pozdrav dobri ljudi! imam athlon 2 x3 450 C3 revizija...uspesno sam ga otkljucao u punokrvnog Phenoma x4 B50 sa L3 cashom...dakle Deneb jezgro koje je bilo zakljucano...kloknuo sam ga na 3.85 ghz sa voltazom na 1.4 Volt...e sad interesuje me sledece,na svim sajtovima pise da je max radna temperatura za x3 450 iznosi 75 celz. a za phenome je 62 celz...da li to znaci da moj procesor moze do 75c iako je otklucan u phenoma jer tako pise u njegovim specifikacijama ili mu je zato sto sam ga otkljucao u phenoma spustena i max radna temperatura na 62c kao sto je za phenome...? ako je tako,zasto??? to je jos uvek isti procesor...nije mi jasno...i zasto uopste razlika u max temp kad je isti proizvodni proces 45 nm...?
Još jedno jezgro ti je postalo aktivno... To ti više nije procesor koji vuče 95W snage, nego sada vuče 125W... To jest - pošto si ga klokovao, sada ti vuče preko 140W, što bi moglo da ti SPALI NAPONSKU SEKCIJU MATIČNE PLOČE - ako nemaš dobru matičnu. (4+1 faze sa aluminijumskim rebrima preko MOSFET-ova - ili - POŽELJNO - sa 8+2 faze napajanja za procesor) - i ako ga budeš `davio` i forsirao sa testovima kao što su LinX i Prime95. VODI RAČUNA.
U svakom slučaju, ako svom procesoru želiš dobro, i dug radni vek bez problema - trebalo bi da mu obezbediš dovoljno dobro hlađenje - to jest - da ti temperatura procesora očitana programom Core Temp ne prelazi 55-60 stepeni C pri punom opterećenju.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
a da...posto je otkljucan ne moze da meri temperature core temp pa ih merim sa hw monitor...on pokazuje temp socketa ako se ne varam i ta temp je 58 u full-u...
Jos ako imas jaku grafiku klokni i nju pa da dodjem da gledamo vatromet.Na tom napajanju ti klokujes-rizicna rabota da zbog zabave ostanes bez kompa. I nikad nedju razumeti ljude koji kupe x3 pa posle nesto otkljucavaju.Oces x4?Plati i znas sta si kupio a razlika u ceni je tipa 1500 dinara. @dexter opa dexe ti se ponovio,cestitam.Za kolko si udomio 1055t?Ja moj dao za 9000 pre 4 meseca a vidim lik na kp trazi 11000,jedan za 1090t trazi 165e!?O majko... fx+gtx masina :)))
Neki vole izazove, nekima ne treba X4, a neki bi da ustede, a dobiju bolje!
20.12.2012. 18:55
status: user broj poruka: 1219
>>>I nikad necu razumeti ljude koji kupe x3 pa posle nesto otkljucavaju.Oces x4?Plati i znas sta si kupio a razlika u ceni je tipa 1500 dinara. ?????????????????? Tesko da ce biti da je 1500 dinara! Ja sam na X3 445 kada sam kupovao ustedeo oko 3000+ i otkljucao u x4, a zatim za office komp kupio LE-145 utkljucao u X2 i tu ustedeo oko 2.000 sto mu dodje ukupno 5.000+ dinara ...za jedno lepo napajanje npr..ako mi i opste treba...tako da... Ne kapiram sta tu NE RAZUMES.
Razlika izmedju Deneb/Propus je bas u tom L3 kesu.
Ako je otkljucan, i ako mu je L3 otkljucan - deo za mem. kontroler mu je vise optereceniji, i to je razlog zasto Deneb uglavnom i ne treba da predje 62c.
U svakom slucaju, ta ploca ima 4+1 naponsku koja nije hladjena. Veoma velika mogucnost je i ta, da CPU sada vuce i preko 125w, jer je verovatno zakljucan zbog TDP-a koji je veci..
U svakom slucaju: ne preko 60c, stavi neko hladjenje na fetove - i drzi ga na difoltu, dok ne uzmes dobro hladjenje.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: pozdrav dobri ljudi :: imam athlon 2 x3 450 C3 revizija...uspesno sam ga otkljucao u punokrvnog Phenoma x4 B50 sa L3 cashom...dakle Deneb jezgro koje je bilo zakljucano...kloknuo sam ga na 3.85 ghz sa voltazom na 1.4 Volt...e sad interesuje me sledece,na svim sajtovima pise da je max radna temperatura za x3 450 iznosi 75 celz. a za phenome je 62 celz...da li to znaci da moj procesor moze do 75c iako je otklucan u phenoma jer tako pise u njegovim specifikacijama ili mu je zato sto sam ga otkljucao u phenoma spustena i max radna temperatura na 62c kao sto je za phenome...? ako je tako,zasto??? to je jos uvek isti procesor...nije mi jasno...i zasto uopste razlika u max temp kad je isti proizvodni proces 45 nm...?
Da evo upravo ga instalirao i kloknuo sa 3.5 na 4ghz bez ikakvog dizanja voltaze, milina, radi ko zmaj, oseti se bas razlika u odnosu na thubana na 3 ghz.
A 1055T jos se prodaje, za prvi dan je nabio 9 000, ocekujem da dodje na oko 10 500/ 11 000 mozda i vise ako me usere, limun je to...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.