uzmes dobar kingston na 1600 i klokujes ga na 1800 i preko
:: Aha, znaci Kingston bi trebao lepo da radi na toj konfiguracij :: :: Na nekim forumima sam citao kako preporucuju Patriot i AMD ram memorij :: sto po meni i nije neka dobra idej :: :: kakav je Kingstone na Overclocku? :: ::
ok sad je mnogo jasnije pogledao sam taj RAM svidja mi se
Jos jedno malo pitanjce AMD procesori imaju neki hladnjak sa ventilatorom u pakovanju S obzirom da se radi o Fx 8350 mislim da bi tu trebao i novi hladnjak sa fanom
@AMDuser , zaboravih da dodam, dobrodosao na forum!
14.12.2012. 10:33
status: user broj poruka: 17093
Ako ces da ga drzis na efault-u bice ok, Ako planiras OC , a verovatno planiras jer taj procesor moli za oc a vidim i ram bi da oc uzmi neki od recimo 3000 din.
Manja buka i manje temperature dosta u odnosu na stock.
Ja imam ovaj i odlican je, laka i jednostavna montaza kontroler ventilatora dobijes http://goo.gl/QbEvb i kako izgleda uzivo kod mene http://goo.gl/D6s7m
Prekjuce sam apgrejdovao memoriju - uzeo 2x8GB 1600MHz...
14.12.2012. 12:54
status: user broj poruka: 10998
Mushkin SilverLine. Pi Si Praktik u Cvijicevoj 43. Guess what? Radi na 1866, bez podizanja napona (1.5V) i vrednosti latencija (11 11 11 28). Ali, steta bi bilo upotrebiti tako dobru memoriju na AMD konfi (ne zna Deka to da angazuje kako valja)... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://alturl.com/xo9tz Ovu sam ja kupio prekjuce, menjao sam moju Patriot Viper 1866 MHz za ovu Kingston na 2400 MHz i OK je, lepo radi i lepo izgleda na oko..
@tortojed Dabome torto, dabome.. (imam jednog drugara koji je radio kao medicinski brat u dusevnoj bolnici (kako smo ga zajebavali,uzas ) i kaze kad god tako ludaci pocnu nesto da bulazne i da shize, ovi samo dodju, stave ruku na rame, pokazuju kuda da krene i samo potvrdjuju sa DABOME, DABOME pa onda lekitji.. Od sada cu primenjivati dabome taktiku na torti. mnogo me podseca na te ludake o kojima je ovaj pricao..)
Antec 900 AMD FX 6300@4GHz+Xigmatek Balder1283 Gigabyte GA-990XA-UD3 Kingston 2x4 GB DDR3 2400 MHz Beast Samsung SSD 128GB 830+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 Dell U2412M Seasonic SS-750 W Logitech G105+MX518
kako si zadovoljan? kako radi? do koliko ide oc bez dizanja voltaze? do koliko ide OC sa dizanjem voltaze i kojom? koji cpu si imao pre njega i kako je sad kad uporedis? kako se ponasa npr u igrama?
Razmisljam da uzmem sebi umesto 1055t.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ne smaraj spameru, ne postoji bolja memorija u drzavi trenutno od ovog Kingstona, koga boli patka sta si ti kupio i jos platio tu cenu? Forum se pretvorio u trandzu Saleta i nekolicinu dezurnih smaraca.
:: Mushkin SilverLine. Pi Si Praktik u Cvijicevoj 43. Guess what? Radi na 1866, bez podizanja napona (1.5V) i vrednosti latencija (11 11 11 28). Ali, steta bi bilo upotrebiti tako dobru memoriju na AMD konfi (ne zna Deka to da angazuje kako valja).. :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: Za samo 5800 dinara
Ne zaglupljuj druge, Adziberu - 2x8 GB za SMESNU razliku u ceni.
