video da je jedan pin stvarno iskrivljen i da ne dohvata do procesora.Posle malo muke uspeo sam da ga ispravim i dovedem u liniju. Sad sve šljaka kako treba sa svih 16gb. Eto ako neko bude imao problem da ima i potencijalno rešenje.
fx+gtx masina :)))
:: Neispravni ram slotovi, to sam vec vidjao :: Slobodno reklamiraj :: :: :: :: I plocu i cpu.. :: :: Imao sam fx 6100 i ga 990xa ud3,prodao i uzeo i5 2400 i ga z86p ds3,ram i ostalo je isto :: :: Uspeo sam i sa dva stapa i provalio da a1 i b1 tj prva dva slota za ram ne rade (gledano od procesora :: :: Svi stapovi su ispravni i rade kad su u a2 i b2 slotu :: :: update biosa na f9 nije pomogao a ni vracanje na f6 :: :: :: :: fx+gtx masina :))) :: :: :: :: :: Sta si ti ustvari promenio, samo cpu :: :: :: :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: :: :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw :: :: :: :: :: ::
@djuroue1 Zanima me jesi li uspeo da instaliras Mac OS X sada normalno sa ovim procesorom i plocom i da li sve radi ok, posto si u jednoj temi kao razlog kupovine ovog procesora naveo i zelju da instaliras ovaj sistem...
Pozz **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
OSx moze da se instalira i sa AMD-om na gurku, a jos bolje sa intelom... kad sam ja uspeo da ga instaliram (jedva) na virtuelnoj masini, onda moze i na pc bez problema.. ne znam da li znas za onaj guide koji postoji, tj. ceo sajt sa guide-om
:: Mali off.. :: :: @djuroue1 Zanima me jesi li uspeo da instaliras Mac OS X sada normalno sa ovim procesorom i plocom i da li sve radi ok, posto si u jednoj temi kao razlog kupovine ovog procesora naveo i zelju da instaliras ovaj sistem.. :: :: Poz :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Instalirao sam i ja Snow Leoparda nekako na AMD procesoru, ali ova graficka kartica (ATI 6950) je pravila problem i nikako nisam uspeo da je nateram da radi... Ni rezoluciju da namestim a ne da imam transparenciju i sl... Kazu da u Mountain Lion-u postoji podrska za ovu graficku, ali sad M Lion ne moze da se instalira na AMD masini... Jbg... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Instalirao sam ga i na VMWare-u, uspeo sam i da promenim rezoluciju zahvaljujuci Darwin tools-u, ali sam sistem radi ocajno... Znam da je virtuelna masina, ali probao sam i Win i Linux i rade tu i tamo ok, ali ovo je presporo... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
znam.. zato sto OSx nikako nije optimizovan za virtuelnu masinu, ljudi su ga bukvalno silili na tome jer nije za to.. windows, linux rade perfektno na vmware-u. Kada sam to cackao, imao sam GTX260, sa kojom je radila grafika.. sa vmware-ovim drajverom.. a ovako nisam probao, ne znam kako je sa atijem, ali definitivno je optimizovaniji sa nvidia-om. Nije uopste lako instalirati te jace grafike ni na linuxu, a kamo li osx koji jeste da je na bazi linuxa ali odvojena je platforma ipak, treba poseban drajver.. pa tu je i zvucna karta i sve ostalo, ako imas jos neku malo napredniju komponentu mukama nema kraja.. a nigde niceg jer ko se jos zamlacuje da koristi osx na pc-evima optimizovanim za sve ostalo..
Ljudi koje poznajem, koji su muzicki producenti, samo za njih znam da instaliraju osx, ili koriste apple sa osx-om samo i iskljucivo radi Logic-a, na osx-u koriste virtuelni windows7. Takodje i moj direktor za mail-ove.. molim te.. jer ne zna sta ce sa parama..
