Epox 8rda3i barton3200+ 2,2ghz kingston 512-512-1gb 400mhz N7600gs silent hard Matrox podeljen-XP-VISTA ultimate E sad.Do juce sam imao dva modula od 512mb memorije,i ubacim 1gb ram-a.Šta sam očekivao,pa bar neku evidentnu promenu na performansama,ipak 2gb memorije je ipak nešto za razliku od 1gb.Na xp-eu sve radi kao i pre,na Visti indexing rating ostao isti 3.7,uradio sam update score , i dalje procesor 3.7 memorija4.3 grafika 4.6 gaming 4.5 i hard 5.3.Ãemu sve ovo, hteo sam da vidim šta se dobija kad se ubaci 2gb,ispada isto kao 1gb.Napominjem oba OS-a su prepoznala novi modul od 1gb.Još nešto zašto nemogu na Visti da podesim appearance da mi pozadina u prozorima bude boja koju ja hoću a ne bela, slova mogu da se promene ali pozadina ne.
ddr1 memorija - sve preko 1gb je overkill i uludo trosenje novca jer neces primetiti razliku. Za Vistu - odes na Advanced appearance pa izaberes Window iz drop down liste za Item. Dobices color 1 na desnoj strani prozora i klikom aktiviras ostale mogucnosti. Poz.
To jednostavno nije tačno. Ne sećam se koliko mi se score promenio, ali znam koliko su mi se performanse promenile pri prelasku sa 1GB (2x512MB), na 2GB (4x512MB) RAM-a. (DDR1)
Koje si ti programe probao pa misliš da je preko 1GB uzaludno trošenje. Probaj malo Photoshop, After Effects ili Premiere, a mžda i neku igru. Obrati paznju na to kolika ti je aktivnost HDD-a pri 1GB i pro 2GB RAM-a. Kad sam imao 1GB, a Vista čim se startuje pojede oko 512MB, osećao se manjak RAM-a čim se nešto zahtevno startuje.
u XP-a može da se preživi sa 1GB, ali u Visti teško. Vistu sam samo probao, trenutno sam u XP-u i na pamet mi ne pada da je više instaliram dok ne budem imao bar 4GB RAM-a i neki Dualcore CPU.
Htedoh jos reci da Vistu uopste ne treba instalirati na ovakve konfiguracije.A za XP i ddr1 - ako se ne bavi profesionalnim video editovanjem ili ne koristi cesto programe sa velikim fajlovima kao sto si ti pomenuo - Photoshop ,ondato jeste bacanje para.To sto neko koristi Photoshop povremeno,nije razlog da se kupi dodatnih 1 gb memorije i dobije se nekoliko desetina sekundi vremena.O igrama da ne govorimo,tu tek nece videti poboljsanje. Igre koje traze minimum 1 gb opet kazem,kao i za Vistu,nisu ni pravljene za ovakve konfiguracije.Uostalom decko je imao priliku da se uveri u ucinak 1 modula vise. Poz.
Tvoj CPU Barton 3200+ na ploci sa AGP slotom nikako ne moze da adekvatno iskoristi vise od 1,25 - 1,5 GB RAM-a. Usko grlo ti je procesor, a ne memorija, tako da dodavanjem memorije neces primetiti razliku.
Da imas jaci procesor, primetio bi napredak u performansama.
Savet: prodaj 1GB, a ako hoces kupi 512MB ili 256MB pa dodaj u komp, to ti je maksimum iskoristenosti uz Barton-a. I tu razliku ces primetiti samo u raznim menadzerskim simulacijama, NE u smanjenju seckanja u igrama. Seckanje se nastavlja zbog procesora.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.