14.12.2012. 14:30
Razlika u MHz - 1600 (1867, zapravo) u odnosu na onu Kingstonovu je NISTAVNA. Razlika u KOLICINI je ITEKAKVA. To moze da bude nejasno samo ADzM-dejcu...
Sve je kako kazes lepi, samo sto niko normalan ne bi isao na tvoju varijantu, osim ako vapi za kolicinom memorije(za pitaj stojka koje programe), i u tom slucaju ima boljih resenja.
Znaci da sumiramo, najbolja memorija trenutno na trzistu:
:: Razlika u MHz - 1600 (1867, zapravo) u odnosu na onu Kingstonovu je NISTAVNA. Razlika u KOLICINI je ITEKAKVA. To moze da bude nejasno samo ADzM-dejcu.. :: ::
Pogledaj ti malo bolje koji su (max) zahtevi savremenih izdanja...
14.12.2012. 15:48
programa poput Photoshop-a, ACAD-a, programa za 3D rendering... na to dodaj jos cirka 2GB (sistem+ sigurnosna granica) pa se onda pozabavi problemima svoga stojka...
EEE Narode, sad vidim zasto ovi forumi mogu biti dobra stvar
1. Ja komp kupujem jednom u 7-8 godina 2. Nija puna konfiguracija, ali od necega moram da krenem 3. Od velike ste mi pomoci - khx na 2400 - to stvarno nisam ocekivao za te pare
Zasto AMD? - ogranicen budzet, za Intel nema para, a razlika i nije tako velika - jeste i7 ispred ali ne vise tako ubedljivo. Zato mislim da je Fx 8350 prava stvar ( trenutno , a nosice se sa mnogim aplikacijama i u buduce ) Zasto ne ASUS ? nemam dobra iskustva sa njim - a AsRock je vrhunska ploca, u rangu sa asus crosshair V-Z. Mislim da ona najvise odgovara oluji sa 8 jezgra RAM - tu stvarno nista nisam nasao na netu, sto bi odgovaralo 990fx chipsetu, ali khx na 2400- prihvatam sa obe ruke . tnx
Vremenom se sve to dopunjuje sa ssd i klasicnim hardom, nekom lepom radeon grafikom (preferiram sapphire). - o tom potom
4. NAPAJANJE ??? lcpower 650 ?? - neznam koliko je dobro i da li moze da napoji konfiguraciju?
Sabertooth serija je kvalitetnija i od ROG ploca inace ASUS ne bi davao 5 godina garancije na Sabertooh ploce, Sapphire je nekad bio dobar prizvodjac grafickih karti ali je sada DNO DNA tako da ti i taj izbor ne valja, a i same Asrock ploce su jako bagovite.
AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V8 Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR3 ASUS Sabertooth 990FX R2.0 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 Cooler Master GX 550
Sabertooth nije ispred Rog-a !!! ROG je vrh ponude, na prvom mestu Rampage serija, pa Maximus pa sve ostalo. Prvi put cujem da je Sapphire dno dna? Znam za onu losu seriju, ali dno dna ???
Sto se tice memorije idi na Kingston, u koliko ne radis u ovim tortinim programima :D
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Sabertooth serija je kvalitetnija i od ROG ploca inace ASUS ne bi davao 5 godina garancije na Sabertooh ploce, :: Sapphire je nekad bio dobar prizvodjac grafickih karti ali je sada DNO DNA tako da ti i taj izbor ne valja, a i same Asrock ploce su jako bagovite :: :: AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V :: Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLU :: KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR :: ASUS Sabertooth 990FX R2. :: 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID :: Cooler Master GX 55 :: ::
``CS4, CS5, 64 bit* Windows 64 bit As much RAM as you can fit in your computer``
Dake, fotosop moze da pojede onoliko memorije koliko pronadje na ploci. Pa sad neka mi neko prica o ``preteranim kolicinama`` sistemske memorije... A valja nam nahraniti i sam win. Podrazumeva se da necemo koristiti ni HDD za ``virtual memory`` (page file)...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.