:: Instalirao sam ga i na VMWare-u, uspeo sam i da promenim rezoluciju zahvaljujuci Darwin tools-u, ali sam sistem radi ocajno... Znam da je virtuelna masina, ali probao sam i Win i Linux i rade tu i tamo ok, ali ovo je presporo.. :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Znam da je OS X pravljen za Apple proizvode i da na PC masinama moze da radi, ali ne kao na MAC-ovima... Radio sam kao graficki dizajner na iMac-u i jako mi se dopao ceo taj sklop - masina + OS X + magic mouse... Stvarno fantasticno sve to funkcionise... Ne mogu da kazem da mi je na kompu neophodan MAC OS X, cisto bih zeleo da ga imam instaliranog kao sekundarni... tj. tercijalni OS... :) Ali da radi kako treba... Zato sam postavio ovo pitanje @djuroue1... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Sad me zanima da probam Mac OS X kad vec imam pristojnu masinu. Da li biste bili ljubazni da mi pobacate par linkova koje sadrze uputstvo za instalaciju?
:: :: :: :: Vezano za off topi :: :: Sad me zanima da probam Mac OS X kad vec imam pristojnu masinu. Da li biste bili ljubazni da mi pobacate par linkova koje sadrze uputstvo za instalaciju?
@mkukic nisam jos ali planiram.Za Mlion ima dsdt za ovu plocu i sve radi.Cim uhvatim vreme instaliram pa javljam. Ako vec volis prodaj to i uzmi i3 i neku polovnu ga z68. Ja ovu uzeo za 5000 sa god garancije. cpu za 100e a toliko sam i uzeo za fx 6100 i ga 990xa ud3! Zadovoljan sam. Cpu na def je brzi prilicno od fx 6100 na 4ghz. Uvek sam imao amd ali ovaj osecaj da nesto uvek fali za osx je presudio. Baj d vej da neko nema kacenje za intel za akasu venom.Treba mi gornji limcic a ne backplate.Nema mi ga nigde u pm.Il da nesto budzim.A jos na stock kuleru mi puce zabica plasticna.A u qrac. Intel i5 2400 Gigabyte z68p ds3 Msi Gtx 560ti Hawk 16gb ddr3 Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata3 Lc Power proline 500w Steelseries Sensei + Logitech g 105 Dell U2312HM Aerocool Strike X
@Srdjanc Bas ovaj link koji ti je dao imarkovic... Samo polako, strpljivo i ako su ti komponente podrzane trebalo bi da radi... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
@djuroue A ne znam ni sam da li da menjam... Za sada samo kazu da je cela serija 6 ATI kartica podrzana, kada vidim potvrdu da je moja kartica podrzana onda se mozda i odlucim na taj potez... Bas da menjam i graficku nema sanse. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pa proveri al ja mislim da jeste.Sta imas sad?Cpu i mobo? Intel i5 2400 Gigabyte z68p ds3 Msi Gtx 560ti Hawk 16gb ddr3 Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata3 Lc Power proline 500w Steelseries Sensei + Logitech g 105 Dell U2312HM Aerocool Strike X
:: @djuroue A ne znam ni sam da li da menjam... Za sada samo kazu da je cela serija 6 ATI kartica podrzana, kada vidim potvrdu da je moja kartica podrzana onda se mozda i odlucim na taj potez... Bas da menjam i graficku nema sanse :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Imam AMD Phenom II 955 BE i MSI DKA790GX. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Prodao bi ja 955 dok jos za njega mogu da se uzmu lepe pare,dodao malo i uzeo i3 3220 malo jace od 11000.Plocu zamenis za pa i nek je neka h61 neces klokovati. Ili da navatas neku z68,z 77. Ima jedna asrock z77 daje covek na kp za 60e.Nova je 85. A imas i i5 2300s na kp za 12000. Intel i5 2400 Gigabyte z68p ds3 Msi Gtx 560ti Hawk 16gb ddr3 Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata3 Lc Power proline 500w Steelseries Sensei + Logitech g 105 Dell U2312HM Aerocool Strike X
:: Imam AMD Phenom II 955 BE i MSI DKA790GX :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Videcu kada procitam potvrdu da je moja graficka podrzana... Sto je najjace - sve radi ok na 6850 i 6970, ali na 6950 ne... :) **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Prodati quad-core i uzeti dual-core sa HT-om nema bas nekog smisla..
Pogotovo, jer je 955BE c3 na 4GHz veoma lako odvrnuti..
Sem toga, FX-6100 nije nesto bog zna sta mnogo slabiji CPU od i5-2400, tako da ni ne vidim bas svrhu tvog upgrade, sem zbog tog OSX-a..
Haj` kada bi poredio FX-6100 na difolt vs i5-2400 na difolt.. Ali kada odvrnes FX-6100 na 4, i uporedis to sa i5-2400, razlika i nije neka..
Ja sam imao svojevremeno i5-2380p(isti kurac kao i5-2400, samo nema int. gpu) - presao sam sa 960t x4 na 4GHz..
Nisam primetio neku bitnu razliku nigde - sem u GTA IV i sintetici, koja je bila za nijansu bolja..
Kapiram da si hteo da probas Intel, 1155, i ja sam isao tom logikom - ne kazem da si nesto pogresio, al` ono - da si dobio bog zna sta jaci CPU - i nisi bas.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Prodao bi ja 955 dok jos za njega mogu da se uzmu lepe pare,dodao malo i uzeo i3 3220 malo jace od 11000.Plocu zamenis za pa i nek je neka h61 neces klokovati :: Ili da navatas neku z68,z 77 :: Ima jedna asrock z77 daje covek na kp za 60e.Nova je 85 :: A imas i i5 2300s na kp za 12000 :: Intel i5 240 :: Gigabyte z68p ds :: Msi Gtx 560ti Haw :: 16gb ddr :: Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata :: Lc Power proline 500 :: Steelseries Sensei + Logitech g 10 :: Dell U2312H :: Aerocool Strike :: :: :: :: Imam AMD Phenom II 955 BE i MSI DKA790GX :: :: *************************************************************************************** :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: ::
Jaci je 20,30 posto za iste pare.Kako nije upgrade? Svako ima prioritet.Ako to nisu igre vec standardna kucna upotreba sto da ne i3? I koliko je slabiji u igrama i3 3220 od 955? Ne verujem mnogo ako je i uopste. Intel i5 2400 Gigabyte z68p ds3 Msi Gtx 560ti Hawk 16gb ddr3 Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata3 Lc Power proline 500w Steelseries Sensei + Logitech g 105 Dell U2312HM Aerocool Strike X
:: Prodati quad-core i uzeti dual-core sa HT-om nema bas nekog smisla. :: :: Pogotovo, jer je 955BE c3 na 4GHz veoma lako odvrnuti. :: :: Sem toga, FX-6100 nije nesto bog zna sta mnogo slabiji CPU od i5-2400, tako da ni ne vidim bas svrhu tvog upgrade, sem zbog tog OSX-a. :: :: Haj` kada bi poredio FX-6100 na difolt vs i5-2400 na difolt.. Ali kada odvrnes FX-6100 na 4, i uporedis to sa i5-2400, razlika i nije neka. :: :: Ja sam imao svojevremeno i5-2380p(isti kurac kao i5-2400, samo nema int. gpu) - presao sam sa 960t x4 na 4GHz. :: :: Nisam primetio neku bitnu razliku nigde - sem u GTA IV i sintetici, koja je bila za nijansu bolja. :: :: Kapiram da si hteo da probas Intel, 1155, i ja sam isao tom logikom - ne kazem da si nesto pogresio, al` ono - da si dobio bog zna sta jaci CPU - i nisi bas :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Prodao bi ja 955 dok jos za njega mogu da se uzmu lepe pare,dodao malo i uzeo i3 3220 malo jace od 11000.Plocu zamenis za pa i nek je neka h61 neces klokovati :: :: Ili da navatas neku z68,z 77 :: :: Ima jedna asrock z77 daje covek na kp za 60e.Nova je 85 :: :: A imas i i5 2300s na kp za 12000 :: :: Intel i5 240 :: :: Gigabyte z68p ds :: :: Msi Gtx 560ti Haw :: :: 16gb ddr :: :: Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata :: :: Lc Power proline 500 :: :: Steelseries Sensei + Logitech g 10 :: :: Dell U2312H :: :: Aerocool Strike :: :: :: :: :: :: :: Imam AMD Phenom II 955 BE i MSI DKA790GX :: :: :: *************************************************************************************** :: :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.